navigacija

Masoni kroz povijest uz intervju s članom - Tko je današnji Veliki meštar Hrvatske?

Masoni

Prve teme u novom blogu 'Misterije i tajne' rezervirane su za nama blisko okruženje, a nakon Tarabića na red dolaze i Masoni iliti Slobodni zidari. Iako tema nije isključivo vezana za Hrvatsku i susjedna područja, kroz povijest su se upravo masonske lože krivile za velika regionalna previranja. Kažu da 'gdje ima dima, ima i vatre' pa tako nije deplasirano spomenuti poveznicu Velike lože Srbije i 'Grand Orient de France'.

Te poveznice su u ložama Zora, Vernost, Ujedinjenje, Panonija, Harmonija i još najmanje pet srpskih manjih organizacija, a veze idu i preko bare, te na istok u Rusiji. Kakva je situacija u Hrvatskoj? Vidjet ćete u narednom tekstu, kao i intervjuu koji sam odradio s jednim njemačkim Hrvatom prije par godina koji je uzgred rečeno i član ponajveće bavarske lože.

KLASIFIKACIJA: (16) Tajna društva i sekte

POPULARNOST: 5

MOGUĆNOST: 5 - Istraživačka grana 'konspirativnosti' nije isključiva 'teorija zavjere' kada se priča o Masonima i njihovim vezama. Tipična interesna sfera povezana sa svjetovno bizarnim obredima vrlo jasno definira ovo 'društvo s tajnama' prema mogućim dogovorima iza zavjese. Apsolutno je moguće (čak i gotovo sigurno) da se masonska braća međusobno štite, pomažu i spletkare u zajedničkim (ili različitim) interesima. Zato mi i je toliko zanimljivo da analitičari nedvojbeno sumnjaju u interesno-zataškavačke afere religijskih instanci dok su im Masoni kao slična tvorevina puka 'teorija zavjere' unatoč čak i pozicijski jačim članovima.

Slobodno zidarstvo je u svojoj osnovi jedna od najstarijih svjetskih bratovština, a po nekim povjesničarima podrijetlo im seže još iz drevnog Babilona i Egipta. Sam spomen njihovog imena najčešće asocira na inicijacije i obrede kojima se članstvo podvrgava, a u pitanju su zapravo alegorije temeljene na masonskoj predaji. Iako se distanciraju od religije, ukoliko pomnije analiziramo njihovo djelovanje i koncepte - imaju velike sličnosti s religijskim institucijama i okultnom (za javnost skrivenom) praksom. Sami Masoni ovo 'skrivanje' legitimiziraju na način da se nove inicijate lakše senzibilizira s članstvom ukoliko nisu upoznati s onim što ih očekuje kroz uspon u hijerarhiji. Red se razvio iz srednjovjekovnih cehova arhitekata i zidara, a Reformacija je uzrokovala regrutiranje bogatih članova koji su postupno stvorili danas poznate interesne cehove u redovima.

Četiri ili više ovakvih cehova, zvanih 'lože', udružili su se u Londonu 24. lipnja 1717. i stvorili veliku ložu Londona i Westminstera koja, šest godina kasnije, postaje Velika loža Engleske. Ova Velika loža je majka velikih loža Slobodnih zidara svijeta i od nje su potekle sve priznate Velike lože. Velika loža cijele Engleske nastala je u Yorku 1725. godine, Velika loža Irske u lipnju iste godine, a Velika loža Škotske 1736. godine. Obred nazvan 'York' (Jorški obred) dolazi u nadležnost Velike lože u Londonu kasnije u 18. stoljeću. Dva su slobodnozidarska sistema nazvana Jorški i Škotski obred, a razlikuju se po alegorijama, količini stupnjeva (10 i 33), po hijerarhijskom značaju i po cilju potrage (jedan stremi ka iluminaciji, drugi ka transformaciji). Među najpoznatije članove slobodnozidarskog bratstva u povijesti ubrajaju se Wolfgang Amadeus Mozart (čija je opera 'Čarobna frula' preslika slobodnozidarskog rituala i sadrži 'magijske' note), književnik Lav Nikolajević Tolstoj, čiji roman 'Rat i mir' navodno veliča ideale bratstva i Carlo Lorenzini (umjetničko ime 'Colodi'), autor 'Pinokija' koji je potpuna alegorija masonske iluminacije. Ključno razdoblje za popularizaciju reda odvija se osnivanjem SAD-a gdje su predsjednici, političari i financijeri bili svi odreda slobodni zidari, a čak su i gradovi nastali po principima 'svete geometrije'.

