navigacija

Dobro raspoloženje čini nam posao lakšim i - zdravijim

Šala na poslu uvijek je dobrodošla Foto: bild.de

Pročitala sam nedavno u Večernjakovu Ekranu intervju s Ivanom Paradžiković, a onda je slučaj htio da ju sretnem i malo porazgovaramo. Zaista smo kratko razgovarale, o poslu dakako, i od tih desetak minuta urednica jedne od najgledanijih televizijskih emisija „Provjereno“  s Nove TV „potrošila“ je hvaleći svoje suradnike. Pri prvim rečenicama još sam sumnjala da je pohvala ekipi djelomice formalna, a dijelom zaslužena, no kad sam vidjela s koliko ushićenja opisuje atmosferu u svojoj redakciji, sve su moje sumnje nestale. Jasno mi je da je redakcija „Provjerenog“ s tako dobrom klimom jednostavno mora imati odlične radne rezultate. Nju se obvezno gleda, postala je argument za naše životne situacije, tumač raznih okolnosti i putokaz.

Ta me kratka epizoda podsjetila i na drukčije priče o radnoj atmosferi. I dok Ivana Paradžiković kaže kako su oni u redakciji ponekad nestašni poput djece, ali i kako znaju, bez suvišnih pitanja, podmetnuti leđa jedan za drugoga, u nekim se drukčijim kolektivima loša atmosfera samo primjećuje, na nju se žale, ali nitko ni prstom da pomakne. A tako je malo potrebno:

Prije svega, uz osmijeh reći kolegi hvala. Drugo, dići se od svog radnog stola, doći do kolege i reći mu što treba, a  zaboraviti na dopisivanja s e-poštom, „GTalkom“ i sličnim kratkim pisanim porukama. Kolege nisu stranci, zato pokažite zanimanje za njihove brige, potrebe, riječju, za svakidašnjicu. Ne zaboraviti pri prvom dnevnom susretu srdačno pozdraviti. Nevjerojatno je korisno izreći pohvalu kolegi, zasluženu pohvalu, jer lijepa riječ motivira.

Nije naodmet ponekad biti nestašan, napraviti aviončić od papira i baciti kolegi na stol ili organizirati kakvu igricu poput „kazne za glupost“ u kojoj će svatko tko izgovori kakvu glupu rečenicu u interni fon uplatiti deset kuna. Na kraju tjedna moglo bi se skupiti za kavu ili sladoled. U Večernjaku je tradicija da za velika nogometna natjecanja organiziramo internu kladionicu (pogađamo pobjedu, poraz ili neriješeno), a prikupljeni novac pripada pobjedniku ili pobjednicima. Jednako je lijep običaj da pobjednik počasti sve koji su sudjelovali u kladionici (grickalice i sokovi).

Ako znate kad kolega ima rođendan, veselo mu čestitajte. Nije obavezno i nema ljutnje, ako ne uzvrati kavom. Lijepo je i da slavljenik ponekad iznenadi ostale kakvim kolačima ili keksima. Može se na YouTubeu naći katkad i kakva zgodna pjesmica koja će podići atmosferu za radnim stolovima.

Idete li s kolegama na ručak izvan radne prostorije izbjegavajte razgovor o poslu. A pripremate li si ručak u maloj kuhinjici unutar vaše tvrtke, pokažite dobru volju i ponekad uz svoje operite i suđe svojih kolega s kojima ste ručali.

Pokažete li nešto od doma naučenog lijepog ponašanja svojim kolegama, naročito kolegicama, svakako će se im svidjeti. Primijetite li glasno novu frizuru, kolegici ćete uljepšati dan. Da ste opazili nove cipele možete reći i kolegici i kolegi. Slobodno drugima pridržite vrata ili ih propustite u lift. Sve su to ugodne geste koje ostavljaju dojam.

Da bude jasno, budete li se ponašali kako sam opisala, ne očekujte ništa odmah zauzvrat. Ali ubrzo i vi ćete dobiti pomoć od svojih kolega.

Ivana Paradžiković mi je ispričala da se njezina ekipa ponekad ponaša kao hrpa klinaca. Razumljivo, dobar je to ventil za strku u poslu, ali bome i za sve one teške priče koje istražuju i objavljuju. 

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)

Komentari

Registracija
 • miso miso

  23.10.2016 u 13:52h

  Draga Ružice, lijepo ste podsjetili sve koji mogu učiniti navedene geste, ili barem neku od njih, da to urade. Uvjeren sam da to može poboljšati situacije na poslovima i oraspoložiti kolegice ili kolege. ... Ne učinimo li dan ljepšim drugome, neće biti ni nama. ... Posebno mi je drago sjetiti se rođendana sadašnjih ili bivših kolega i koegica i iznenaditi ih prigodnim čestitanjem, makar jednom u godini. I tako već desetljećima. Razveseli to i mene i njih!
  3 100% 0
 • miso miso

  24.10.2016 u 09:31h

  Kad budemo umjesto drugih (pršuta od svinja i janjaca) prijateljima nudili sebe onda će nam 'Dobro raspoloženje činiti posao lakšim i - zdravijim'.
  3 75% 1
 • livoguza2 livoguza2

