navigacija

Grmoja je uvjerljivo medijski najzastupljeniji političar

Političar ili glasnogovornik? Foto Sanjin Strukić/Pixsell

Vrijeme zaista brzo leti. U svoj bunker nepročitanog štiva, a koji bih svakako rado ili bih trebala pročitati, spremila sam izvješće portala GoSucker o medijskoj zastupljenosti domaćih političara. Ovo se istraživanje provodi tek dva mjeseca i vjerujem da ćemo krajem prosinca dobiti i izvještaj  i za taj mjesec. Jako me zanima.Važno je napomenuti da je riječ o medijskoj zastupljenosti isključivo na portalima, novina, televizije i radija ovdje nema. 

Nemojte me pitati zašto lista za listopad ima samo devet imena, a lista za studeni deset, no i bez tog podatka, priznajte, zanimljivo je uspoređivati ta dva popisa.  Samo primjećujem da se na lijevoj listi ne javlja ime naše Predsjednice.  

listopad 2015.

 

studeni 2015.

Zoran Milanović 31,838%

 

Tomislav Karamarko 19,132%

Tomislav Karamarko 20,661%

 

Božo Petrov 18,879%

Milan Bandić 17,277%

 

Kolinda Grabar Kitarović 16,022%

Vesna Pusić 9,248%

 

Zoran Milanović 15,877%

Božo Petrov 6,061%

 

Milan Bandić 13,924%

Radimir Čačić 4,526%

 

Vesna Pusić 5,389%

Mirela Holy 3,857%

 

Radimir Čačić 3,653%

Ivo Josipović 3,739%

 

Mirela Holy 3,508%

Ivan Vilibor Sinčić 2,794%

 

Ivo Josipović 1,989%

   

Ivan Vilibor Sinčić 1,627%

GoSucer nas obavještava da  su u listopadu o premijeru Milanoviću najviše pisali portali: PolitikaPlus ,  Dnevno, Telegram, Dnevnik, Republika, Jutarnji list, vijesti, index, 24sata i e-zadar. Večernji je na 14. mjestu. 

U studenome o Karamarku se najviše pisalo na portalima: Telegram, Dnevno, PolitikaPlus, Direktno, Net, N1 info, Večernji list, Nacional, HDZ i Jutarnji list.  

Premda nisam redoviti čitatelj svih spomenutih portala , a  GoSucer ih prati čak 70, usudila bih se reći da za mene na ovim rang listama ima iznenađenja.  Zanimljivo mi je kako su se karte  u postizbornom mjesecu studenome ispremiješale u odnosu na predizborni listopad. Karamarko je tek maloj prednosti pred Petrovom, Predsjednica dobiva na značaju,  Milanović pada na četvrto mjesto, a začelje čvrsto drže  Holy, Josipović i Sinčić. Iznenađena sam Bandićevim petim mjestom  po zastupljenosti na portalima, dakle, nakon izbora i u vrijeme kad njegova dva parlamentarna glasa nisu ništa važnija od dva HDSSB-ova ili tri IDS-ova  ili jednog Živog zida. Štoviše, primjećivala sam da Bandić ni u gradu nije nešto posebno aktivan i pitala se što je s njim, to nije njegovo prirodno stanje, ali – prevarila sam se. Moj subjektivni dojam demantiralo je GoSucerovo istraživanje. On je, po običaju, znao sobom zaposliti medije.

S obzirom na događaje bit će vrlo zanimljivo vidjeti kakva će lista biti u prosincu. Usudila bih se reći da će neki akteri, poput Holy, Josipovića, Sinčića i Čačića, napustiti listu prvih deset najspominjanijih osoba na   portalima, ali će je zato osvježiti nova lica poput Petrine, Grmoje (ne znam kako istraživanje tretira Grmoju, kao političara – ipak je on dužnosnik - ili samo kao glasnogovornika), Podolnjaka, I. Strenja Linić ...

Molim da vi nadopunite niz .

Usudila bih se reći i da će Petrov preuzeti vodstvo na rang listi, iako mislim da je najprisutnija osoba bio   Grmoja, no bojim se da će ga mediji strpati među glasnogovornike, što po mojem sudu nije njegov osnovni posao u sklopu Mosta..  I predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bi mogla napredovati, a Milanović i Karamarko nastavit će mrtvu trku i u istraživanju o medijskoj zastupljenosti političara.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)

Komentari

Registracija
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2015 u 12:46h

  Robinzon "a Milanovića samo neki američki čeh Braun." ........ Aha .... I čim je Čeh otišel .... Milanovič se posvadil s svim Hrvatima ....... čim se Čeh vrnul ......... Milanovič se dogovoril da bu Predsednik Sabora. .......... A ništ ..... Svežite gospona Brauna na Iblerovom trgu ..... nek vam se najde pri ruci.
  3 75% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2015 u 13:30h

