navigacija

Blog o osobama s invaliditetom

Mogu sve je stranica koja promiče uključenost osoba s invaliditetom u društvo s posebnim naglaskom na mlade i studente Zagrebačkog sveučilišta, odnosno na stvaranje zagrebačkog društva jednakih šansi.

Ako ste osoba s invaliditetom ili imate osobu s invaliditetom u obiteljskom ili prijateljskom krugu, te pogotovo ako želite s nama promaknuti ovu ideju- na pravom ste mjestu.

Ovdje možete pronaći sve korisne informacije, dokumente ili zakone i svakodnevne vijesti vezane uz osobe s invaliditetom. Također, ako studirate ili planirate upisati studij na zagrebačkom sveučilištu, ovdje ćete naći sve što vam treba – od iskustava vezanih uz odnos pojedinih fakulteta spram osoba s invaliditetom do informacija o udrugama u koje se možete učlaniti i asistentima.

Zalažemo se za promicanje drugačijeg pristupa prema prikazivanju osoba s invaliditetom u medijima. Ponosni smo na kreativnost, sportska i druga postignuća, uspješnost u studiranju osoba s invaliditetom, a izbjegavamo prikazivati nedostatke osoba s invaliditetom kao njihovu ključnu karakteristiku.

Promicanjem njihove uključenosti u normalni svakodnevni život, želimo utjecati na promjenu takvog pristupa u medijima- jer osobe s invaliditetom, ako im pružimo šansu, mogu sve.