  24.10.2016 u 13:20h

  "Jasno mi je da je redakcija „Provjerenog“ s tako dobrom klimom jednostavno mora imati odlične radne rezultate. Nju se obvezno gleda, postala je argument za naše životne situacije, tumač raznih okolnosti i putokaz."____________Ovaj sam dio izdvojio iz Ružičina teksta zbog opakosti riječi putokaz. Nisam nikada odgledao emisiju Provjereno pa nisam ni kompetentan o njoj iznositi vrijednosne sudove. Sudeći po onomu što sam prije koji dan uočio u najavi te emisije, nikada ju ne bih prihvatio svojim putokazom. Dok se nova Hrvatska vlada, makar formiranjem novoga ministarstva, opredijelila za demografsku obnovu i stimuliranje rađanja novih ljudi, a Vlada ima potporu većine hrvatskih birača i time legitimitet , kolega se Ivane Paradžiković našao u jednoj obitelji s više djece i silom gurao mikrofon u usta mladim supružnicima inzistirajući na odgovoru koriste li kondome i druga zaštitna sredstva kako bi spriječili nova rađanja i jesu li ikada čuli za te blagodati. Kako Ivana ni njezin kolega nisu na izborima provjeravali narodnu volju kako bi saznali da se narod opire svomu opstanku i natalitetnoj politici, nije mi jasno kako Ivanine emisije mogu biti ispravan i pravi putokaz za hrvatski opstanak. Moguće bih i ja to skužio da se s njima u redakciji igram zrakoplovca. Ovako ja tvrdim da je ovakvo ponašanje novinara protunarodni čin. Lp.
  2 67% 1
 • Robinzon

  24.10.2016 u 09:07h

  Ovo je za popišat:-----------Na ovomu blogu je vidljivo da su manire dvojice ruralaca Jure i mene za koplje iznad manira ostalih komentatora, a ovo za zbluvati:------------moje kolege bi se stidjele ako za rođendan na stol u zbornici nisu donijele pršut i pečenu janjetinu. O piću i kolačima da i ne govorim.---------------Mogu si misliti kako je to pedagoški djelovalo na učenike>Iz zbornice do djece dopire Ojkanje i rzanje, a djeca čekaju da im nastavnici dođu na vjeronauk i što su još drugo učili.Pedagoški radnici od škole napravili birtiju, jer je jedan od prosvjetara na taj dan rođen.Mila majko seljačije.Dok Ružičini bace na stol kolegi papirnati aviončić sa ljubavnom porukom ili sa: A može još jedna kavica, ljevoguzi basi kolegu košćurinu u glavu (normalno, nakon što su pršut oglodali).
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.10.2016 u 17:44h

  Vito "Tebi niti 1.000.000 kuna ne može pomoći " ......... Bormeš .... da ja i imam tih miljon kuna ...... ti bi opet ...svako jutro ...blog gospođe Ružice ... zagadil.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.10.2016 u 17:49h

  Robinzon "a Crkva nije ljudsko biće," ...... Nije ....... Crkva je... puno ljudskih bića.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.10.2016 u 17:47h

  Robinzon "Da nije bilo tog zločinca, danas bi se na zagrebačkoj katedrali vijorila četnička zastava." .....???? ........ Koja? ........... Jel ona ispod koje su hodali po Vukovaru ..... i salatu iskali? ..................PS ...... Za ovo s katedralom i četničkom zastavom prosim uplatiti v škrabicu gospođe Ružice .... bar ... 30 kn.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 10:36h

  Vito "A ti zrak " .........Aha ...... Svi vi koji se davite v mirisu tamjana ... mislite da je to zagađenje.
  2 67% 1
 • Vito Vito

  26.10.2016 u 08:29h

  Objava: 25.10.2016 | 19:01 S 39. na 43. mjesto Hrvatska pala za četiri mjesta na ljestvici Doing Business Svjetske banke _______________________________________ SRETAN ROĐENDAN vlasti hdz- ovaca ___________________________ Stvarno se imaju čemu veseliti _____________ Pokazali su stvaran i pravi uspjeh, kako u prethodnom, tako i u sadašnjem "rođenju" ____________________- Evo što nam je poklonilo javnost/novinarstvo _________- Vlast Zorana Milanovića nije bila dobra pa smo ocijenjeni samo s 39. mjestom. _____________ vlast hdz - ovaca je to uspjela ispraviti tako da smo sad na višem položaju, 43. ______________ Svaki akademski obrazovani stvor iz rdova hdz - ovaca sad nam može objasniti da je broj 43 veći od broja 39 i da je to vidljivi napredak i uspjeh hdz - ovaca na svjetskoj razini. ________________ Veselite se narode ... kako se pjeva po crkvama
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 10:38h

  Vito " teške niti 30 dag zajedno. ___________ Ali, bile su skuuupe i nepraktične, samo za stajanje i pokazivanje, a oboje su bili i planinari." .................... Nosili skupe cipele na vrh Romanije .... pa vam ih pokazivali gore?...... Svašta.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.10.2016 u 18:00h

  Vito "Stvor koji ne poštuje osobe s invaliditetom za mene nikad više neće biti čovjek." .................. Opa! ......... Vito se počel pozivati na invaliditeta ..... tražeči livoguzino poštovanje.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.10.2016 u 17:42h

  Robinzon "al samo kad mi Plenki poveća pemziju kak je obećal." ...... Čkomi ....... Ne talasaj . ........ Kad počnu fatat ove ....kaj su s dva svedoka poticaje ......dobili ..... mogli bi preč i na one ....koji su s dva svedoka ....penzije dobili.
  2 67% 1
 • Vito Vito

