navigacija

Šminkeri, ne podgrijavajte slavu u šatoru na Savskoj

Dinamovci u šatoru na Savskoj cesti Foto: Pixsell

Dolaze li posjetitelji na novu poštansku adresu: Braniteljski šator, Savska 66, 10 000 Zagreb da bi vidjeli branitelje invalide, podružili se s njima i tako ih ohrabrili ili dolaze da bi bili viđeni? Ako sam i imala dvojbu, sad je definitivno nemam. A evo i zašto.

Vidim neki dan na uredničkom stolu, među mnogim ostalim, najavu da će djelatnici i studenti jednog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (nebitno je koji) na čelu s dekanom „sutra u 12 sati posjetiti stopostotne Hrvatske ratne vojne invalide prve kategorije u Savskoj ulici br. 66 u Zagrebu koji već dva mjeseca prosvjeduju tražeći svoja prava, u prvom redu zaštitu dostojanstva branitelja i Domovinskoga rata kao temelj suvremene Republike Hrvatske.“

Drugim riječima, mi profesori i studenti idemo u šator i zovemo medije da nas slikaju, da čuju što ćemo tamo reći i da to objave gradu i svijetu. Nek svi znaju da smo bili u šatoru i da smo i mi to odradili.

Potražila sam sutradan po medijima tko je izvijestio s tog događaja i vidim da posjet bilježi samo jedan portal, a njega su prenijeli u fakultetski i braniteljski portal. U izvještaju su ponovljene činjenice iz najave i citat iz dekanova govora s linkom na cijeli dekanov govor, što je očito bilo najbitnije.

Već odavno se obilaženje branitelja pretvorilo u samopromociju gostiju u šatoru. Sigurna sam da i braniteljima 100 postotnim invalidima neki idu na živce, ali su i dobri domaćini i svjesni da bilo koja informacija u medijima o njihovu protestu dobro dođe. Po mojem sudu opravdano u šator navraćaju samo anonimni građani koji braniteljima donose hranu i ostalo. Opravdan je dosad jedino bio iznenadni i medijima nenajavljen dolazak predsjednika Josipovića i ministra Matića peti dan protesta i sutradan dolazak predsjednika Sabora Leke.

Gotovo svi ostali posjetitelji došli su u šator ukrasti slavu braniteljima invalidima. Recite, tko je igrao glavnu ulogu u predstavi kad su Dinamovci (među ostalima, Soudani, Ibanez, Pinto, Henriquez, Machado, Fernandes, Addy, Sigali, Eduardo, Taravel i Carvalho, ponosno su stajali uz transparent „Da nije bilo branitelja ne bi bilo niti nas“) bili u šatoru. Ni branitelji, ni nogometaši već Zdravko Mamić.

Tko je bio glavna faca kad je u šator došao Thompson? Ni Đuro Glogoški, ni Branko Škrtić već Marko Perković Thompson. Tom je prilikom novinarima naglasio: “S njima sam uvijek bio i ostat ću“ i – otišao.

Što je dobro donio u šator nogometaš Josip Šimunić? Ili, što su pripomogli političari Ruža Tomašić, Tomislav Karamarko, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Zlatko Ževrnja i Nikica Penđer? Mogu si misliti kako je mladi splitski glumac Pere Eranović „podigao“ raspoloženje izvodeći monodramu na temelju radijskih izvještaja novinara Siniše Glavaševića ''Priče iz Vukovara''.  Kakva su iskustva razmijenili s braniteljima strijelci na glinene golubove ili delegacija iz Zagrebačkog nogometnog saveza?   

Dolaze blagdani i vjerojatno novi val šminkera koji će u šatoru potražiti novih pet minuta  slave na račun branitelja. Kako bi bilo dobro da ih mediji ignoriraju, a da objave susjedu sa Savske, koja je donijela svježe vanilin kiflice.   

Ocijeni:

1 2 3 4 5

2 (40 ocjena)

