navigacija

Zimska torta s lješnjacima, čokoladom i vanilijom

foto: Tatjana Pastuović Klaić

Ovo je naša ovogodišnja božićna torta :) 

Prvi put sam je pravila iako zapravo svaku komponentu ove torte radim već dugo u raznim kombinacijama. Znala sam da će biti pun pogodak, jer je kremasta, osvježavajuća ali punog, bogatog okusa. Savršena za blagdanska okupljanja.

Neću ovaj put pisati sve sastojke i cijeli postupak pripreme, stavljam vam link na blog M`s Bakery, na Matejin recept kojim sam se i ja poslužila pa tamo imate detaljne upute :)

Ovdje ću napisati što sam mijenjala u originalnom receptu.

  • Kremu od malina zamijenila čokoladnom ganache kremom (zagrijala sam 150 ml vrhnja za šlag pa prije nego je proključalo, maknula s vatre i dodala 150 g tamne čokolade narezane na manje komade, ostavila par minuta da se čokolada otopi pa dobro promiješala i dodala 2 žlice amaretto likera i malo soka od naranče i naribane narančine korice, sve dobro promiješala i ostavila da se ohladi).
  • U slastičarsku kremu naribala sam malo tonke koja je kremici dala divan, bogatiji i dublji okus ali i neodoljiv miris.
  • Dacquoise sam radila s prženim, mljevenim lješnjacima a pekla sam ih po 2 odjednom, s ventilatorom, oko 20 minuta na 160°C. Ako pečete svaku koru posebno, bez ventilacije, pojačajte pećnicu na 180°C ali pazite da se ne presuše.
  • Na kraju sam cijelu tortu obložila chantilly kremom -  U 500 ml vrhnja za šlag dodala sam srž mahune vanilije (umjesto mahune vanilije možete koristiti i malo ekstrakta vanilije) i dvije žlice šećera u prahu te mikserom izradila u mekanu kremu. Tortu sam na kraju ukrasila kućicama od medenjaka.
     

Prije posluživanja tortu dobro ohladite.

 

ŽELIM VAM SVIMA SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2017. GODINU! <3

 

 

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (8 ocjena)