  25.10.2016 u 08:58h

  livoguza2 24.10.2016 u 19:59h - Srećom sam čovjek _____ To je isključivo vaše mišljenje, a ne mišljenje većine čitatelja i komentatora _______ Mjesto vam je u izlogu kao primjerak zaostale kulture ispranih mozgova komunističkih sljedbenika i poslušnih poltrona ________ Samo se pogledajte u ogledalo i zapitajte: zašto sam djecu učio srpskohrvatki i partizanske pjesmice? ____ Zašto sad laprdam da sam katolik i da se molim u crkvi jednom tjedno? __________ Ne postavljaj smiješna pitanja tipa - jesam li katolik --- zrcalo će puknuti od smijeha, a to će ti donijeti sedam godina nesreće
  2 67% 1
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 11:49h

  "Ajde se ti ljevoguzi već jednom izvuci iz tih jama,"________________Opet, Pustolove, okrećeš pilu naopako. Nigdje ja nisam tvrdio da sam u jami i da se iz nje želim izvući. Znam da bi me ti rado u jamu bacio. Ja sam upravo tvrdio da ti i svi drugi koji komemorirate puste žrtve u Šaranovoj jami makar jednu iz jame za dokaz izvučete. A vi ne ćete. S druge strane neke kosti same iz jama izlaze, a njihove ubojice tvrde da su učinili dobro antifašističko djelo što su ih uzemljili. A ti čak plačeš što ih pod zemljom nije više. I Mesić plače. Koliko vidim, plače i Plenković. Prije koji dan je tvrdio da je zadovoljan onim što je Hasanbegović radio, a danas čitam da je Nina Obuljen poništila sve te dobre odluke g. Hasanbegovića. Tebi je glavno što će ti mirovina rasti. Bit će afričkih šljiva, a kosti neka izviru do mile volje. Bljak!
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 10:16h

  Robinzon27.10.2016 u 07:35h_______________Ne znam, Pustolove, Kakve žene zagovara g. Pavuna, jer nisam čitao, ipak mu dajem punu podršku. Pouzdano znam da Pavuna ne zagovara žene koje bi služile zaplotnjačkom programu zatiratelja hrvatskog naroda i nacije pobačajem. Taj bi rat koji ti podupireš godinama na ovomu blogu povijest zapisala kao rat spolovilima protiv Hrvatske. O tomu ratu nešto zbori ugledni demograf Šterc na Večernjakovu barometru, a ja ću ovdje kopirati što je na pitanje novinara " Što je po vama glavni plan masonerije ?" odgovorio bivši mason 18. stupnja, francuski liječnik, kirurg i ginekolog (stručnjak nešto niži od tvoje umišljene razine, a vjerojatno mu je i stupanj na piramidi niži od tvoga):______Moram priznati da sam čitajući njegov odgovor pomislio kako opisuje tvoje djelovanje na ovomu blogu. A glede dvoboja Pernar _ Plenković moram reći da ni jednog ni drugog narod sigurno nije birao da rješavaju probleme između Rusije i Ukrajine jer narod zna da su obojica nemoćni po tomu pitanju. Mene brine hoće li znati riješiti demografsko , a samim time i gospodarsko, pitanje Republike Hrvatske. Ti navijaš za Pernara, a meni obojica neučinkoviti. Lp. "Utjecati na javno mnijenje. Pogotovo kada je riječ o projektima koji unaprijeđuju masonstvo na političkoj razini. Zatim promocija abortusa i usmjeravanje sveobuhvatne javnosti na prihvaćanje abortusa a danas masonerija skupno radi i na razaranju braka, širenju relativizma, slobodoumlja, kontracepcije, razvoda, hedonizma i odbacivanja patnje. Uglavnom meni su rekli kako čovjek mora biti slobodan uživati u svim zadovoljstvima i da grijeh ne postoji. To je plan za čovječanstvo."
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  26.10.2016 u 13:33h

  Jura.Luzer26.10.2016 u 10:38h________________Nije Vito htio pohvaliti moćnost postola zbog penjanja na Romaniju, već da postoje cure koje možeš kupiti za postole i mladoženje koje se nikada oženile ne bi da nisu imali čime kupiti postole curi. Nekoga veže ljubav, a nekoga obične postole. Lp.
  1 100% 0
 • Vito Vito

  25.10.2016 u 12:47h

  livoguza2 25.10.2016 u 10:00h ______- U smisao tvog postojanja sumnja i Bog _________ rečenice koje pod tvojim imenom lijeve guzice izlaze na vidjelo urbi et orbi nisu smislene niti za osnovnoškolce, kamoli za nekog tko je sebe proglasio prosvjetnim djelatnikom, a nazvao se livoguza2, čisto akademsko obrazovano ime _________ Kako sebe možeš nazivati čovjekom a sam se prikazuješ kao obična lijevoguza2 _____ Očito nisi čovke, nego guzica, sad je samo pitanje veličine pa možeš biti i puhova i slonova, ali ljudska nikako
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 11:19h

  "Meni je polublesavo unositi u Bibliju kao događaj kojeg nitko ničim ne može potkrijepiti, jer o tome ni sotona, a niti Isus nije nikome govorio. "______________Da polublesavo, Pustolove! Ako je nešto polublesavo, znači da nije skroz blesavo. A meni skroz blesavo da se skup o Jasenovcu prekine samo zato što je čovjek namjernik logično pitao gdje su im leševi za toliki broj žrtava. S druge strane Mesić i Antifašistička liga ne mogu priznati da su kosturi iz Barbarina rova i Košnica mrtvi ljudi prije nego im se dokaže tko su imenom i prezimenom i.... Nitko nema dokaz da je u Šaranovoj jami blizu 40000 ubijenih Srba pa ti opet komemoriraš zajedno s Pupovcem jer ne vjeruješ dokazima speleologa koji su jamu snimili i nigdje kostura našli nisu. Sada ti znadi što su tebi dokazi! Lp.
  1 100% 0
 • Vito Vito