Komentari

Registracija
 • livoguza2 livoguza2

  21.12.2014 u 17:04h

  Opet se logika spustila u kokošinjac i perad navalila da je raščeprka. Ružica piše "Opravdan je dosad jedino bio iznenadni i medijima nenajavljen dolazak predsjednika Josipovića i ministra Matića peti dan protesta i sutradan dolazak predsjednika Sabora Leke", a ničim ne dokazuje opravdanost ovih posjeta. Valjda su opravdani da se i oni tamo slikaju. Da su znali koliki im je tamo autoritet, ne bi ni dolazili. A došli su prosvjednike uvjeriti kako oni znaju da su njihovi zahtjevi neutemeljeni i da je najbolje da neobavljena posla odu svojim kućama. Drugi opet tvrde da prosvjednici nemaju podršku javnosti pa ne mogu shvatiti kako onda netko može imati bilo kakve koristi i zašto bi se kitili njihovim perjem kad ga nemaju. Svi su posjeti po toj logici kontraproduktivni. Treći, oni koji rata ni vidjeli nisu, tvrde da su prosvjednici obični pijuni u Karamarkovim rukama i da žive kao bubrezi u loju, samo što nemaju za život potrebitih dijelova tijela, već koriste surogate ili se kotrljaju na kotačima invalidskih kolica. Čovjek ima osjećaj da bi navedeni umnici jedva dočekali biti u njihovoj poziciji kako bi uživali u životu i blagostanju. Četvrti opet tvrde da, bez dolaska u šator, i kićenja invalidskim perjem kojega po Igiju125 i njegovu kolegi oni uopće nemaju, M. P. Thompson nikada ne bi u Čavoglavama okupio stotinjak tisuća ljudi i na koncertima onoliko koliko ih na nogometni stadion može stati. Peti opet kukaju za 320000 neuposlenih kao da su invalidi za njihov usud krivi, a ne oni koji vladaju i zakone donose. Ovima nitko nije kriv što se ne bore za svoja prava, a invalidi branitelji bore. A svi bi zanemarili ustavno pravo na javni prosvjed i iskazivanje neposluha na javnim mjestima (urlati u šumi i po planinama oni im ne brane) i na 100%-tne invalide uputili postrojbe policije i vojske kao u dobra stara vremena. Najsretniji bi bili primijeniti kinesku tehniku s Trga nebeskog mira. Svemu tomu sam se nadao, ali nisam logici sveučilišnog profesora K. Krkača. Njemu još nije jasno da invalidi u Savskoj brane dostojanstvo Domovinskog rata i svoje dostojanstvo koje im je njihov ministar i pomoćnik mu Glavašević svojim činima popljuvao. Oni g. Krkaču traže ostavku ministra Matića, gđe. Nađ i B. Glavaševića. A Milanović će radije žrtvovati sve invalide i branitelje, nego izliječenog ministra PTSP-ovca i njegovih pomoćnika kojima je V. Teršelić narodna savjest. Sve mi se čini da Ružica ovim tekstom želi isprovocirati sve branitelje i neuposlene da Viti i Robinzonu zakrče prometnicu i pokažu tko je sve šminker u Hrvatskoj. Lp.
  33 85% 6
 • livoguza2 livoguza2

  21.12.2014 u 17:24h

  Ružice! Probao sam otkriti razliku između Vaših stavova i rečenice "Domoljublje na četiri kotača...s pogonom na klerofašizam", psihijatra mr.sc. Nenada Horvata i nisam je našao. Žalosno je da takvi intelektualci tako otrovno govore o stopostotnim invalidima Domovinskog rata i da nemaju nimalo pijeteta za njihovu žrtvu! Upravo takvi Vaši stavovi dokazuju da su invalidski zahtjevi opravdani jer tako isto o njima i Domovinskom ratu misle oni čiju ostavku traže. Još sam jednu insinuaciju i podvalu opazio u Vašem pamfletu.Dekan i njegovi studenti mole medije da ih uslikaju, a Josipović, Leko i Matić nisu molili i svi mediji bili na licu mjesta i uslikali ih. Koja slučajnost! Lp.
  29 85% 5
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 16:17h

  Gospođo Ružice " a da objave susjedu sa Savske, koja je donijela svježe vanilin kiflice." ....................... A ništ. ...... Rešenje je trivijalno. .................Otidite par dana prek Božiča i Nove Godine k Braniteljima v šator i ....... pišite priče o susedima koji su kolače donesli.
  27 93% 2
 • Androniko Androniko

  21.12.2014 u 11:29h

  Pa jasno je da političari dolaze tamo jer se nalaze u jeku predizborne kampanje pa im to donosi političke poene u narodu, sigurno da nekome tko negativno kotira u narodu je tuđa patnja najbolja rekklama . Ali jednom Thompsonu koji je došao u društvu suboraca posjetiti invalide Domovinskog rata, koji je prethodno napunio stadione dvaju najvećih rivala, svaku dvoranu gdje se pojavio sigurno, koji ima najprodavanije albume i koji je osvajač Porina za hit godine, sigurno nije potrebna samopromocija kada biti popularniji nego što jest niti ne može.
  24 92% 2
 • knezica knezica