Masoni se prema dostupnoj literaturi u Hrvatskoj javljaju nakon Sedmogodišnjeg rata, dakle u drugoj polovici osamnaestog stoljeća kada je osnovana loža u Glini 1759. godine. Loža je nosila ime 'Ratno prijateljstvo', a trinaest godina kasnije osnovane su lože i u Varaždinu i Zagrebu, kao i Brezovici. Tada je izabran i prvi Veliki Meštar hrvatske masonerije - Ivan Drašković. Iz tog vremena poznata je i urota mog prezimenjaka Ignjata Martinovića koji je u jeku zabrane Masonerije želio ostvariti revoluciju po uzoru na Francusku. Napoleonske Ilirske pokrajine vratile su članstvo kao statusni simbol i brojni plemići su dijelili članstvo u više različitih loža davajući im time svojevrsnu legitimnost. U to vrijeme osnovane su lože u Kotoru, Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Rijeci i Karlovcu, a nakon odlaska Napoleonove vojske opet sve odlazi u opskurnost. Zagrebačka loža reosniva se 1892., a raspad Austro-Ugarske potiče svojevrsnu renesansu Masonerije potaknutu iznimno moćnim vezama srpske lože s francuskim i britanskim velikim Orijentima. Tada je nastala i Velika loža Jugoslavije. Početkom Drugog svjetskog rata dolazi najkrvavije vrijeme za Masone - NDH svoje članove otprema u konc logore, gdje isti bivaju mučeni ili ubijeni. Tito je u svoje vrijeme branio javno djelovanje Masona iako i danas kruže priče kako je njegova titula 'bravar' samo kodni naziv za masonsku funkciju. Osamostaljivanje Hrvatske rezultiralo je otvaranjem triju loža - 'Grof Ivan Drašković', 'Tri svjetla' i 'Hrvatska vila' koje djeluju pod patronatom 'Velike lože Hrvatske', a postojala je i inicijativa za osnivanje lože biskupa Maksimilijana Vrhovca. Knjiga Branka Šomena 'Mudrost' vjerojatno je najsveobuhvatnije djelo o Masoneriji u ovim krajevima, a u drugom tomu priča se i o možebitnom članstvu Aleksandra Karađorđevića, Ivana Meštrovića, Ive Andrića i Miroslava Krleže. Hrvatski Veliki meštar godinama je bio Dragan Kukavica (VLH), no priče u kuloarima govore o tome kako je s obzirom na iznimno slabe veze hrvatskih i renomiranih stranih loža (u čemu je Srbija daleko jači 'igrač') na tu poziciju nedavno ustoličen odvjetnik Marijan Hanžeković, inače i novopečeni vlasnik EPH-a i član Rockefellerove Trilateralne komisije. Je li to istina, ne znamo, a u nastavku pročitajte i intervju s bavarskim Masonom hrvatskog podrijetla (Leon, 55) koji sam odradio u jednom zagrebačkom kafiću prije otprilike godinu i pol.

Iako je vidno da sugovornik daleko bolje poznaje materiju, zbog zavjeta nije želio previše otkriti - samo je potvrdio da je iniciran po masonskom obredu i nije prešao prvih deset stupnjeva. Razine, kako nam je potvrdio, ponajviše se razlikuju po novim skrivenim znanjima, načinu pristupa, zakletvi i rukovanju. Tako je dodao da mu je posebno zapala za oko fotografija bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg guvernera Željka Rohatinskog koji su međusobnim rukovanjem 'kopirali Masone'.

Možemo ustvrditi i da je bio vidno ciničan na bilo kakve upite u potencijalnim Hrvatima u masonskom redu. 'Srbi su daleko dinamičnije prepoznali značaj društva dok Hrvati i dalje ovise o zaostalim tajnim službama i reliktima prošlosti. Ugled države ovisi o ugledu domaće masonske lože', započeo je Leon, inače prosjedi i proćelavi muškarac bez njemačkog naglaska. Nažalost, nemoguće je potvrditi relevantnost njegove priče osim sličnih storija u referentnim knjigama.

'U Masone ulazite preporukom, za mene je agitirao vlasnik tvrtke za koju radim. Nisam kao svi otišao u ložu zbog znatiželje, htio sam postati inicijat zbog koristi što mi nitko nije zamjerio. Dobio sam halju sličnu kakvoj luđačkoj košulji sa zavrnutom nogavicom, otkopčanim gornjim dijelom i štrikom oko vrata... Kasnije sam doznao da je to alegorija na crkvena smaknuća u Srednjem vijeku. Iskreno, nije me se previše dojmilo, čak sam mislio da se nalazim među ridikulima', slikovito je opisao ulazak u ložu i pristupanje prvom stupnju masonerije.

