navigacija

71. dio: Muškarci se plaše alfa žena

Izvor: pexels.com

“Aj muči, bar će me večeras odvest sebi u krevet. Jesu ti muški prozirni, a? Opaaa, evo nam homo sapiens vulgarisa i to sa pašteticom, pssssst!”- zavjernički namigne Ivi da se uozbilje.

Konobar se našao pred njima u trenu, noseći drvenu dasku od maslinova drveta, namjenjenu za posluživanje. Na listovima radiča bile su položene minijaturne roladice oblikovane od domaće riblje paštete. Odložio je duguljastu dasku na sred stola, te iz druge ruke odloži košaricu od uškrobljene čipke, nalik onoj od niti agave, obložene ubrusom od bijela damasta. Svečano pred njima otkrije vrh košarice, iz koje su se pušile netom pečene pogačice od cjelovitog i crnog brašna u koje su umiješani i komadići maslina.

Drage dame, nadam se da će vam jelo prijati. Imate tri okusa paštete: baklar i bijela riba sa daškom maslaca i začinskog bilja, dimljeni losos sa tartufima i škampi blanširani u soku gorke naranče. Želim vam dobar tek!” –nakloni se skoro do poda.

Leticija ga pogleda, loveći očima njegove, te upita: “Imate li možda nešto kao među premaz, da se rastopi preko pogačica dok su vrele i vlažne? Možda začinjeni maslac?”

Njeno pitanje zvučalo bi posve bezazleno i gastronomski znatiželjno, da se nije potrudila konobaru probuditi drugu vrstu gladi, prelazeći jezikom preko rumenih usana, ne skidajući pogled sa njegovog.

“Maslac!? Sa maslinovim uljem, češnjakom, peršinom? O naravno, stiže za tren!”- zbunjeno promrmlja i okrene se na peti, te u žurbi pregačom zakači naslon obližnje stolice, jedva zadržavajući istu da se ne sruši i on preko nje. Čim je umakao kroz kuhinjska vrata, obje su prasnule u smijeh.

“E Leti, jeba te led, pa ti nisi normalna haha!”- Iva je salvetom lagano tapkala suze od smijeha koje su prijetile razmazati maskaru.

“Ja da nisan normalna? A jesi njega vidila. Zna da izgleda tako da bi ga svaka privalila tu priko stola i na licu mista. Misliš da su mu oni mišići od nosanja pijata naresli? Lik zna da je hot i njeguje taj mot, plus šta se sam nabacuje. I nemoj reći da nije komad i po haha!”- Leticija se branila, susprežući smijeh.

“Da komad…uf! Prije bi mu pasalo vodit muški striptiz bar, nego imat restoran. Pričala mi ona moja na poslu, da minja ženske ka bičve”- Iva će povjerljivo. “Ovo njegovo? Nisan znala. Ko bi očekiva da će vlasnik i sam radit, pogotovo konobarit?”- Leticija se iskreno začudi.

“A di ti živiš, niti dvista metara odavde, a pojma nemaš o ničemu. Je, je. Ima ti i mali hotel na Srimi i dvi koće. Kažu da je teški radoholičar. Leta po svim svojim biznisima, ima naviku da sve na licu mista izvidi, kako mu šta radi i koliko kvalitetno. I navodno odlično zarađuje”- Iva prenese sve tračeve koje je znala, vezano za seksipilnog vlasnika.

“Nisan ga nikad vidila iz salona ni kad san ode bila, ja mislila novi konobar. A on opak igrač…ko bi reć. Izgled stvarno vara. Koliko ima godina šta misliš?- nasloni bradu na dlan, zamišljeno.

“A negdi oko četrdeset i pet, nema više. Sestra mu je sa menon išla u ekonomsku, znan da je onda bija stariji nekih šest-sedam od mene”- prisjeti se.

“Onda se ne poznajete, ako se niste pozdravili?”- zanimalo je Leticiju.

“Ma ne. Nismo nikad imali doticaja, samo je nekad po sestru zna doći motorom. Moja kolegica mu vodi knjige, odatle znam koliko mu je takujin težak i čim se bavi”- pojasni.

A taaako”- otegnuto izusti Leticija- “Onda je bolej da se prestanen zajefrkavat. Em mi susid, em nije glup, još će pomislit da san neka fufica”- malo će zabrinuto i prasne u smijeh.

“Ne da tebi vrag mira,a? Da čujem plan!”- Iva je prihvatila nastavak zabave.

“Plan nema plana. Lipo ga gledat ne boli ni mene ni njega. Ti budi dama, ja ću nastavit bit štračica, ali sve ono dvosmisleno. Baš me zanima šta će, osim doći za sekund ode. Evo ga, pssst!”- naglo se uozbilji.

Zgodan muškarac sa pregačom, za kojeg se ispostavilo da je i vlasnik, pojavio se velikim koracima pored stola, noseći dvije male porculanske plitice sa začinjenim maslacem i nekoliko kamenica serviranih na ploškama limuna i usitnjenom ledu.

