navigacija

Trendovi u rasvjeti

Trendovi u rasvjeti

Rasvjeta je vrlo važna u opremanju prostora. Kvalitetnim odabirom je moguće naglasiti pojedine zone, dinamizirati prostor ili ga učiniti opuštajućim, ovisno o željema i potrebama. Uz svjetlosni efekt rasvjetnih tijela, jednako je važan i njihov dizajn, jer su sastavni dio cjelokupnog doživljaja prostora i u trenucim kada nisu u funkciji. Evo što nam nude nanoviji trendovi u rasvjeti:

 

Industrijski stil

Ovaj je stil moderan već nekoliko godina i sada je oplemenjen novim materijalima i tonovima. Efekt bakra, zlata i srebra je poželjan u detaljima ovog stila, jer spaja nespojivo - glamur sa grubošću industrijskog stila.

Minimalizam

Minimalističke strukture su pogodne za kombinaciju sa svim stilovima pa su idealan odabir u uređenju prostora. Ljepota jednostavnosti priča je za sebe, a u kombinaciji sa odabranim stilovima, efekt će biti potpun. Ovaj stil osobito je dobar za sve one neodlučne i nesigurne u svoj odabir.

Geometrijski oblici

Geometrija je sljednica minimalizma, ali je ukupan vizualni doživljaj geometrijskih rasvjetnih tijela puno kompleksniji. Ovakva će rasvjetna tijela privlačiti pažnju u prostoru pa je potrebno pažljivo birati pozicije i odnose sa kompleksnim elementima. Ipak, geometrijski oblici su apsolutni hit u rasvjeti.

Foto: Covet House

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)