'Kasnije mi je izrecitirana klasična zakletva, prislonjen nekakav bodež na prsa i morao sam se pokloniti Velikom Arhitektu svemira. Othodao sam s povezom na očima koji krug po loži, zatim su mi na sve upite Meštra odgovore navodili ostali meni nepoznati pojedinci, te mi je na kraju skinut povez. Izuzev klasičnih stupova Boaza i Jakina, upoznat sam i s dobro poznatim simbolima - Kutomjerom i Šestarom.'

Leon je dodao da su mu za kraj kao u školi uručena pripremna pitanja za sljedeći stupanj jer će ovaj puta sam morati odgovarati na upite. Dobio je i prilično skromnu bijelu pregaču kao poklon, a nakon svega se dobro slavilo na, po njegovom mišljenju, neformalnom druženju. Otkrio nam je i da se svi detalji uz par namjernih krivih podataka nalaze u knjizi 'Hiramov ključ' autora Christophera Knighta i Roberta Lomasa. Leon je išao tako daleko da je uvjeren kako su autori ili lažni Masoni ili namjerni manipulatori.

'Inicijacija na drugi stupanj bila je za titulu 'Brata'. Ovaj puta sam na sebi nosio samo onu kožnu pregaču, a nakon uspješnog polaganja ispita, opet sam se obukao u istu odjeću kao i na prvoj ceremoniji ali s nešto izmijenjenom simbolikom. Moram priznati kako su mi otkriveni isključivo oni podaci koje sam već više puta pročitao u raznim knjigama. Nakon svega je naravno uslijedila neformalna večera. Nisam bio nimalo impresioniran', dodaje njemački Hrvat.

'Treći stupanj je bio najbizarniji. U potpunom mraku sam nakon dugog monologa braće ispred sebe o mistici Masona morao postati jedan od aktera priče o Hiramu Abifu - glasovitom začetniku reda. Čitav niz očito dobro uhodanih događanja iz posljednjih Hiramovih trenutaka i ubojstva. Položili su me na tlo i 'sahranili' uz konstantne navode dijelova legende. Kasnije je ipak bilo daleko bizarnije', nastavlja Leon.

'Nakon mraka osvijetljen je grob s lubanjom i kostima, poput piratske zastave. Nakon što su me uvjeravali u 'neizbježnu sudbu', okrenut sam u drugom smjeru, navodno prema istoku i 'zvijezdi Danici', donositelju svitanja i jutarnjoj zvijezdi. Znao sam da se radi o Veneri iliti, kako pojedini kritički katolički krugovi pišu - Luciferu... Postao sam punopravni Mason', završava priču.

Kasnije nam je objasnio da je priča o Luciferu zapravo alegorija i da mu je smiješno kako katolička crkva takav koncept odbacuje, a s druge strane slavi zvijezdu Danicu. Dodao je i da su u ovim početnim stupnjevima uklonjeni svi metalni predmeti s inicijata dok ih on nije morao ukloniti iz jednostavnog razloga - jer ne nosi nikakav nakit. Što se tiče situacije u Hrvatskoj, priznao je da postoje 'određene strukture', ali se samo smijao na bilo kakve upite o važnosti pojedinih članova.

Eventualnu poveznicu tajnovitih bavarskih Illuminata i Masona nije želio komentirati, izuzev mišljenja da je riječ o 'medijskoj gluposti', a također nije previše govorio niti o svojem trenutnom statusu. Nakon dugotrajnog monologa i opisa inicijacije u prva tri stupnja, očigledno vidjevši da su započela razna pitanja, Leon se zahvalio na razgovoru i napustio je prostorije ugostiteljskog objekta. Koliko je cijela priča istinita i 'pije vodu', teško je zapravo procijeniti - informacije su zapravo šture...