  26.10.2016 u 08:37h

  Jura.Luzer 25.10.2016 u 17:44h ___________- A ti zrak
  1 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 20:25h

  Robinzon "a da pri tome nema tragova u nijednom evanđelju kako je taj monolog i susret dospio u Bibliju," ......... Bormeš ........ Da su prepisali s index portala ..... biblijski pisci bi sigurno naveli izvor ........ Da su skinuli s RTL- a ...... i to bi naveli .......... Da je Sotona ....... napravil selfija s Isusom ...... i to objavil na svom fejzbuk profilu ....... to bi Večernjakovi novinari sigurno pronašli i o tome obavjestili svekoliku javnost.. ........... Daklem .... kaj se Robinzona tiče .... susret na visokom nivou .... se nije niti dogodil.
  1 100% 0
 • Vito Vito

  25.10.2016 u 12:41h

  Robinzon 25.10.2016 u 10:08h - nije on to radio zbog toga što je to htjeo. ____________ Ne samo da je htio, nego je to svesrdno radio kako bi se uvukao komunistima u pozadinu i sad za to od njih dobiva mirovinu. ______________ Nije on nitit čovjek, ali je 100 % životinja s, možda, ljudskim oblikom. _________ Dovoljno je čitati te njegove komunstičke "manifeste" u kojima je samo riječ komunizam pretvorio u katolicizam. _____________ Stvor koji ne poštuje osobe s invaliditetom za mene nikad više neće biti čovjek. ________ Može to stvorenje sebe nazivati bilo kako, ali čovjek 100 5 nije.
  1 100% 0
 • Robinzon

  25.10.2016 u 12:09h

  Hej ljevoguzo, nitko nije izmjerio veličinu Tite zločinca, pa svi lupetate odokativnom metodom, no još nitko nije ni oborio tezu koja kaže:Da nije bilo tog zločinca, danas bi se na zagrebačkoj katedrali vijorila četnička zastava. A to da Crkva (svaka) nije vjera, moš objesit mačku o rep.Vi se katolici redovito, izgovarajući Apostolsko Vjerovanje, deklarativno izjašnjavate kako vjerujete u Crkvu isto koliko vjerujete u Boga.Pri tome još Crkvu nazivate svetom, a svetost pripada samo ljudskim bićima, a Crkva nije ljudsko biće, kao što niti spomenuto Vjerovanje nije nikakva molitva već izjava o pokornosti Crkvi.Tom se izjavom ni jednom riječju nikoga ništa ne moli. Dakle, vjeru u Boga zamjenili ste vjerom u Crkvu.
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 14:02h

  Robinzon27.10.2016 u 11:55h_________Nu! Ja o snazi dokaza, a ti mene ponovo guraš u jamu. Lp.
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  25.10.2016 u 11:26h

  Robinzon25.10.2016 u 10:08h______________Pustolove! Budi siguran da nijedan učenik kojega sam ja podučavao ni kad poludi ne će izjaviti da je Tito najveći sin hrvatskog naroda ni da je Crkva (htio si reći Katolička Crkva) meni i njima jedina religija. Jer su oni dobro poučeni da je Tito najveći zločinac hrvatskog naroda i da Crkva nije religija. Lp.
  2 50% 2
 • livoguza2 livoguza2

  24.10.2016 u 10:56h

  Robinzon24.10.2016 u 10:31h________________Još jednom dokazuješ, Pustolove, da se nikada ne ćeš približiti vrhu piramide. Ti si tek inicijaciju prošao. i bez tvoga komentara znam da je vaše Vjerovanje puno kraće od moga koje molim svake nedjelje u crkvi. Glede moga tumačenja Marićeve izjave, skroz si me razočarao. Znači plaća će rasti onima kojima raste i bez afričkih šljiva, a nama tek one ostaju kao nada. Lako je tebi kad imaš visoku mirovinu. Čime ću ih ja jadan kupiti!? Lp.
  2 50% 2
 • livoguza2 livoguza2

  25.10.2016 u 18:21h

  " Stoga ne znam jesu li za pohvalu ili pokudu."______________A ja znam kako bih reagirao, ciglerru. Riknuo bih kao bik: "Oooo, kako su vam lipe postole! Da vas dvije vrijedite makar kao jedna postola!" Lp.
  2 50% 2
 • livoguza2 livoguza2

  25.10.2016 u 18:30h

  Robinzon: "Da nije bilo tog zločinca, danas bi se na zagrebačkoj katedrali vijorila četnička zastava."____________Znači li to da je spasio i grb na crkvi sv. Marka, onaj s prvim bijelim poljem, koji titovci danas progone "po šumama i gorama naše zemlje ponosne". Lp.
  2 50% 2
 • livoguza2 livoguza2