“U znak isprike, što sam vas poslužio izostavljajući maslac, nadam se da primate mali znak isprike u ime restorana”- te pred njih stavi svježe školjke.

“Hvala vam, niste trebali”- Iva uzvrati službeno ljubazna.

Slažem se sa prijateljicom. Molim vas, budite toliko ljubazni, podijelite pladanj kamenica sa nama, da nam bude manje neugodno uživati u neočekivanim delicijama!”- Leticija ga pozove, nudeći rukom stolicu sa obližnjeg stola, pozivajući ga da sjedne.

Vlasnik konobar, na tren zastane, osvrne se oko sebe, kao da traži izgovor ili nenadne goste, no prazan restoran nije mu davao alibi. Približi stolicu te sjedne preko puta Leticije.

“Poslužite se, molim”- podigne pladanj i prinese ga prvo Leticiji pa Ivi bliže njihovih tanjura. Leticija damski sa dva prsta pažljivo podigne jednu kamenicu i krišku limuna, nježno ga iscjedi po svježem mesu i prinese usnama, svjesna da je muškarac netremice i sad već otvoreno gleda. Taj pogled nije bio pogled konobara koji brine o zadovoljnom gostu, to je bio pogled alfa muškarca koji je spreman obilježiti svoju ženku.

Promatrajući ritual hranjenja kod Leticije, koji je bio nalik onima kadrovima iz “Devet i po tjedana”, zabavljala se reakcijom muškarca i susprežući smijeh. Leticija je jako dobro glumila ulogu bestidnice, to joj je morala priznati.

“Sad je red na vas. Izvolite, šteta da se led rastopi i da se navlaže više nego je potrebno”- Leticija je nastavljala svoju predstavu, podižući pladanj i nudeći ga muškarcu koketno, fiksirajući svojim očima njegove, paralelno grijući jezikom, od leda hladne i još rumenije usne.

 

(nastavlja se…)

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (18 ocjena)

Komentari

Registracija
 • ahaskoro ahaskoro

  23.02.2017 u 22:59h

  To si tak ti ljudi (autorica) objasnjavaju jer im je lakse u zivotu :D A 'alfa' zene i 'alfa' muskarci su u STVARNOSTI izrazito nesigurne osobe s patoloskim manjkom samopouzdanja i onda to kompenziraju provokativnim oblacenjem i preoptentim ponasanjem, a to niko ne voli, pa im niko i ne prilazi. Pusa.
  7 100% 0
 • guslarjovo guslarjovo

  23.02.2017 u 21:16h

  Ako ima kapitalca među nogama biti će alfa i omega
  4 100% 0
 • zg4ever zg4ever

  23.02.2017 u 21:02h

  Svaka je alfa dok ga ne dobije.Okice zakolutaju i da vidiš ko je alfa.
  4 100% 0
 • bikkojisjedi bikkojisjedi

  24.02.2017 u 01:11h

  Svaki normalan muškarac treba da bježi od alfa žene, isto tako svaka normalna žena treba da bježi od alfa muškarca. Alfa je prvo slovo Grčkog alfabeta, to jest sva slova su ispod. Svim alfa ženama su muškarci pod nogama, isto tako svim alfa muškarcima su žene pod nogama. I na kraju oni što vjeruju da je Bog ženu od rebra čovjeka, nije od glave da bude pametnija od njega, nije ni od noge da je čovjek gazi. Stvorena je od rebra da bude voljena i ravnopravna sa čovjekom. Nasilja u obitelji se događaju zbog ovih alfa žena ili muškaraca, jer su sebični i ne poštuju ništa ili nikog osim sebe.
  3 75% 1
 • Lujo123 Lujo123

  24.02.2017 u 12:07h

  jE, DOSTA DOBRA BEDASTOĆA, JE!!!
  3 75% 1
 • ikonoklast ikonoklast

  24.02.2017 u 10:36h

  ne kaže se hot nego po novomu piping
  2 67% 1
 • Vlatka Maleš

  23.02.2017 u 23:38h

  Ekipa big pozdrav :)) Alfe i bete i pitajbogakakvifreakovi postoje kao alibi za raznorazna ponašanja, devijantna najčešće, ali to ostavljam sociopatolozima. Naslov karikira zajefrkanciju ove moje dvije likuše. Što im ostaje, same, a traže kao i svi mi "nešto"(bez malicije, ovo "Nešto" nije dirty minde misao haha). Retoričko: što i kako bi vi, da ste kao ove dvije iz nastavaka bloga, situirane ženskice, statusa udovica, stare 37-40godina ..I ono jel...premlade da bi bile u celibatu, a opet imaju nula šanse sresti Mr. Right. FB, date siteovi, lovit komade po kvartu...?
  2 67% 1
 • jučer jučer

  24.02.2017 u 09:39h

  Alfa žena zasigurno ne radi to što je opisano u tekstu,ona ne radi ništa slično tome da bi ju netko primjetio,alfu se primjeti i kad ništa ne radi niti govori
  2 67% 1
 • crodoc