  Igi125 "Svi drugi komentatori mi uvjek odgovore jasno i razumljivo." ........ Aha ......... Rekel je deda .... da za pisati ..... i shvatiti komentara ..... treba približno ista količina pameti.
  3 75% 1
 • livoguza2 livoguza2

  21.12.2015 u 19:41h

  Čini se da je Ružica ovim besmislenim tekstom uspjela uplašiti jedino sveprisutnoga Grmoju. Kao da je u jamu propao. A mnogo mudar čovjek. Skoro kao Milanović. Predsjednik nepostojećega Sabora. Lp.
  3 60% 2
 • Vito Vito

  22.12.2015 u 08:25h

  Jura.Luzer 21.12.2015 u 14:58h ____________ Ne varaju birače, nego vjernike __________ A pretvaraju se da su pošteni i Bogobojazni te da poštuju deset zapovijedi i ne primijenjuju sedam smrtnih grijegova
  2 100% 0
 • miso miso

  24.12.2015 u 09:37h

  Članak 44. Ustava ''Svaki državljanin Republike Hrvatske ima pravo, pod jednakim uvjetima, sudjelovati u obavljanju javnih poslova i biti primljen u javne sluzbe''. Članak 3. Zakon o Vladi RH ''Predsjednik Vlade i članovi Vlade moraju biti hrvatski drzavljani. Predsjednik Vlade i članovi Vlade su državni dužnosnici. Bez odobrenja Vlade predsjednik i članovi Vlade ne mogu obavljati nijednu drugu javnu ili profesionalnu dužnost.''
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  26.12.2015 u 15:17h

  Danas rimokatolici slave blagdan Svetog Stjepana Prvomučenika. Zbog čvrste vjere i odanosti Isusu Kristu, zlikovci ga kamenovaše. Otada do danas bijaše puno onih kojima je blago zbog toga što su progonjeni zbog vjernosti Kristu. Na ovomu blogu se mnogi prihvatiše kamena da bi učinili zlo čovjeku koji nikomu, makar dosad, nije ništa skrivio. Govorim o novom mandataru za sastavljanje Hrvatske vlade g. T. Oreškoviću. Naš "istinoljubac, @mišo ne žali ni truda ni kamenja da se g. Oreškoviću domogne glave. Mene je danima korio da lažem jer sam ga okrivio za veze s HNS-om, mada ni ja ni itko drugi ne može dokazati da je bio član HNS-a jer stranke nigdje ne objavljuju svoje članstvo. A on lažno optužuje g. Oreškovića, unatoč činjenici da je javno dostupan Ustav, Zakon o Vladi i Saborski poslovnik. Ako igdje u tim dokumentima bude određeno išta o tomu da samo Hrvati monu biti članovi vlade i da moraju izvrsno govoriti hrvatskim jezikom, neka to predoči javnosti. Ovo što je ponudio, s njegovim gnjusnim i lažnim optužbama g. Oreškovića nema nikakve sveze. Pogotovo u Ustavu i Zakonu o Vladi ništa ne može potvrditi njegovu i Milanovićevu tvrdnju o legitimitetu preuzimanja dužnosti g. Oreškovića. Dakako, nigdje nije određeno da glasovanje o predsjedniku Sabora mora biti tajno (Milanović zaljubljen u ilegalu) ako postoje dva kandidata za Predsjednika. Milanović misli da će uvijek on biti u prigodi odlučivati o načinu glasovanja i da bi u ilegali i prijevarom mogao klatno prebaciti na lijevu stranu. Ako netko zna drukčije, neka gukne. Prije nego gukne, neka pobroji sve ministre koji nisu Hrvati u bivšoj KUKUriku vladi. Ili neka odloži kamenje kojim su odlučili nabacivati se na g. Oreškovića. Lp.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  24.12.2015 u 10:40h

  Hvala Ti, milosrdni Bože, što su Domoljubna koalicija i Most nasamarili arogantnog, neuljuđenog i bahatog vožda nedomoljubne koalicije Hrvatska raste Zorana Milanovića i njegovu lijevu ruku Vesnu Pusić! Hvala ti što su zajedničkim snagama izabrali novoga mandatara koji je garancija da će opet biti povezana domovinska i iseljena Hrvatska i da će uskoro doći vrijeme kad će se i mnogi drugi obrazovani i neobrazovani Hrvati vraćati u svoju Domovinu i zajednički graditi njezinu sretniju budućnost! Hvala ti što je zauvijek zaustavljeno rušenje hrvatske državnosti i iseljavanje najboljih hrvatskih sinova! Pomozi mojim kolegama komentatorima s ovoga bloga i njihovim istomišljenicima da prežive ovaj šok koji ih je snašao jer su i oni nevoljni Tvoja djeca. Ovo Te molim, mada sam svjestan da nikada ne će naučiti misliti domoljubno jer im je srce još vezano za domovinu od Vardara pa do Triglava i bezbožni komunizam. Znam, dobri Bože, da ćeš prosvijetliti pamet mnogima koje je zaveo posljednji europski diktator Z. Milanović i da će se i oni, kao pozitivna hrvatska ljevica, pridružiti novoj Vladi i svojim umijećima zajednički graditi veliko Tuđmanovo djelo, slobodnu i samostalnu državu Hrvatsku, a Milanovića i njegovu zlo činačku skupinu podrepaša i uhljeba odbaciti u ropotarnicu povijesti zauvijek i da ih više nikada ne će biti ni na lijevom ni na desnom popisu naše vrle zastupnice čitatelja. Amen! Svim katoličkim vjernicima i hrvatskim domoljubima čestitam izbornu pobjedu i želim čestit Božić i sretnu novu 2016. godinu! Lp.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 14:51h