  24.10.2016 u 11:17h

  "Ivana Paradžiković mi je ispričala da se njezina ekipa ponekad ponaša kao hrpa klinaca. "_________Što ponekad!? Uvijek. Tako se ponašaju svi novinari. Na portalima je objavljena vijest i fotografija o bačenim mandarinama pokraj metkovića. Mediji odmah pustili puste humaniste da se zgroze tim činom jer su te mandarine mogle biti darovane vrtićima, školama, staračkim domovima... Očevidno je da ni novinari ni komentatori nisu spremni ući u bit problema. Prvo, da su vlasnici tih mandarina darovali mukom proizvedene plodove bilo komu, time nikada ne bi mogli izraziti svoj prosvjed protiv nepravde koju im država čini i tako pokušati ispraviti te nepravde. Drugo, medije i komentatore nije briga što bi proizvođači mandarina morali sami platiti prijevoz do navedenih odredišta i tako dodatno opteretiti svoje probleme. Treće, nitko razuman ne proizvodi mandarine ili krumpire da bi ih davao besplatno i tako uništio svoju obitelj. I četvrto, nitko kod njih ne čuva stražu i ne brani nikomu da uzme mandarina i nosi ih kući. Znali bi novinari što trebaju činiti u ovakvim prigodama da se ne zabavljaju papirnatim aviončićima poput male djece. Da se nisu igrali zrakoplovaca, mogli su spriječiti ovu sramotu vezanu za dobijanje poticaja za tuđu zemlju, a vlasnik koji zemlju obrađuje ne dobija ništa. Važnijim se čini praćenje protagorijanaca koji laju na Crkvu i prosvjeduju protiv Vatikanskih ugovora koji i ne postoje. A svi veličaju znanje i obrazovanje iza kojega najčešće nikakva znanja nema. Lp.
  2 50% 2
 • livoguza2 livoguza2

  25.10.2016 u 10:00h

  Vito: "livoguza2 24.10.2016 u 19:59h - Srećom sam čovjek "______________Glodavče iz obitelji puhova" Nije smisao moga komentara ta rečenica, nego ona da su puhovi životinje kojima je mjesto u ZOO-ima. Lp.
  2 50% 2
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 10:33h

  Robinzon "A od koga si čuo za taj susret, pitam?" ......... Kaj čuo? ...... Susreo! ........ Kolko sam ja nečastivih ...... na ovom blogu ..... v Svetoj vodi nasapunjal ..... Svetom vodom izplahnul ...... i Svetom vodom .....dobro nagrgljal.........
  2 50% 2
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 14:02h

  Robinzon27.10.2016 u 11:55h_________Nu! Ja o snazi dokaza, a ti mene ponovo guraš u jamu. Lp.
  1 100% 0
 • Robinzon

  27.10.2016 u 11:55h

  Ne brljavi! O nikakvim jamama ja ne govorim u smislu da bi omalovažio ili umanji žrtve.Osuđujem zločin i zločine.To mi nalaže moja kršćanska savjest Žrtve koje ti neprestano ističeš, samo tebi služe kao moneta za potkusurivanje.Ti njima trguješ, tebi služe i mrtvi.A ti bljakaj koliko hoćeš.
  0 0% 1
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 11:49h

  "Ajde se ti ljevoguzi već jednom izvuci iz tih jama,"________________Opet, Pustolove, okrećeš pilu naopako. Nigdje ja nisam tvrdio da sam u jami i da se iz nje želim izvući. Znam da bi me ti rado u jamu bacio. Ja sam upravo tvrdio da ti i svi drugi koji komemorirate puste žrtve u Šaranovoj jami makar jednu iz jame za dokaz izvučete. A vi ne ćete. S druge strane neke kosti same iz jama izlaze, a njihove ubojice tvrde da su učinili dobro antifašističko djelo što su ih uzemljili. A ti čak plačeš što ih pod zemljom nije više. I Mesić plače. Koliko vidim, plače i Plenković. Prije koji dan je tvrdio da je zadovoljan onim što je Hasanbegović radio, a danas čitam da je Nina Obuljen poništila sve te dobre odluke g. Hasanbegovića. Tebi je glavno što će ti mirovina rasti. Bit će afričkih šljiva, a kosti neka izviru do mile volje. Bljak!
  1 100% 0
 • Robinzon

  27.10.2016 u 11:27h

  Ajde se ti ljevoguzi već jednom izvuci iz tih jama, jer kako ćeš se inače braniti da imaš prizemnu logiku.Tvoj miljenik Pavuna kaže da žene trebaju biti nepismene, ali da znaju Bibliju na pamet.To zagovara i tvoja Crkva samo što to provlači kroz kojekave pričice nazivajući ih Svetim pismom. Slušao sam i gledao sjednicu vlade i izlaganje ministra financija.Eto, ispada da ću imati malo veću mirovinu, jer će mi odbijati manji porez.Sve ostalo kao nepotrebno izostavljeno.
  0 0% 1
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 11:19h

  "Meni je polublesavo unositi u Bibliju kao događaj kojeg nitko ničim ne može potkrijepiti, jer o tome ni sotona, a niti Isus nije nikome govorio. "______________Da polublesavo, Pustolove! Ako je nešto polublesavo, znači da nije skroz blesavo. A meni skroz blesavo da se skup o Jasenovcu prekine samo zato što je čovjek namjernik logično pitao gdje su im leševi za toliki broj žrtava. S druge strane Mesić i Antifašistička liga ne mogu priznati da su kosturi iz Barbarina rova i Košnica mrtvi ljudi prije nego im se dokaže tko su imenom i prezimenom i.... Nitko nema dokaz da je u Šaranovoj jami blizu 40000 ubijenih Srba pa ti opet komemoriraš zajedno s Pupovcem jer ne vjeruješ dokazima speleologa koji su jamu snimili i nigdje kostura našli nisu. Sada ti znadi što su tebi dokazi! Lp.
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 10:20h

  Ispričavam se glede omaške u redoslijedu izlaganja u momu prethodnom komentaru. Nadam se da će razuman čitatelj lako uhvatiti pravi redoslijed. Hvala na razumijevanju! Lp.
  0 0% 0
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 10:16h