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (13 ocjena)

Komentari

Registracija
 • sestrićna sestrićna

  19.09.2014 u 20:22h

  hrvatska je puna slobodnih zidara..većina je na burzi .)
  43 93% 3
 • Sarmat Sarmat

  19.09.2014 u 21:41h

  Ovo su priče koje su već milijun puta pričane i poznate. Bez veze. Dnevno.hr je jedno vrijeme objavljivao pravu seriju o masonima, ali su je okinuli. Očito je i njima to prevrući teren. Svakako je serija odmah prestala kad je počela otkrivati pravi okultni sustav, a autor se ne pojavljuje nigdje.
  19 83% 4
 • dotoresa dotoresa

  20.09.2014 u 08:50h

  Pljunem u ćelo SVAKOME tko stvara ili ulazi u TAJNA društva a ne živi u diktaturi pa se na taj način mora boriti.Ako imaš potrebu biti "tajan" onda znači da je tvoje djelovanje nedozvoljivo ili sa zakonskog ili s etičkog aspekta.Zato,neka ostanu tajni jer onda i mi ne-tajni imamo pravo razotkriti ih i debelo ih nalemati.
  15 83% 3
 • brkonja fra brkati brkonja fra brkati

  20.09.2014 u 11:30h

  Dr. Stephanie Seneff, viši znanstveni istraživač, biolog i toksikolog na MIT-ovom odjelu računalne znanosti i umjetne inteligencije za današnje je vrijeme pravi heroj u znanosti. Jer, ona naime, za razliku od većine dobro plaćenih znanstvenika ne vodi brigu o farmaceutskim korporacijama niti se dodvorava piramidnom sustavu, a koji ju je sustavno godinama tjerao da šuti. Ona je hrabro razotkrila jednu od najvećih zavjera u čovječanstvu - a to je da su ljudi diljem svijeta napadnuti otrovom. Puno se govori o chemtrailsima, i GMO hrani no nekako potplaćene znanstvene studije koje su uvijek na strani korporacija imaju prednost u mainstream medijima pa glas ovakvih znanstvenika većinom ne stigne daleko. Bude ušutkan ili pak diskreditiran u samom početku. Seneff je do svojih otkrića došla proučavajući bolest autizma na kojemu je radila više od sedam godina. Ona je u svom radu dokumentirala, a kasnije i javno objavila nepojmljivo kontinuiran porast autizma u posljednjih 20 godina. Kako ona govori nešto joj je postalo sumnjivo u trenutku kada je shvatila da će samo u SAD-u do 2025. godine više od polovice djece biti bolesno od autizma ako se ovaj trend nastavi. Odlučila je iskopati razlog zbog kojeg djeca masovno oboljevaju od autizma upravo sada i znanstvenim studijama došla je do odgovora. Naime, ona jasno i glasno tvrdi kako je glavni krivac za autizam, ali i sve druge bolesti, poput Parkinsove, i sve raširenije demencije uzrokovale GMO korporacije u suradnji s geoinžinjeringom odnosno zaprašivanjem neba aluminijem i ostalim teškim metalima koji se gomilaju u tijelu čovjeka, ali i u tlu. Tu su i sve rašireniji Monsanto Roundup herbicidi koje prema najnovijem istraživanjima u svome tijelu ima svaki čovjek. Seneff upozorava da sustavna izloženost ljudskog tijela tom koktelu teških metala, s aluminijem te GMO hrani, ljudsko tijelo doživljava jednu vrstu potpunog sloma, a gore nabrojane bolesti odgovor su na to. Sneff je okrivivši GMO korporacije, ali i geoinžinjering (Chemtrails) u svojoj dvosatnoj prezentaciji u potpunosti upozorila ljude da su jednostavno napadnuti, otrovani te da je iznimno važno obratiti pažnju na namirnice koje stavljamo u svoj organizam. No, od chemtrailsa, nažalost pobjeći ne možemo. GMO hrana točnije kukuruz u Hrvatskoj, ali i po cijelom svijetu se u najmanju ruku koristi kao hrana za životinje čije zatrovano meso u konačnici jedemo svi i tako u sebi gomilamo otrovne supstance. Istraživanja hrabre znanstvenice možete proučavati OVDJE, dok je još dostupna. S obzirom na to da je potpuno javno Seneff objavila rezultate svojih istraživanja koji nikako ne idu u korist zavjeri protiv čovječanstva, očekivano, uslijedit će napadi i diskreditacija ove znanstvenice koja naravno nije jedina.
  12 80% 3
 • brkonja fra brkati brkonja fra brkati

  20.09.2014 u 11:28h

  Kad se govori o tajnim društvima i masonima,onda je na vrhu neprikosnovena judeomasonerija.Oni su nositelji većine zala na ovom planetu,a predvode ih zloglasne ,najbogatije i najmoćnije obitelji na planeti -obitelji Rothschild( najveći svjetski lihvari) i Rockfelleri( najveći svjetski trovači- gmo,round up,agent orange ,chemtrails,cjepiva ).
  11 69% 5
 • barbaizamerike barbaizamerike