  Robinzon "Tako ti shvaćaš da se katolici trebaju ponašati u Godini milosrđa." ........ ???? ....... Mene deda vučil da se katolici navek trebaju jednako ponašati .... bez obzira na to .... jel ko proglasil kakovu godinu ... ili ne.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.12.2015 u 20:54h

  miso "Molil bi kolegu @Juru.Luzera da podrži poštivanje Ustava i Zakona Republike Hrvatske onda, sada i ubuduće!" ......... ???? .................. Bormeš .... v bivšoj Vladi nisi brojal one koji nisu bili Hrvati ............ a niti one koji nisu znali Hrvatski.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  24.12.2015 u 18:58h

  "..Da smo to učinili (podigli bodljikavu ogradu) bilo bi me sram. No žice će pasti. A oni koji su ih podigli bit će sramota. Pa zar Sveta Obitelj nije bježala i tražila smještaj u gradu, a mi smo osuđivali one koji ih nisu primili?..."________________Je! Samo što Sveta Obitelj nikamo nije bježala s ciljem da nekoga ugrozi, nego da umakne ugrozi. A među bjeguncima s istoka ima puno potencijalnih terorista. Fra Bonaventura mora znati da nije ljudski uskratiti pomoć i gostoprimstvo komu je ugrožen život, kao što nije ljudski pomoći one koji ugrožavaju tuđe živote. Drugo, Svetu obitelj su činili Marija i Josip, a Isus se tek rodio u izbjeglištvu, a na europske prostore jurišaju milijuni ljudi o kojima ništa ne znamo. Saznamo ponešto tek kada izvrše masakr nad nedužnim Europljanima. A ti dudaj koliko te volja, Jovoču! Lp.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 02:52h

  miso "a Ti si i dalje neodgojen!" ....... ????? ...... Kaj bi ja bil neodgojen ??!!!! ........ Pa nis ja na Božič napisal ovu podlu prljavu prokletu laž :"Po Ustavu državni službenici moraju znati hr. jezik, a po Zakonu moraju u Vladi biti Hrvati.".......... nego ti. ...........................................................PS. Zakon i Ustav se nisu menjali v zadnjih mesec dana i nisu ti smetali oni koji su Hrvatskoga pripovedali s Srpskim naglaskom ...... a sad ti smetaju oni koji ga pripovedaju s Engleskim naglaskom. ............. A o tom bezobrazluku da lažima ........Republiku Hrvatsku optužuješ za rasističke zakone .... bolše i ne objašnjavati........ I to na Božič ........Sram te bilo.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  22.12.2015 u 15:18h

  Gospođo Ružice "moram okriviti sustav," ....... Je ..... navek je sustav kriv. .......... Jeste potpisali za Referenduma ......... za promenu sustava?
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 13:00h

  igi1125 "s obzirom da ce vladu opet sacinjavati vecina dokazano nesposobnih ministara" ........????.... Kukurikavci ušli v tripartitnu koaliciju? ....... Kad?
  2 100% 0
 • Vito Vito

  21.12.2015 u 08:20h

  I. Strenja Linić _____________ Sad se novinari moraju dokazati da su pošteni i objektivni te da znaju svoj istraživački novinarski posao - tko je smjestio Mirku Norcu???????????? ___________ Ti su pokvarenjaci i dalje živi i bogate se pljačkajući Hrvatsku __________ Nije ih mnogo koji su bili povezani s Gospićem pa novinarima neće biti težak posao ___________ Pogotovo kad znamo da je ubijen i borac koji je htio objaviti istinu o događajima u Gospiću
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 12:49h

  miso "Kad sam mu poželel Sretan Božić " ......... Aha ...s figom v žepu. ...... da si mu štel poželeti Sretan Božič ..... nebi ga koristil v nedemokratskoj totalitarističkoj propagandi .....protiv onih ..... kojima si doniral organa.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 12:54h