  Robinzon27.10.2016 u 07:35h_______________Ne znam, Pustolove, Kakve žene zagovara g. Pavuna, jer nisam čitao, ipak mu dajem punu podršku. Pouzdano znam da Pavuna ne zagovara žene koje bi služile zaplotnjačkom programu zatiratelja hrvatskog naroda i nacije pobačajem. Taj bi rat koji ti podupireš godinama na ovomu blogu povijest zapisala kao rat spolovilima protiv Hrvatske. O tomu ratu nešto zbori ugledni demograf Šterc na Večernjakovu barometru, a ja ću ovdje kopirati što je na pitanje novinara " Što je po vama glavni plan masonerije ?" odgovorio bivši mason 18. stupnja, francuski liječnik, kirurg i ginekolog (stručnjak nešto niži od tvoje umišljene razine, a vjerojatno mu je i stupanj na piramidi niži od tvoga):______Moram priznati da sam čitajući njegov odgovor pomislio kako opisuje tvoje djelovanje na ovomu blogu. A glede dvoboja Pernar _ Plenković moram reći da ni jednog ni drugog narod sigurno nije birao da rješavaju probleme između Rusije i Ukrajine jer narod zna da su obojica nemoćni po tomu pitanju. Mene brine hoće li znati riješiti demografsko , a samim time i gospodarsko, pitanje Republike Hrvatske. Ti navijaš za Pernara, a meni obojica neučinkoviti. Lp. "Utjecati na javno mnijenje. Pogotovo kada je riječ o projektima koji unaprijeđuju masonstvo na političkoj razini. Zatim promocija abortusa i usmjeravanje sveobuhvatne javnosti na prihvaćanje abortusa a danas masonerija skupno radi i na razaranju braka, širenju relativizma, slobodoumlja, kontracepcije, razvoda, hedonizma i odbacivanja patnje. Uglavnom meni su rekli kako čovjek mora biti slobodan uživati u svim zadovoljstvima i da grijeh ne postoji. To je plan za čovječanstvo."
  1 100% 0
 • Robinzon

  27.10.2016 u 07:35h

  Napasti kojima je Sotona iskušavao Isusa bile su požuda tijela, oholost i pohlepa.------------Ljevoguzi, cijela Biblija (sva Evanđelja) o tome govore, pa priča o "susretu" Isusa i sotone u pustinji je samo jedna od pouka na tom pitanju.A ja uopće to nisam dovodio u pitanje.Meni je polublesavo unositi u Bibliju kao događaj kojeg nitko ničim ne može potkrijepiti, jer o tome ni sotona, a niti Isus nije nikome govorio. Tu priču je unijela Crkva uopće ne pomišljajući kako će vjernici jednog dana početi propitkivati o takvim i sličnim crkvenim istinama.----------------Gledam i slušam sinoć Pernara i Plenkovića.Pernar govori kako je Krim pripojen Rusiji voljom tamošnjeg stanovništva, a Plenković mu upućuje kritiku da bi na takav način, Hrvatska ostala na samo 65% vlastitog teritorija.To zvuči impresivno i domoljubno, međutim, ne navodi da bi se upravo to i dogodilo da su Srbi usvojili plan Z4, odnosno, Hrvatska bi bila onolika i onakva kako bi ju skrojile svjetske sile, a ne volja Hrvatskog naroda.Međutim, Plenkovićeve riječi imaju snagu jer je premijer, a Pernareva istina nema jer je običan puk.Tako i crkveno tumačenje se mora prihvatiti bez suvišnih zašto, jer je ona sebe podigla na nivo samoga Boga. Stoga ti ljevoguzi ta tvoja objašnjenja pokušaj prodavati tamo u svom kamenjaru i to ženama koje su onakve kakve dr.Pavuna želi da budu.
  0 0% 1
 • Vito Vito

  27.10.2016 u 07:35h

  Objava: 26.10.2016 | 16:11 HUMORISTIČNA EMISIJA Kolinda Grabar-Kitarović američkoj voditeljici objašnjavala kako nije glumila u porniću ________________ To je potpuno normalno, treba objasniti kako se ne glumi, a ne kako se glumi. _______ Za glumiti je potrebno školovanje _______ A za ne glumiti redatelji plaćaju natruščicama, a ona je stvarno prirodno nadarena ____Ne može joj niti crna odora skriti obline _______ Kao političarka može se prirodno ponašati pred kamerama, tako da nema potrebe za glumom.
  1 50% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 20:25h

  Robinzon "a da pri tome nema tragova u nijednom evanđelju kako je taj monolog i susret dospio u Bibliju," ......... Bormeš ........ Da su prepisali s index portala ..... biblijski pisci bi sigurno naveli izvor ........ Da su skinuli s RTL- a ...... i to bi naveli .......... Da je Sotona ....... napravil selfija s Isusom ...... i to objavil na svom fejzbuk profilu ....... to bi Večernjakovi novinari sigurno pronašli i o tome obavjestili svekoliku javnost.. ........... Daklem .... kaj se Robinzona tiče .... susret na visokom nivou .... se nije niti dogodil.
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  26.10.2016 u 19:22h