  19.09.2014 u 23:51h

  i dva losa ubise milosa.kad je narod slozan masoni su nemocni
  10 67% 5
 • simpleman

  20.09.2014 u 08:02h

  Ovakve teme o teorijama zavjere ili čak o tome kako nam otvoriti oči su ipak puno bolje nego o tome kakvu guzu ima Severina.
  8 80% 2
 • tompa tompa

  20.09.2014 u 11:53h

  Bolje proučite u čemu je Jadranka Kosor. Masonerija zvana Hrvatska mafija. Hebali vas Lions klub i ostalo.
  8 80% 2
 • brkonja fra brkati brkonja fra brkati

  20.09.2014 u 11:37h

  Depopulacija na djelu i nema veze sa terorijom zavjere,jer judeomasoni ionako djeluju kao zavjerenici,što i je obilježje svake masonerije.Meni je interesantno da nas prskaju sa chemtrailsima,od kad smo ušli u NATO.Nitko ne zna,tko je to dozvolio i tko je to pristao na to.Donedavno su tvrdili da to uopće ne postoji.Isto tako,smeće i otrov od GMO nasilno nameću državama,Iz Wikileaks-a je pretprošle godine izašlo kako su preko State Departmenta prijetili državama koje se odupiru trovanju svog stanovništa sa gmo otrovima i ne pristaju uvoziti i saditi taj otrov.
  7 88% 1
 • bravo_sammir bravo_sammir

  19.09.2014 u 23:48h

  Ma to su sve gluposti, masoni nemaju veze ni sa cime. Svatko moze postati mason. Nije to niti religija niti sekta. To su price za malu djecu i vikanje drste lopova dok ti sami rade zlo. I znsm sto pricam...
  9 60% 6
 • cicibela cicibela

  20.09.2014 u 14:21h

  Znamo da se sve "sile nečastive" boje svjetlosti dana, pa neka prebivaju u tami jer tamo im je mjesto.
  6 100% 0
 • perica_mali perica_mali

  19.09.2014 u 23:00h

  mesić i pejnović zajedno
  7 64% 4
 • nenad.levar nenad.levar

  20.09.2014 u 12:20h

  masoni su psotavili i ov eizdjanike sdp i hns da rasture hrvatksu drzavu ali su prozrene njihove namjere kao i mudzahedinskog agenta mesica i hrvatksi narod je rekao dosta tiranije i okupatora četnika i komunista
  5 71% 2
 • tompa tompa

  20.09.2014 u 11:35h

  Treba ih sve u kokošinjac. Jebala vas tajna društva. Ovce su da se šišaju.
  5 63% 3
 • neboiznadzagreba neboiznadzagreba

  10.10.2014 u 22:16h

  Kakvo je društvo masonerija , najbolje svjedoči to što se u kuloarima priča da je Veliki meštar Hrvatske , odvjetnik Marijan Hanžeković , gnjida nad gnjidama; autoru bi bilo dobro i provjeriti ono o čemu piše , pa bi, da je pročitao Rat i mir , Lava Velikoga , vidio da kod istinskih veličina mudrost uvijek nadvlada mladenačke zablude , i ne bi trpao ovog velikog Rusa među praščiće opasane pregačama .
  4 100% 0
 • zgdomorodac

  19.09.2014 u 20:53h

  Kod nas u hrvatskoj dvije su glavne loze i treca nesto kao pripravnicka i tko zeli moze provjerit te loze koji se u javnosti predstavljaju kao klubovi i u njima je citava hrvatska elita lijeva i desna u to se svi mogu uvjerit a zabrinjava da su i dva biskupa clanovi a za mestra ste u tekstu mozda pogodili iako je tajnovito sve skupa al i laiku kad vidi tko sjedi na timsastancima je jasno da se samo pred javnoscu ne slazu a u klubovima jako dobro suraduju
  4 80% 1
 • gOOgLer gOOgLer

  20.09.2014 u 17:24h

  U Hrvatskoj je previše slobodnih zidara a premalo cigli i morta...
  4 80% 1
 • Ironman0105 Ironman0105

  19.09.2014 u 21:30h

  Ovo je previse. Ne samo zato sto ovakav mladic razmislja o stvarima koje ne razumije, nego nije niti napravio "domacu zadacu", odnosno proucio povijest organizacije o kojoj prica.
  6 55% 5
 • Tupislav Tupislav