  Robinzon "To pitam jer me interesira hoće li i SDP u oporbi " ........ Robinzone ....Čestitam !...........Ti si prvi levoliberalni komunistički propagandist .........na ovom blogu .... (a i šire)........ koji se suočil s činjenicom ( i shvatil ju) ....... da bu SDP ............... oporba.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 12:45h

  miso "a on sad propoveda da i stranci mogu biti ." ..... ???? ...... Još jena laž. ....... To kaj sam rekel da je laž .....da postoji Zakon koji veli da samo Hrvati moreju biti v Vladi ....... ne znači da propovedam.....da i stranci moreju biti.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 12:42h

  miso "lepo sam ga vučil da poštuje sve dobre zakone i običaje" ...... Aha ... Ne samo da ih poštujem ..... nego je rekel da treba raskrinkati sve koji lažu o tim Zakonima i Običajima (o Ustavu da i ne govorimo) ..... pa sam v skladu s tim .... i tebe raskrinkal.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 12:38h

  miso "tko se treba sramiti što si poštivanje hrvatskih zakonov proglasil sramotnim" ...... ???? ...... Kaj bi ja poštivanje hrvatskih zakonov proglasil sramotnim ? ...... Sramotno je to kaj ti svoje laži ... izrečene v cilju levoliberalne totalitarističke propagande ...... pokušavaš prikriti .... zloupotrebom Božiča. ..... I ne samo zloupotrebom Božiča .... nego i zloupotrebom .... mog dede.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 14:49h

  Robinzon "Jel to ti luzeru komentiraš grkinjin obrisani komentar." ..... ? ... Ne. .... Komentar kojeg sam komentiral je i sad ....... tam di je bil.
  2 100% 0
 • ciglerru

  25.12.2015 u 09:03h

  Svim komentatorima i svim čitateljima želim sretan Božić.
  2 100% 0
 • miso miso

  24.12.2015 u 23:32h

  Draga Ružice, Sretan Vam Božić! Pozdrav svim novinarima, redakcijama i zaposlenicima Večernjaka te njihovim obiteljima!
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 14:54h

  Igi125 "Ne, ova zadnja vlada nije vukla takve nedemokratske poteze pa da svojim građanima brani dolazak na mjesto gdje stoluje kako bi joj se odaslale poruke nezadovoljnog stanovništva." .......... Aha ..... Ona ih je vukla .... iz Markove cirkve ............. vun ....... da ne šalju poruke iz cirkve.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 12:56h

  Zorbas "Bit će da ju je iznenadila "iskrena" čestitka i pogledala u nebo i sama sebi rekla,..o dragi Bože što ću još doživiti ?" .......... Čestital joj je s ...ciglom.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.12.2015 u 23:41h

  miso "pa ja molim ono što je moguće, tj. za postupanja ubuduće, a Ti stalno vraćaš vrijeme unazad (za sada je to nemoguće). " .............. Bormeš ..... deda me vučil gledati kaj je neko delal unazad .... da bi znal kaj od istog ..... morem očekivati ubuduče. ......... A rekel je nekaj i o onima koji bi šteli sakriti prošlost...... samo to zbog moderaptora .... nesmem napisati.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  23.12.2015 u 09:35h

  "Petrov je zablistao u svoj svojoj bijedi.Do sada smiren i razborit, izgubio je živce jer je Milanović namjerno sam sebi otpilio granu na kojoj je sjedio.A uvrijedio se je i zbog toga što mu je Milanović telefonom poručio da mu dedica nosi podsuknju.Preko svega je mogao preći, ali preko ove uvrede ni u ludilu."__________Znam da ti nije lako, Pustolove. Nije lako poslije onoga ushita i leta u nebo, naglo ljosnuti na zemlju. Nije Petrova i Most uznemirila podsuknja djeova, nego ljudi nisu htjeli sudjelovati u državnom udaru koji je Milanović podlo isplanirao. Netko ih je, očevidno, upozoriona dvije bitne stvari koje nitko razuman Milanoviću ne bi mogao oprostiti. Prvo, Zoki je najprije pokušao ostati na vlasti u skladu s Ustavom. Pregovarao s Petrovim, a usput htio razbiti Most na nekoliko dijelova i pridobiti ih da njemu osobno potpišu papir s kojim bi u skladu s Ustavom od Predsjednice dobio mandat za sastav Vlade i iscerio joj se u facu onako kako to još samo njemu priliči. Kad mu ta ustavna akcija nije uspjela, prešao je na plan B (ta poznato je njegovo skakanje s plana A na planove B,C,D...) i vlasti se domoći protuustavno, služeći se pritom i uvlačeći i Most u državni udar. Kako? Zar se nije dogovorio s B. Petrovim da će on uzeti mjesto predsjednika Sabora, a njemu prepustiti mjesto mandatara za sastav Vlade. Zašto je to protuustavno? Upravo zato što se kao tehnički premijer skupa sa svim ministrima i dužnosnicima odrekao zastupničkog mandata i svoje mjesto prepustio zamjeniku s liste. S obzirom da je Leko konstituirajuću sjednicu prekinuo i najavio sazivanje nove kada se za to steknu uvjeti, a čini se da su se stekli), milanović nije mogao naknadno verificirati zastupnički mandat, nego u nastavku sjednice mogu sudjelovati i odlučivati samo oni zastupnici koji su ga verificirali pa bi predsjednik Sabora postao protuzakonito i protuustavno. Takav nasrtaj na najvišu vlast parlamentarne demokracije može se nazvati jedino državnim udarom i opstrukcijom Ustava. Što je g. Petrovu i Mostu preostalo drugo nego otkantati zaplotnjaka i očuvati državu, narod koji im je poklonio povjerenje i demokratski sustav kao političku vrijednost? Ovo što vi na blogu složno predbacujete B. Petrovu nije ništa drugo nego podrška državnom udaru i zaplotnjaku. Zato mislim da će uskoro Milanović nekoliko kopala po medijskoj prisutnosti nadvisiti g. Grmoju. Čitajte i učite! I nikada ne zanemarujte Ustav Republike Hrvatske! Znam da jugoslavenski nikada zanemariti ne ćete. Lp.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.12.2015 u 20:57h