  23.02.2017 u 21:10h

  Šaljivo!
  2 67% 1
 • HLEBINSKO ČANGRIZALO

  24.02.2017 u 13:02h

  Ne znam u kojem kontekstu je mislila to "Alfa", a ako je mislila na seksualne izopačenosti, onda treba znati da takve žene samo za to i služe, a nikako za ženidbu !!!
  1 100% 0
 • southman southman

  24.02.2017 u 07:20h

  Pobjeći da, ali tek nakon što ga " zapapriš ", pa neka poslije priča da se prepadoh .. hehe ...
  1 50% 1
 • Vlatka Maleš

  24.02.2017 u 09:41h

  Veljača, veljača:))
  1 50% 1
 • Mustangx10

  23.02.2017 u 23:18h

  Ja se plašim žena općenito ! Opasne po zdravlje dokazano,...
  1 50% 1
 • Tony2017 Tony2017

  23.04.2017 u 13:01h

  a to ti o sebi? ti bi silom tila biti alfa,ali ne ide lako. ostavi se partnera kog ne voliš,ali ne moreš ti to jer ovi koje mantaš na nabrojenim siteovima su ispod tvog nivoa po veličini lisnice, a ostali se ne rastaju ni pod prijetnjama i ucjenama.
  0 0% 0
 • HLEBINSKO ČANGRIZALO

  24.02.2017 u 13:02h

  Ne znam u kojem kontekstu je mislila to "Alfa", a ako je mislila na seksualne izopačenosti, onda treba znati da takve žene samo za to i služe, a nikako za ženidbu !!!
  1 100% 0
 • Lujo123 Lujo123

  24.02.2017 u 12:07h

  jE, DOSTA DOBRA BEDASTOĆA, JE!!!
  3 75% 1
 • ikonoklast ikonoklast

  24.02.2017 u 10:36h

  ne kaže se hot nego po novomu piping
  2 67% 1
 • Vlatka Maleš

  24.02.2017 u 09:41h

  Veljača, veljača:))
  1 50% 1
 • jučer jučer

  24.02.2017 u 09:39h

  Alfa žena zasigurno ne radi to što je opisano u tekstu,ona ne radi ništa slično tome da bi ju netko primjetio,alfu se primjeti i kad ništa ne radi niti govori
  2 67% 1
 • southman southman

  24.02.2017 u 07:20h

  Pobjeći da, ali tek nakon što ga " zapapriš ", pa neka poslije priča da se prepadoh .. hehe ...
  1 50% 1
 • bikkojisjedi bikkojisjedi

  24.02.2017 u 01:11h

  Svaki normalan muškarac treba da bježi od alfa žene, isto tako svaka normalna žena treba da bježi od alfa muškarca. Alfa je prvo slovo Grčkog alfabeta, to jest sva slova su ispod. Svim alfa ženama su muškarci pod nogama, isto tako svim alfa muškarcima su žene pod nogama. I na kraju oni što vjeruju da je Bog ženu od rebra čovjeka, nije od glave da bude pametnija od njega, nije ni od noge da je čovjek gazi. Stvorena je od rebra da bude voljena i ravnopravna sa čovjekom. Nasilja u obitelji se događaju zbog ovih alfa žena ili muškaraca, jer su sebični i ne poštuju ništa ili nikog osim sebe.
  3 75% 1
 • Vlatka Maleš

  23.02.2017 u 23:38h

  Ekipa big pozdrav :)) Alfe i bete i pitajbogakakvifreakovi postoje kao alibi za raznorazna ponašanja, devijantna najčešće, ali to ostavljam sociopatolozima. Naslov karikira zajefrkanciju ove moje dvije likuše. Što im ostaje, same, a traže kao i svi mi "nešto"(bez malicije, ovo "Nešto" nije dirty minde misao haha). Retoričko: što i kako bi vi, da ste kao ove dvije iz nastavaka bloga, situirane ženskice, statusa udovica, stare 37-40godina ..I ono jel...premlade da bi bile u celibatu, a opet imaju nula šanse sresti Mr. Right. FB, date siteovi, lovit komade po kvartu...?
  2 67% 1
 • Mustangx10

  23.02.2017 u 23:18h

  Ja se plašim žena općenito ! Opasne po zdravlje dokazano,...
  1 50% 1
 • ahaskoro ahaskoro

  23.02.2017 u 22:59h

  To si tak ti ljudi (autorica) objasnjavaju jer im je lakse u zivotu :D A 'alfa' zene i 'alfa' muskarci su u STVARNOSTI izrazito nesigurne osobe s patoloskim manjkom samopouzdanja i onda to kompenziraju provokativnim oblacenjem i preoptentim ponasanjem, a to niko ne voli, pa im niko i ne prilazi. Pusa.
  7 100% 0
 • guslarjovo guslarjovo

  23.02.2017 u 21:16h

  Ako ima kapitalca među nogama biti će alfa i omega
  4 100% 0
 • crodoc

  23.02.2017 u 21:10h

  Šaljivo!
  2 67% 1
 • zg4ever zg4ever

  23.02.2017 u 21:02h

  Svaka je alfa dok ga ne dobije.Okice zakolutaju i da vidiš ko je alfa.
  4 100% 0