  20.09.2014 u 15:13h

  Bili ja moga u Masone?
  2 100% 0
 • brisnik brisnik

  20.09.2014 u 23:05h

  Ma sve su to masoni... Svi u vladi imaju srijedom sadtanke u westinu i to svake srijedu u 7.... Lions club i rotary club... A fascinantno je da je mesic pocasni clan u oba cluba...smrad jedan on je najvise zlo za hr njega se treba smaknut sto prija.... Zato je MAMIC legenda on se neda i njemu nemogu nista ali ga ga sa svi strana napadaju to su ti masoni koji to sve rade
  2 67% 1
 • hrvat do smrti hrvat do smrti

  22.09.2014 u 07:34h

  autor pise gluposti mason nisu nastali iz nikakvih cehova,masoni su nastali onaj tren kad su templari zabranjeni ,tada su templari osnovali taj red zzvan masonerija,inace mestar templara koji je spaljen na lomaci u petak 13 Jack de moliere prokleo je papu i krunu francuskog kralja filipa lijepog,i od tada sve do danas traje rat izmedu vatikana i masona,dokaz je subota kad su izveli perfomans u zagrebu zvan vatikanske ugovori
  2 67% 1
 • Freedooom Freedooom

  18.01.2016 u 00:49h

  Interesantno! A onako kad se pomijesas sa narodom u hrvatskoj, i prisluskujes , dobijes utisak da su za sve krivi bosanci.
  0 0% 1
 • patkovic

  20.09.2014 u 21:08h

  nedam
  0 0% 2
 • pravi alfaman

  20.09.2014 u 10:23h

  Bože moj, kakvih gluposti.
  2 33% 4
 • StudentZG

  20.09.2014 u 15:10h

  Okultno, chemtrailsi itd. S takvim stvarima možeš zaintrigirati pokojeg naivca, ali istovremeno si rušiš kredibilitet među normalnim i zdravim ljudima.
  2 33% 4
 • EU afrodita

  20.09.2014 u 16:49h

  dali netko zna kako je moguće učlaniti se u Masoneriju i kakvi atributi su potrebni?
  2 29% 5
 • abraham73

  19.09.2014 u 20:51h

  jezuiti haraju hrvatskom
  5 38% 8
 • Freedooom Freedooom

  18.01.2016 u 00:49h

  Interesantno! A onako kad se pomijesas sa narodom u hrvatskoj, i prisluskujes , dobijes utisak da su za sve krivi bosanci.
  0 0% 1
 • neboiznadzagreba neboiznadzagreba

  10.10.2014 u 22:16h

  Kakvo je društvo masonerija , najbolje svjedoči to što se u kuloarima priča da je Veliki meštar Hrvatske , odvjetnik Marijan Hanžeković , gnjida nad gnjidama; autoru bi bilo dobro i provjeriti ono o čemu piše , pa bi, da je pročitao Rat i mir , Lava Velikoga , vidio da kod istinskih veličina mudrost uvijek nadvlada mladenačke zablude , i ne bi trpao ovog velikog Rusa među praščiće opasane pregačama .
  4 100% 0
 • hrvat do smrti hrvat do smrti

  22.09.2014 u 07:34h

  autor pise gluposti mason nisu nastali iz nikakvih cehova,masoni su nastali onaj tren kad su templari zabranjeni ,tada su templari osnovali taj red zzvan masonerija,inace mestar templara koji je spaljen na lomaci u petak 13 Jack de moliere prokleo je papu i krunu francuskog kralja filipa lijepog,i od tada sve do danas traje rat izmedu vatikana i masona,dokaz je subota kad su izveli perfomans u zagrebu zvan vatikanske ugovori
  2 67% 1
 • brisnik brisnik

  20.09.2014 u 23:05h

  Ma sve su to masoni... Svi u vladi imaju srijedom sadtanke u westinu i to svake srijedu u 7.... Lions club i rotary club... A fascinantno je da je mesic pocasni clan u oba cluba...smrad jedan on je najvise zlo za hr njega se treba smaknut sto prija.... Zato je MAMIC legenda on se neda i njemu nemogu nista ali ga ga sa svi strana napadaju to su ti masoni koji to sve rade
  2 67% 1
 • patkovic

  20.09.2014 u 21:08h

  nedam
  0 0% 2
 • gOOgLer gOOgLer

  20.09.2014 u 17:24h

  U Hrvatskoj je previše slobodnih zidara a premalo cigli i morta...
  4 80% 1
 • EU afrodita

  20.09.2014 u 16:49h

  dali netko zna kako je moguće učlaniti se u Masoneriju i kakvi atributi su potrebni?
  2 29% 5
 • Tupislav Tupislav