  ču jovo "Evo da se i ja nasmijem, čorbice. Zabrljaviš nešto, pa to odbrljaviš u oblačiću, i kažeš da drugi imaju "brži jezik od mozga". " ............ Glavno da si se ti ......prepoznal.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  25.12.2015 u 21:01h

  Igi125 "kad vidim tko me proziva zbog inteligencije mogu se samo nasmijati." .......... Prosim cenjene komentatore da ne prozivaju kolegu Igija zbog inteligencije. ........ Ja bum mu svedok .... da on nema ništ s tim.
  2 100% 0
 • Vito Vito

  21.12.2015 u 08:17h

  I. Strenja Linić _____________ Ne znam jeste li primijetili kako je dala do znanja da su Mirku Norcu smjestili i da je žrtveno janje _______________ Polako istina dolazi na vidjelo
  2 100% 0
 • Vito Vito

  24.12.2015 u 10:17h

  Robinzon 24.12.2015 u 09:24h __________ Onda niti nije bilo stranačke pripadnosti nego etničke _________ Ako nisi bio u paritji nitko te nije niti postavljao na bilo koje mjesto, kamoli neko rukovodeće ____________ Ako si bio srbin imao si sve ovlasti postati poslovođa __________ Sad moram dobro razmisliti u kojoj ste to tvrtki radili, a da nije za poslovođe imala srbe i partijce i da je dobro poslovala s hrvatskim rukovodstvom
  2 100% 0
 • miso miso

  30.12.2015 u 16:51h

  Ok, Jura sva tri će pasti! ... Pozdrav od deda.
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  30.12.2015 u 12:47h

  miso "No oba će pasti!" ........ Aha ..... Tehničkom Premijeru brzo ističe mandat ... i to bu .... to.
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  30.12.2015 u 12:35h

  miso "Srušili smo SDP." ....... ???? ..... Kaj bi ga vi zrušili. ....... Urušil se sam.
  0 0% 0
 • miso miso

  30.12.2015 u 08:01h

  Dragi Jura. Točno - Most i Živi zid su postale nove parlamentarne stranke. Jesi li i ti zadovoljan? Srušili smo SDP. No oba će pasti!
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  29.12.2015 u 11:56h

  miso "Kao donatoru, već jučer prije izlaska Karamarka iz daljnjih razgovora, bio sam spokojan da će se situacija dobro rasplesti" ................. I tak se .... povratkom Karamarka ..... situacija dobro rasplela ....... Miso spokojan .... Jedino..... kaj ga malo .... Mandatar .... muči.
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  29.12.2015 u 11:48h

  miso "Moj Most je postal parlamentarna stranka." ..... He, he .... da samo Most! ... I Živi zid.
  0 0% 0
 • miso miso

  29.12.2015 u 08:06h

  Jura predragi, nis se ja smrznul! A i zašto bi? Još ima plina i nafte. Moj Most je postal parlamentarna stranka. A jesi'l ti osjetil podrepne mirise svojih ljubimaca? ... Pozdravljaju te naše dede i podsjećaju te da su tu među nama, samo ih ti nikako ne čuješ.
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  29.12.2015 u 00:38h

  miso "već je štel od tebe človeka napravit a ne podrepača koji svakome ispod repa viri " .................. Bormeš ....... jedini ko se ovde pod rep podvlači .... si ti. ...... Nisi se v stajnju prisetiti kaj te tvoj deda vučil ..... pa pokušavaš zloupotrebiti mog. ........................ PS ....... Jesi se smrznul večeras?
  0 0% 0
 • miso miso

