navigacija

Bogatima VIP za ložu, siromašnima za stari kontejner

Registracija
 • Istok_stajanje Istok_stajanje

  11.12.2016 u 13:00h

  Velikim klubovima Europe trebalo bi odrezati, ili Liga prvaka ili azijsko-američka turneja, ne može i jedno i drugo. Ili ako su već toliko očajni onda neka ti veliki klubovi snose paušalnu financijsku odgovornost zbog kaosa u ostalim manjim ligama Europe, kaos koji su uzrokovali svojim manipuliranjem Lige prvaka i kupa Uefa u posljednjih 20 godina.
  1 100% 0
 • Istok_stajanje Istok_stajanje

  11.12.2016 u 12:56h

  Realno je to da u današnjoj nogometnoj konstelaciji veliki klubovi poput Reala, Barcelone, Bayerna, Juventusa, Chelsea, Arsenala, Liverpoola, oba Manchestera, PSG-a bi trebali biti izbačeni iz svih nogometnih natjecanja na 5-10 godina kako bi se oporavilo nogomet, tržište i natjecanje. Što zbog pronevjera, poreznih makinacija, ilegalnih kupoprodaja maloljetnika i još mnogih razloga. Ti klubovi su kontaminirali UEFA-u i samim time pokupili desetljetni "kajmak" svojim neprekinutim sudjelovanjem u završnicama uz pomoć spomenuih makinacija. Tim klubovima je važnija ljetna turneja azijsko-američka nego bilo koje EU natjecanje a upravo ih je to korumpirano natjecanje tamo i plasiralo na uštrb manjih nogometnih saveza Europe. I onda je Platini pokušao njima prkositi i samo se tražio način da ga se makne i kad je trebalo glasovati o učešću Izraela u kvalifikacijama zbog agresije na Gazu eto ti na upada ni više ni manje nego FBI u FIFU i UEFu i čiča miča gotova je priča.
  1 100% 0
 • ???? ????

  11.12.2016 u 10:04h

  "[...] u eri pljačke, otimačine [...] koja u zapadnoj Americi, zapadnoj Europi traje od Drugog svjetskog rata, na našim prostorima od 1990. godine [...]" - Dakle, autor implicira da je komunistički blok bio idealno društvo gdje nitko nikog nije pljačkao? Ja ne znam gdje je on to živio, osim ako je bio dijete elita koja je pljačkala sve narode i narodnosti bivše nam države pa je imao sve, ili ako mu je tijekom školovanja u bivšoj državi toliko ispran mozak da stvarno u to vjeruje.
  1 50% 1
 • ???? ????

  11.12.2016 u 13:50h

  Postoji još jedna mogućnost kako bi se moglo riješiti pitanje ovih bogatih klubova. Ja bih recimo točno odredio koliko utakmica smije jedan igrač odigrati u sezoni, tako da mu ne računamo kad je izmijenjen i odredio bih npr. da za reprezentaciju smije igrati sve utakmice u reprezentativnim terminima, ali da za klubove ne smije odigrati više od recimo 40 utakmica. Pa nek si klubovi idu na turneje okolo i troše Messijevu i Ronaldovu kvotu od 40 utakmica po tim turnejama, a u Ligi prvaka i nacionalnim natjecanjima će moći sve skupa odigrati onda samo 25 - 30 utakmica. Pa da vidimo onda.... Ajde za malo fleksibilnosti pretvorimo 40 utakmica u minute, dakle 40x90 = 3600 minuta kroz sezonu, oprostio bih im npr. sudačko vrijeme, ali ne i produžetke. I, naravno, obvezao bih klubove da svakom igraču godišnje daju 30 dana godišnjeg odmora uz prijetnju suspenzije ako to ne učine. Treba stati na kraj tome da si netko kupi hrpu stranaca-zvijezda i onda su oni kao najbolji klub, dok drugima odlaze teenageri u dobi od 17-19 godina jer ih ne mogu platiti kao Real, gdje onda djeca sjede na klupi i igrački propadaju.
  0 0% 0

Pošaljite komentar

Samo registrirani i ulogirani korisnici mogu komentirati

Nemaš korisnički račun? Registriraj se!