  20.09.2014 u 15:13h

  Bili ja moga u Masone?
  2 100% 0
 • StudentZG

  20.09.2014 u 15:10h

  Okultno, chemtrailsi itd. S takvim stvarima možeš zaintrigirati pokojeg naivca, ali istovremeno si rušiš kredibilitet među normalnim i zdravim ljudima.
  2 33% 4
 • cicibela cicibela

  20.09.2014 u 14:21h

  Znamo da se sve "sile nečastive" boje svjetlosti dana, pa neka prebivaju u tami jer tamo im je mjesto.
  6 100% 0
 • nenad.levar nenad.levar

  20.09.2014 u 12:20h

  masoni su psotavili i ov eizdjanike sdp i hns da rasture hrvatksu drzavu ali su prozrene njihove namjere kao i mudzahedinskog agenta mesica i hrvatksi narod je rekao dosta tiranije i okupatora četnika i komunista
  5 71% 2
 • tompa tompa

  20.09.2014 u 11:53h

  Bolje proučite u čemu je Jadranka Kosor. Masonerija zvana Hrvatska mafija. Hebali vas Lions klub i ostalo.
  8 80% 2
 • brkonja fra brkati brkonja fra brkati

  20.09.2014 u 11:37h

  Depopulacija na djelu i nema veze sa terorijom zavjere,jer judeomasoni ionako djeluju kao zavjerenici,što i je obilježje svake masonerije.Meni je interesantno da nas prskaju sa chemtrailsima,od kad smo ušli u NATO.Nitko ne zna,tko je to dozvolio i tko je to pristao na to.Donedavno su tvrdili da to uopće ne postoji.Isto tako,smeće i otrov od GMO nasilno nameću državama,Iz Wikileaks-a je pretprošle godine izašlo kako su preko State Departmenta prijetili državama koje se odupiru trovanju svog stanovništa sa gmo otrovima i ne pristaju uvoziti i saditi taj otrov.
  7 88% 1
 • tompa tompa

  20.09.2014 u 11:35h

  Treba ih sve u kokošinjac. Jebala vas tajna društva. Ovce su da se šišaju.
  5 63% 3
 • brkonja fra brkati brkonja fra brkati

  20.09.2014 u 11:30h

  Dr. Stephanie Seneff, viši znanstveni istraživač, biolog i toksikolog na MIT-ovom odjelu računalne znanosti i umjetne inteligencije za današnje je vrijeme pravi heroj u znanosti. Jer, ona naime, za razliku od većine dobro plaćenih znanstvenika ne vodi brigu o farmaceutskim korporacijama niti se dodvorava piramidnom sustavu, a koji ju je sustavno godinama tjerao da šuti. Ona je hrabro razotkrila jednu od najvećih zavjera u čovječanstvu - a to je da su ljudi diljem svijeta napadnuti otrovom. Puno se govori o chemtrailsima, i GMO hrani no nekako potplaćene znanstvene studije koje su uvijek na strani korporacija imaju prednost u mainstream medijima pa glas ovakvih znanstvenika većinom ne stigne daleko. Bude ušutkan ili pak diskreditiran u samom početku. Seneff je do svojih otkrića došla proučavajući bolest autizma na kojemu je radila više od sedam godina. Ona je u svom radu dokumentirala, a kasnije i javno objavila nepojmljivo kontinuiran porast autizma u posljednjih 20 godina. Kako ona govori nešto joj je postalo sumnjivo u trenutku kada je shvatila da će samo u SAD-u do 2025. godine više od polovice djece biti bolesno od autizma ako se ovaj trend nastavi. Odlučila je iskopati razlog zbog kojeg djeca masovno oboljevaju od autizma upravo sada i znanstvenim studijama došla je do odgovora. Naime, ona jasno i glasno tvrdi kako je glavni krivac za autizam, ali i sve druge bolesti, poput Parkinsove, i sve raširenije demencije uzrokovale GMO korporacije u suradnji s geoinžinjeringom odnosno zaprašivanjem neba aluminijem i ostalim teškim metalima koji se gomilaju u tijelu čovjeka, ali i u tlu. Tu su i sve rašireniji Monsanto Roundup herbicidi koje prema najnovijem istraživanjima u svome tijelu ima svaki čovjek. Seneff upozorava da sustavna izloženost ljudskog tijela tom koktelu teških metala, s aluminijem te GMO hrani, ljudsko tijelo doživljava jednu vrstu potpunog sloma, a gore nabrojane bolesti odgovor su na to. Sneff je okrivivši GMO korporacije, ali i geoinžinjering (Chemtrails) u svojoj dvosatnoj prezentaciji u potpunosti upozorila ljude da su jednostavno napadnuti, otrovani te da je iznimno važno obratiti pažnju na namirnice koje stavljamo u svoj organizam. No, od chemtrailsa, nažalost pobjeći ne možemo. GMO hrana točnije kukuruz u Hrvatskoj, ali i po cijelom svijetu se u najmanju ruku koristi kao hrana za životinje čije zatrovano meso u konačnici jedemo svi i tako u sebi gomilamo otrovne supstance. Istraživanja hrabre znanstvenice možete proučavati OVDJE, dok je još dostupna. S obzirom na to da je potpuno javno Seneff objavila rezultate svojih istraživanja koji nikako ne idu u korist zavjeri protiv čovječanstva, očekivano, uslijedit će napadi i diskreditacija ove znanstvenice koja naravno nije jedina.
  12 80% 3
 • brkonja fra brkati brkonja fra brkati