  28.12.2015 u 23:51h

  Jurek moj, ti ni sam sebe nemreš više vloviti, a kamoli drugega. Poručuje ti deda da se okaniš više podmetanja i da napišeš barem jedan svoj komentar, jer to od stoljeća sedmog još nitko ni videl, nego furt drugima v juhu upadaš,. ..... e, Jura, deda kaže da te ni tak vučil, već je štel od tebe človeka napravit a ne podrepača koji svakome ispod repa viri ... Slušaj dedu Jura, posluhni ga . ...
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  28.12.2015 u 23:05h

  miso "si ponorel," ........ Ne ........ Da sam ponorel ..... nebi te ..... v laži vlovil.
  0 0% 0
 • miso miso

  28.12.2015 u 08:54h

  Dragi Jurek, si ponorel, rekao sam da se čovjek (običan čovjek) morao odreći državljanstva i prihvatiti njemačko,. ...to sam rekel, a dodal sam da kad obični ljudi to moraju onda pogotovo oni koji .... kancelari. ... Jurek, si pozabil, Kutle ... dvojno ... šeće ... Pozdrave ti šalju, s nadom, ... sva tri dede.
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  27.12.2015 u 21:36h

  miso "u Njemačkoj morao se odreći svog dotadašnjeg državljanstva," ...... ???? ...... Jel ti to mene pokušavaš uveriti da pripovedamo o njemačkom Premijeru ??? .... A niš ! .... Ak pripovedamo o njemačkom Premijeru ..... opet lažeš ....da mora biti Hrvat.
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  27.12.2015 u 21:33h

  miso "Zakon je jasan - mora imati hrvatsko državljanstvo." ...... Točno .... A ti si jasno lagal da mora biti Hrvat. ......... I to je svima jasno ... pa i tebi.
  0 0% 0
 • miso miso

  27.12.2015 u 18:43h

  Ne, dragi Jura, ništa ja nis lagal. Ti ne shvataš da kad se netko s tobom imalo složi da to nije njegova slabost nego snaga. Zakon je jasan - mora imati hrvatsko državljanstvo. A ako ima i kandsko to je, kažu dede, najbolji znak da želi varati. Jer kad je čovjek želio primati ... u Njemačkoj morao se odreći svog dotadašnjeg državljanstva, a o kancelaru da ne govorim. Jurek, što se s tobom dogodilo, do sad si još nekak funkcioniral a sad si zaboravio na oprez ... Imaš pozdrave od sva tri dede.
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  27.12.2015 u 14:21h

  Robinzon "Luzeru kako si ti pametan.Pa tebe će netko ukrasti.Zar te nije strah" ........ Ne. ...... SDPjova krađa Mostovih mandata .... je dokazala .... da kradu ...samo bedaste.
  1 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  27.12.2015 u 14:20h

  miso "da je zakonodavac mislio da mogu biti i stranci tada bi u čl. 3 umjesto ''Predsjednik Vlade i članovi Vlade moraju biti hrvatski državljani'', stajalo ''Predsjednik Vlade i članovi Vlade moraju, između ostalih državljanstava, biti i hrvatski državljani'' ....................... Ne ...... pisalo bi "moraju biti samo hrvatski državljani" ............ Sve ovo kaj si ti otom napisal su bezvezarije s kojima pokušavaš onemogučiti ............ Demokraciju.
  1 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  27.12.2015 u 14:17h

  miso "Točno je, dragi Jura, da ne piše da u vladi RH moraju biti samo Hrvati," ......... Drugim rečima .... priznaješ da si na Božič lagal. ........E vidiš ... ..deda je rekel da se s lažovima ne sklapaju nikakovi sporazumi .... pa je i to ..kaj si napisal da si s dedom sporazuma sklopil .... samo još jena laž. ............. A kaj je deda rekel o onima koji .. i nakon kaj su vlovljeni v lažima .... ustraju v njima .... nesmem ... zbog mode-raptora ... napisati.
  1 100% 0
 • miso miso