  Robinzon26.10.2016 u 14:38h___________Pustolove! Morat ćeš još koji put pročitati što Matej piše o sotoninu napastvovanju Isusa. Kada pročitaš još koji put, vidjet ćeš da se sva napastvovanja nisu događala u pustinjskoj tajnosti, nego na vrh hrama u Svetom gradu. Dakle pred mnogim svjedocima, skroz drukčije od Tuđmanova i Miloševićeva susreta u samoći, a Stipe opet svjedočio i ti mu vjerovao. Ovdje bih mogao postupiti poput Krista i odlučno reći da odstupiš, ali ne ću. Da ti se nije drago koprcati, mogao si pročitati u Wikipediji tumačenje te prispodobe pa bi saznao sljedeće: "Napasti kojima je Sotona iskušavao Isusa bile su požuda tijela, oholost i pohlepa. Požuda tijela je ugađanje svome tijelu, protiv Božje volje. Oholost je želja, da se čovjek uzdigne iznad drugih ljudi. Pohlepa je prevelika težnja za materijalnim bogatstvima. Isus je želio iskusiti zla, koja su iskušenja i za ljude. Svojim ponašanjem, dao je primjer ljudima, što da čine u takvim situacijama." Da bi čovjek poverovao Evanđelju i Mateju, dostatno mu se okrenuti oko sebe i vidjeti kako sotona i danas promiče "vrijednosti" kao što su požuda tijela, oholost i ponlepa. On i ti zato jurišate na Crkvu i vjeronauk jer bi vam bilo lakše ostvariti sve ono što je Isus sotoni onemogućio. Kada već znaš kako je Crkva složila Apostolsko vjerovanje, kaži nak kako su tvoji složili ono skraćeno Vjerovanje. I zašto ga je tako složila. Lp.
  1 50% 1
 • Robinzon

  26.10.2016 u 14:38h

  Kakva li je ovo ljevoguza mudrost? Katolici vjeruju u ono što im kaže Crkva, pa navodim primjer koji to zorno prikazuje.Navođenje riječi koje je Isus rekao sotoni, a da pri tome nema tragova u nijednom evanđelju kako je taj monolog i susret dospio u Bibliju, pošto se je zbio u pustinji, dakle bez svjedoka, ukazuje na manipulaciju vjerskim osjećajima od strane Crkve. To nema veze s vjerom u Boga, ali ima s potrebama Crkve.Crkva je složila priču u momentu kada postaje državna religija, a u toj priči su ukomponirana vjerovanja ranijeg višeboštva iz Rimskog carstva.Sve ostalo je rutina kako uvjeriti puk da vjeruje u Crkvu, odnosno njenu priču.
  1 50% 1
 • livoguza2 livoguza2

  26.10.2016 u 13:33h

  Jura.Luzer26.10.2016 u 10:38h________________Nije Vito htio pohvaliti moćnost postola zbog penjanja na Romaniju, već da postoje cure koje možeš kupiti za postole i mladoženje koje se nikada oženile ne bi da nisu imali čime kupiti postole curi. Nekoga veže ljubav, a nekoga obične postole. Lp.
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  26.10.2016 u 13:29h

  "----A od koga si čuo za taj susret, pitam? -----Piše u Bibliji,odgovori. A kako je to dospjelo u Bibliju? Pa upisali hagiografi, odgovori."______________Je. Imam i ja istinitu priču. Na Veliki petak nosio Bago križ u procesiji kroz cijelu župu, a vlasti to zabranjivale baš kao što bi i današnji jugokomunisti zabranjivali ljudima moliti Boga na javnomu mjestu. Dakako, Bagu je neki robinzon prijavio sudu. Pozvao sudac Bagu na ročište i pita ga je li istina da je nosio križ. Kad je Bago priznao, pita ga sudac zašto je nosio križ. Bago mu odgovori da je vjernik i da je u tradiciji župe da na Veliki petak procesija vjernika ide za križem. Kako je sudac bio Robinzonove pameti i mudrosti, upita Bagu kako može vjerovati u Boga kada ga nikada nije vidio. Bago mu odgovori da nije nikada vidio ni Tita pa isto vjeruje da postoji. Kaznu izbjeći nije uspio. Ali je zato kaznu izbjegao Stipe Mesić koji je svjedočio u Haagu što su dogovorili Tuđman i Milošević na sastanku kojemu nitko u Karađorđevu nije nazočio, a pogotovo ne Mesić. Robinzon i danas vjeruje Mesiću jer obojica vjeruju u horoskop i vidovitost. Dakako obojica vjeruju da je Tito najveći sin hrvatskog naroda, unatoč kosturima koji svakodnevno izviru iz zemlje. Nijedan ih dokaz u njihovoj vjeri ne može omesti. Opsjednuti onim drugim likom iz pustinje. Lp.
  1 50% 1
 • Vito Vito

  26.10.2016 u 11:25h

  Jura.Luzer 26.10.2016 u 10:33h ___________ Ajde, barem se svako jutro umivaš svetom vodicom. ______________ Za razliku od "gradonačelnika" koji se svako jutro zalijeva "vodicom za ispiranje ustiju" pa bježi pijan od pošteneog policajca i kad ga uhvati pošteni policajac dobije otkaz, a pijani "gardonačelnik i dalje vlada, jer se svako malo "pričesti" u jednoj od mnogih različitih vjeroispovjedanih građevina koje redovno posjećuje misleći da će mu "svevišnji" oprostitit, kao što mu je opraštao centralni komitet pod jurisdikcijom prvo maršala tita, a zatim jugogenerala franje tuđmana i njegovih hdz - ovaca
  1 50% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 10:38h

  Vito " teške niti 30 dag zajedno. ___________ Ali, bile su skuuupe i nepraktične, samo za stajanje i pokazivanje, a oboje su bili i planinari." .................... Nosili skupe cipele na vrh Romanije .... pa vam ih pokazivali gore?...... Svašta.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 10:36h

  Vito "A ti zrak " .........Aha ...... Svi vi koji se davite v mirisu tamjana ... mislite da je to zagađenje.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 10:34h

  Robinzon "A ja sam čuo i ovu: Svi smo mi Tito." ........... Da čuo! ........ Ti si još uvek uveren v to .......... Pa šepesaš okolo.
  2 50% 2
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.10.2016 u 10:33h