  20.09.2014 u 11:28h

  Kad se govori o tajnim društvima i masonima,onda je na vrhu neprikosnovena judeomasonerija.Oni su nositelji većine zala na ovom planetu,a predvode ih zloglasne ,najbogatije i najmoćnije obitelji na planeti -obitelji Rothschild( najveći svjetski lihvari) i Rockfelleri( najveći svjetski trovači- gmo,round up,agent orange ,chemtrails,cjepiva ).
  11 69% 5
 • pravi alfaman

  20.09.2014 u 10:23h

  Bože moj, kakvih gluposti.
  2 33% 4
 • dotoresa dotoresa

  20.09.2014 u 08:50h

  Pljunem u ćelo SVAKOME tko stvara ili ulazi u TAJNA društva a ne živi u diktaturi pa se na taj način mora boriti.Ako imaš potrebu biti "tajan" onda znači da je tvoje djelovanje nedozvoljivo ili sa zakonskog ili s etičkog aspekta.Zato,neka ostanu tajni jer onda i mi ne-tajni imamo pravo razotkriti ih i debelo ih nalemati.
  15 83% 3
 • simpleman

  20.09.2014 u 08:02h

  Ovakve teme o teorijama zavjere ili čak o tome kako nam otvoriti oči su ipak puno bolje nego o tome kakvu guzu ima Severina.
  8 80% 2
 • barbaizamerike barbaizamerike

  19.09.2014 u 23:51h

  i dva losa ubise milosa.kad je narod slozan masoni su nemocni
  10 67% 5
 • bravo_sammir bravo_sammir

  19.09.2014 u 23:48h

  Ma to su sve gluposti, masoni nemaju veze ni sa cime. Svatko moze postati mason. Nije to niti religija niti sekta. To su price za malu djecu i vikanje drste lopova dok ti sami rade zlo. I znsm sto pricam...
  9 60% 6
 • perica_mali perica_mali

  19.09.2014 u 23:00h

  mesić i pejnović zajedno
  7 64% 4
 • Sarmat Sarmat

  19.09.2014 u 21:41h

  Ovo su priče koje su već milijun puta pričane i poznate. Bez veze. Dnevno.hr je jedno vrijeme objavljivao pravu seriju o masonima, ali su je okinuli. Očito je i njima to prevrući teren. Svakako je serija odmah prestala kad je počela otkrivati pravi okultni sustav, a autor se ne pojavljuje nigdje.
  19 83% 4
 • Ironman0105 Ironman0105

  19.09.2014 u 21:30h

  Ovo je previse. Ne samo zato sto ovakav mladic razmislja o stvarima koje ne razumije, nego nije niti napravio "domacu zadacu", odnosno proucio povijest organizacije o kojoj prica.
  6 55% 5
 • zgdomorodac

  19.09.2014 u 20:53h

  Kod nas u hrvatskoj dvije su glavne loze i treca nesto kao pripravnicka i tko zeli moze provjerit te loze koji se u javnosti predstavljaju kao klubovi i u njima je citava hrvatska elita lijeva i desna u to se svi mogu uvjerit a zabrinjava da su i dva biskupa clanovi a za mestra ste u tekstu mozda pogodili iako je tajnovito sve skupa al i laiku kad vidi tko sjedi na timsastancima je jasno da se samo pred javnoscu ne slazu a u klubovima jako dobro suraduju
  4 80% 1
 • abraham73

  19.09.2014 u 20:51h

  jezuiti haraju hrvatskom
  5 38% 8
 • sestrićna sestrićna

  19.09.2014 u 20:22h

  hrvatska je puna slobodnih zidara..većina je na burzi .)
  43 93% 3