  27.12.2015 u 08:37h

  Jura.Luzer, (1), 26.12.2015 u 12:38h, miso "tko se treba sramiti što si poštivanje hrvatskih zakonov proglasil sramotnim" ...... ???? ...... Kaj bi ja poštivanje hrvatskih zakonov proglasil sramotnim ? ...... Sramotno je to kaj ti svoje laži ... izrečene v cilju levoliberalne totalitarističke propagande ...... pokušavaš prikriti .... zloupotrebom Božiča. ..... I ne samo zloupotrebom Božiča .... nego i zloupotrebom .... mog dede. Jura.Luzer, (2), 26.12.2015 u 12:42h, miso "lepo sam ga vučil da poštuje sve dobre zakone i običaje" ...... Aha ... Ne samo da ih poštujem ..... nego je rekel da treba raskrinkati sve koji lažu o tim Zakonima i Običajima (o Ustavu da i ne govorimo) ..... pa sam v skladu s tim .... i tebe raskrinkal. Jura.Luzer,, (3), 26.12.2015 u 12:45h, miso "a on sad propoveda da i stranci mogu biti ." ..... ???? ...... Još jena laž. ....... To kaj sam rekel da je laž .....da postoji Zakon koji veli da samo Hrvati moreju biti v Vladi ....... ne znači da propovedam.....da i stranci moreju biti. Jura.Luzer, (4), 26.12.2015 u 12:49h, miso "Kad sam mu poželel Sretan Božić " ......... Aha ...s figom v žepu. ...... da si mu štel poželeti Sretan Božič ..... nebi ga koristil v nedemokratskoj totalitarističkoj propagandi .....protiv onih ..... kojima si doniral organa. Dragi Jurek, mogu te obavestiti da smo noćas tvoj deda, oba moja deda i ja sklopili Koalicijski (ups,. ne tega više ni) sporazum o suradnji (prihvatili su Božine sugestije) i da ćemo sada sa 78 glasova stalno dalše surađivati (ne koalirati). Kažu mi redom ovako: (1) Za dobrobit Domovine (velikim slovom) nije zloporaba Božića ako se govori istina (nisu prihvatili kao laž da u Ustavu stoji da su članovi vlade državni službenici i da je u Hrvatskoj u službenoj uporabi hrvatski jezik – eto, što ćemo – ja sam se zalagao za mađarski i kao rezerva njemački, no i mene su preglasali, tako da se nemoj ni ti žaliti više na to, lepo bi te prosil, pa deda ti je ipak jedini deda, zar ne, onog drugega nikad nis spomenul. (2) Nisu prihvatili da smo raskrinkani, jer u Ustavu ipak lepo piše to što smo ti pod (1) već rekli, a o običajima da i ne govorimo jer kažu da su u Hrvatskoj oduvijek bili običaji da se prevrtljivce i smutljivca ne uzima ozbiljno (u kuloarima sam čuo da spominju imena nekog Bože i Jure, iskreno - ne znam na koga se to odnosi, kuloari su kuloari, pa ne bih dalje o tome). (3) Točno je, dragi Jura, da ne piše da u vladi RH moraju biti samo Hrvati, ali njihovo tumačenje je slijedeće: da je zakonodavac mislio da mogu biti i stranci tada bi u čl. 3 umjesto ''Predsjednik Vlade i članovi Vlade moraju biti hrvatski državljani'', stajalo ''Predsjednik Vlade i članovi Vlade moraju, između ostalih državljanstava, biti i hrvatski državljani''. Ali ne piše tako, već isključivo da ''mora biti hrvatski državljani''. A što ne piše, to se podrazumijeva: moraju biti hrvatski državljani. U kanadskom zakonu piše da mora biti kanadski državljani, u američkom piše da moraju biti američki a u njemačkom da moraju biti njemački državljani. … Pa ako oni traže svoje i mi, kaže mi moja koalicija (ups, ne, moja suradniča družina) tražimo svoje, jer dok Kanada ne promjeni svoje zakone, mi na principu pariteta nećemo promijeniti svoje. … Što ćeš Jura, oni su ipak jači od nas dvojice (mislim na koal…). (4) Da, dragi Jura, baš sam htel staviti figu v žep, kad ono fige nema. Pa gdje je figa, pitam dede, kažu, pa ona je kog Jurekovih. … Eto, nisam se je uspel dokopati, pa sam iskren čestital Božić. I još jednom, dragi jure, tebi i svima tvojima iskreno čestitam Božić! .. Ne veruješ, pitaj domaćicu, jer i njoj i svima, pa i tebi, sam na drugom mjestu isto tak čestital, i nitko te fige ni videl, a ni ni mogel kad je već odavno kod tvojih. Ajd, bog, bog dragi Jura. Vrati mi figu, molim te za ubuduće.
  0 0% 0
 • Robinzon

  27.12.2015 u 06:50h

  Luzeru kako si ti pametan.Pa tebe će netko ukrasti.Zar te nije strah hodati bespućima poviesne zbiljnosti?
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 18:24h

  Igi125 "kad je zabrana okupljanja istekla." ......???? ..... Kakva zabrana ???? ...... Daj se odluči ..... jel ima zabrane .... ili nema.
  0 0% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 18:23h

  Robinzon "Javno reći znači i javno nagrabusiti." .......... Jel ti to nas pokušavaš uveriti da su Saborski Zastupnici izabrani ...... v Saboru .... govoriti ....... pod maskama? ......... Da se nebu znalo ... ko je kaj rekel? ................ Pa nisu izabrani na Maskendbal .... nego v Sabor.
  0 0% 0
 • Igi125 Igi125

  26.12.2015 u 16:41h

  Jura.Luzer Prosvjednici su bili toliko ugroženi da nema niti jednog privedenog, nitko nije kažnjen a drugo jutro su se slobodno šetali po trgu kad je zabrana okupljanja istekla. Da se ne govori o dobro organiziranoj logistici kako vele spontanog okupljanja.
  0 0% 1
 • Robinzon

