navigacija

Ulica udovica

Vlatka Maleš

“Ulica udovica” je prvotno bila samo pojam.
Produkt humoristične komunikacije između mene i poznanika. U trenucima dokolice, na svoj specifičan način, secirali bi aktualne događaje iz svakodnevnice.

Taj pomalo morbidan “kod termin” koji je označavao početak još jedne diskusije, postao je  gladno čudovište koje je tražilo sve više hrane iz mašte. Za svoju nadogradnju, rast. Tu je došlo do postepenog razvoja kostura ove priče, uz vječno prisutnu pomoć prethodno spomenute “spužve pune receptora”. 

Tekst nastaje spontano, po potrebi. Ja sam smo podanik.
Kada ono moje gladno čudovište u mašti zavapi i treskom šape zatraži novu, kretivniju hranu, ja ju moram u trenutku stvoriti. 

Scenarij je poprilično morbidan, ali životan, arhaičan. 
Nema plastičnog estetiziranja, korigiranja ljudskih mana i devijacija. 
Zato  štivo i jest samo po sebi lagano, pitko, plitko, pomalo suhoparno, bez sugestija. Povremeno korištenje dalmatinskog dijalekta, pomaže kod prikazivanja izvornosti i specifičnosti ljudi toga kraja. Na čitatelju je da kroz svoju maštu provede sve informacije i osjeti ih i doživi na svoj način.
 
Ovo je vjerojatno jedan od blogova koji će odskakati po svojoj formi. Očekuju vas nastavci, a ne pojedinačna priča. Osobno ih doživljavam kao nastavke TV serije, u pisanoj formi. Poput prašnjavog scenarija koji je zapeo, ni kriv, ni dužan, u  mojoj mašti, a iznjedrio se u Večernjakovoj Blogosferi. 

Dobrodošli!