  Robinzon "A od koga si čuo za taj susret, pitam?" ......... Kaj čuo? ...... Susreo! ........ Kolko sam ja nečastivih ...... na ovom blogu ..... v Svetoj vodi nasapunjal ..... Svetom vodom izplahnul ...... i Svetom vodom .....dobro nagrgljal.........
  2 50% 2
 • Vito Vito

  26.10.2016 u 08:37h

  Jura.Luzer 25.10.2016 u 17:44h ___________- A ti zrak
  1 100% 0
 • Vito Vito

  26.10.2016 u 08:36h

  ciglerru 25.10.2016 u 14:05h _____________ Prijateljica se udala za prijatelja između ostalog i zbog kupovine cipela koje su, u ono vrijeme, koštale pola plaće, a bile su od kože i teške niti 30 dag zajedno. ___________ Ali, bile su skuuupe i nepraktične, samo za stajanje i pokazivanje, a oboje su bili i planinari. ____________ Tako da svaka roba ima svoju svrhu, bez obzira na cijenu. ________________ Nema ovdje niti trunke "zakulisnih misli", prijatelji smo "od rođenja"
  1 50% 1
 • Vito Vito

  26.10.2016 u 08:29h

  Objava: 25.10.2016 | 19:01 S 39. na 43. mjesto Hrvatska pala za četiri mjesta na ljestvici Doing Business Svjetske banke _______________________________________ SRETAN ROĐENDAN vlasti hdz- ovaca ___________________________ Stvarno se imaju čemu veseliti _____________ Pokazali su stvaran i pravi uspjeh, kako u prethodnom, tako i u sadašnjem "rođenju" ____________________- Evo što nam je poklonilo javnost/novinarstvo _________- Vlast Zorana Milanovića nije bila dobra pa smo ocijenjeni samo s 39. mjestom. _____________ vlast hdz - ovaca je to uspjela ispraviti tako da smo sad na višem položaju, 43. ______________ Svaki akademski obrazovani stvor iz rdova hdz - ovaca sad nam može objasniti da je broj 43 veći od broja 39 i da je to vidljivi napredak i uspjeh hdz - ovaca na svjetskoj razini. ________________ Veselite se narode ... kako se pjeva po crkvama
  2 67% 1
 • Robinzon

  26.10.2016 u 08:11h

  Jurčiću,----------------------. Crkva je... puno ljudskih bića. --------------------------A ja sam čuo i ovu: Svi smo mi Tito.------No, ja te razumijem.Tako i trebaju govoriti svi koji vjeruju u Crkvu.
  1 50% 1
 • Robinzon

  26.10.2016 u 07:10h

  I što vam je još Crkva utuvila u glave pa da u to vjerujete.Na moru razgovaram s jednim lizačem oltara.Ispričao mi o susretu Isusa i sotone u pustinji.-----A od koga si čuo za taj susret, pitam? -----Piše u Bibliji,odgovori. A kako je to dospjelo u Bibliju? Pa upisali hagiografi, odgovori.A kako su to saznali hagiografi? Tko je njima rekao za taj događaj kada su u pustinji bili samo sotona i Isus?Veli, rekao im je Duh sveti.I eto tako se Duh sveti koristi kao "argument" kada se želi prikriti crkvena manipulacija.
  1 50% 1
 • livoguza2 livoguza2

  25.10.2016 u 18:39h

  "Robinzon "a Crkva nije ljudsko biće," ...... Nije ....... Crkva je... puno ljudskih bića."_____________Jura! Nikada ovo ne ćeš Pustolovu objasniti. U njegovu Vjerovanju Petar (čovjek) nije priznat stijenom na kojoj će Krist izgraditi Crkvu (narod Božji) koju ni vrata pakla ne će nadvladati. Da u ovo vjeruje, ne bi se ovako mučio razoriti ju. Dok mi budemo slavili Sve svete, on će u tikvu stavljati lampaša. Lp.
  1 50% 1
 • livoguza2 livoguza2

  25.10.2016 u 18:30h

  Robinzon: "Da nije bilo tog zločinca, danas bi se na zagrebačkoj katedrali vijorila četnička zastava."____________Znači li to da je spasio i grb na crkvi sv. Marka, onaj s prvim bijelim poljem, koji titovci danas progone "po šumama i gorama naše zemlje ponosne". Lp.
  2 50% 2
 • livoguza2 livoguza2

  25.10.2016 u 18:21h

  " Stoga ne znam jesu li za pohvalu ili pokudu."______________A ja znam kako bih reagirao, ciglerru. Riknuo bih kao bik: "Oooo, kako su vam lipe postole! Da vas dvije vrijedite makar kao jedna postola!" Lp.
  2 50% 2
 • livoguza2 livoguza2

  25.10.2016 u 18:16h

  Vito: " _____________ Stvor koji ne poštuje osobe s invaliditetom za mene nikad više neće biti čovjek. _______"______Hvala Bogu da si došao sebi. Za razliku od tebe, ja onoga koji je invalide u Savskoj nazivao šatorašima i barbarima nikada čovjekom nisam ni smatrao. Bojim se da je zbog nepoštivanja invalida i popušio. Lp.
  1 50% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.10.2016 u 18:00h

  Vito "Stvor koji ne poštuje osobe s invaliditetom za mene nikad više neće biti čovjek." .................. Opa! ......... Vito se počel pozivati na invaliditeta ..... tražeči livoguzino poštovanje.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.10.2016 u 17:49h

  Robinzon "a Crkva nije ljudsko biće," ...... Nije ....... Crkva je... puno ljudskih bića.
  2 67% 1
Pregledaj sve komentare