  26.12.2015 u 15:50h

  Evo se netko plaši i same pomisli da bi se u Saboru o nečemu moglo i tajno glasovati.Meni je svejedno , no nije i saborskim zastupnicima. Javno reći znači i javno nagrabusiti.Ljubitelji takvog, javnog glasovanja će vjerovatno i na ovom blogu, umjesto nicka, iznijeti svoje osobne podatke.Moš mislit hrabrosti i razuma.
  0 0% 1
 • livoguza2 livoguza2

  26.12.2015 u 15:33h

  "Luzeru,---------Navedi cijelu moju rečenicu, pa ju onda probaj komentirati.Ovako je to jadno.Uostalom, biti jadan, to je tvoj stil"______________Je! Tako i mišo opet može mene proglasiti lažljivcem jer ne mogu na blogu pronaći njegov komentar iz kojega je Jura kopirao ovu rečenicu ili njezin dio: ""Po Ustavu državni službenici moraju znati hr. jezik, a po Zakonu moraju u Vladi biti Hrvati." A ja upravo komentirao ovu glu post i laž iz mišina zločestoga komentara. Jadno da jadnije ne može biti! Lp.
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  26.12.2015 u 15:17h

  Danas rimokatolici slave blagdan Svetog Stjepana Prvomučenika. Zbog čvrste vjere i odanosti Isusu Kristu, zlikovci ga kamenovaše. Otada do danas bijaše puno onih kojima je blago zbog toga što su progonjeni zbog vjernosti Kristu. Na ovomu blogu se mnogi prihvatiše kamena da bi učinili zlo čovjeku koji nikomu, makar dosad, nije ništa skrivio. Govorim o novom mandataru za sastavljanje Hrvatske vlade g. T. Oreškoviću. Naš "istinoljubac, @mišo ne žali ni truda ni kamenja da se g. Oreškoviću domogne glave. Mene je danima korio da lažem jer sam ga okrivio za veze s HNS-om, mada ni ja ni itko drugi ne može dokazati da je bio član HNS-a jer stranke nigdje ne objavljuju svoje članstvo. A on lažno optužuje g. Oreškovića, unatoč činjenici da je javno dostupan Ustav, Zakon o Vladi i Saborski poslovnik. Ako igdje u tim dokumentima bude određeno išta o tomu da samo Hrvati monu biti članovi vlade i da moraju izvrsno govoriti hrvatskim jezikom, neka to predoči javnosti. Ovo što je ponudio, s njegovim gnjusnim i lažnim optužbama g. Oreškovića nema nikakve sveze. Pogotovo u Ustavu i Zakonu o Vladi ništa ne može potvrditi njegovu i Milanovićevu tvrdnju o legitimitetu preuzimanja dužnosti g. Oreškovića. Dakako, nigdje nije određeno da glasovanje o predsjedniku Sabora mora biti tajno (Milanović zaljubljen u ilegalu) ako postoje dva kandidata za Predsjednika. Milanović misli da će uvijek on biti u prigodi odlučivati o načinu glasovanja i da bi u ilegali i prijevarom mogao klatno prebaciti na lijevu stranu. Ako netko zna drukčije, neka gukne. Prije nego gukne, neka pobroji sve ministre koji nisu Hrvati u bivšoj KUKUriku vladi. Ili neka odloži kamenje kojim su odlučili nabacivati se na g. Oreškovića. Lp.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 14:54h

  Igi125 "Ne, ova zadnja vlada nije vukla takve nedemokratske poteze pa da svojim građanima brani dolazak na mjesto gdje stoluje kako bi joj se odaslale poruke nezadovoljnog stanovništva." .......... Aha ..... Ona ih je vukla .... iz Markove cirkve ............. vun ....... da ne šalju poruke iz cirkve.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 14:51h

  Robinzon "Tako ti shvaćaš da se katolici trebaju ponašati u Godini milosrđa." ........ ???? ....... Mene deda vučil da se katolici navek trebaju jednako ponašati .... bez obzira na to .... jel ko proglasil kakovu godinu ... ili ne.
  2 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  26.12.2015 u 14:49h

  Robinzon "Jel to ti luzeru komentiraš grkinjin obrisani komentar." ..... ? ... Ne. .... Komentar kojeg sam komentiral je i sad ....... tam di je bil.
  2 100% 0
 • Robinzon

  26.12.2015 u 13:58h

  Jel to ti luzeru komentiraš grkinjin obrisani komentar.Stvarno je neprihvatljivo da se brišu najbolji komentari najboljih komentatora.
  0 0% 2
 • Robinzon

  26.12.2015 u 13:54h

  Luzeru,---------Navedi cijelu moju rečenicu, pa ju onda probaj komentirati.Ovako je to jadno.Uostalom, biti jadan, to je tvoj stil.Tako ti shvaćaš da se katolici trebaju ponašati u Godini milosrđa.Samo nastavi.
  1 50% 1
Pregledaj sve komentare