  22.12.2014 u 10:56h

  Pravo je svakog čovjeka ponaosob, posebno hrvatskog domoljuba da dođe, obiđe i dadne podršku našim najtežim invalidima koji se bore za prava svih branitelja. Ali je ispod svakog nivoa da jedan novinar/ka to koristi da bi te iste ljude, domoljube nazvala reklamerima, šminkerima ili ne znam kako već ne. To je sramotno pisanje kojemu je cilj obeshrabriti sve koji dolaze da slučajne ne dođu, jer će ih eto Ružica Cigler obići. Da li ste vi gospođo Cigler , barem kao novinar i znatiželjna osoba, ijednom došli obići naše heroje i stradalnike??? Niste! A niste zato jer ste u jednoj sasvim drugoj opciji, koja se bori protiv svega onoga za što se bore branitelji. Ali neka maske padaju, izvukli ste se svi iz svojih ljuštura i pokazujete pravo lice . To je najveći doseg koji su branitelji ostvarili svojim prosvjedom. Neka se zna tko je na kojoj strani. Jer ste se vi očito svrstali na neku drugu, meni osobno neprijateljsku stranu!
  20 87% 3
 • GMBH GMBH

  22.12.2014 u 10:02h

  Ruzica Cigler je al pari Mladenki Saric koja otkrila karte i preselila se u stozer, uskoro Bivseg Predsjednika. RC je jugo-otadzbinski relikt
  19 90% 2
 • livoguza2 livoguza2

  21.12.2014 u 20:59h

  Igi125! Ti uvijek nešto dokazuješ iznimkama. Sad ćeš reći da iznimke potvrđuju pravila. Po tvomu bi svi apostoli bili izdajnici jer je jedan od njih (Juda) izdao Isusa, svoga učitelja. Istim se argumentima služi predsjednik Josipović na sučeljavanju na RTL-u. Veli da mnogi branitelji njemu pišu i podržavaju Matića i Glavaševića i da je to dokaz da oni dobro rade. Zaboravio pobrojati dobijena pisma i usporediti ih s Registrom branitelja. Bi on da mu to ide u prilog. Vidim da ti nije jasno zašto nadodaju zahtjeve i traže ostavku Premijera i Predsjednika. Da znaš logično razmišljati bilo bi ti jasno da su ti novi zahtjevi iznuđeni Predsjednikovom i Premijerovom podrškom Matiću i Glavaševiću. A zahtjeva o novom obračunu nije moglo biti prije nego su za njih saznali. Da si ikada čuo da su mnogi stranci bili dragovoljci Domovinskog rata i da su , za razliku od Josipovića i Milanovića, ginuli i poginuli za Hrvatsku, razumio bi i podršku Dinamovih stranaca invalidima u šatoru. Kad govoriš o strahu sindikata da će im branitelji ostvarenjem svojih prava stanjiti vlastitu buštu, onda ništa ne znaš ni ti ni oni. Jer je vrlo malo branitelja koji opstoje isključivo od braniteljskih mirovina. Mnogi su branitelji zaradili mirovinu u svojim firmama, mnogi još rade i velika je laž da su svi na državnoj grbači kako bi mogli ugroziti sindikaliste. Sindikati im se ne pridružuju jer ih vode ljevičari koji javno urlaju protiv vlasti, a potajice rade za ljevicu. Ozren je Matijašević veći komad kruha htio zaraditi uz nesuđenog predsjedničkog kandidata Rudu. Briga mene za Mamića jednako kao invalide u šatoru za eure iz Eunije kojima su ih neki htjeli kupiti i vratiti kućama. Jasno i glasno su se izjasnili da je njima Domovina, njezino dostojanstvo i dostojanstvo Domovinskog rata ispred svih mogućih eura. Znaš li, možda, zašto Josipović narod plaši Kevinom jamom? Koliko ja znam, Kevinu su jamu punili partizani, a ne netko drugi. Meni se čini da on propagira falšu robu. Lp.
  19 86% 3
 • livoguza2 livoguza2

  21.12.2014 u 21:12h

  A ništ. ...... Rešenje je trivijalno. .................Otidite par dana prek Božiča i Nove Godine k Braniteljima v šator i ....... pišite priče o susedima koji su kolače donesli.____________ Je! Kad bi sve te priče ukoričila, moguće bi dobila Nobelovu nagradu za književnost i tako zaradila više novaca nego vrijede svi zagrebački kolači ispečeni u tomu razdoblju. Ali, ona voli zaraditi malo na pričama koje nemaju nikakve veze s činjenicama, ali ih zato halapljivo gutaju vodenoglavci. Tko može platiti taj užitak?!
  18 90% 2
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 16:29h

  Robinzon "To je demonstracija sile političkog podzemlja, koje se je samo poslužilo teškim invalidima Domovinskog rata." ..........Odi v Savsku pa to objasni invalidima .
  15 94% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 16:52h

  miso "Zaraditi pola milijuna za nenastupanje, to je umijeće." ...... Je ...... Bormeš mu v ovoj kampanji ni niko platil za nenastupanje ..... pa je nastupil.
  14 88% 2
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 18:11h

  Robinzon "ma je nanjušio dobro tržište za prodaju domoljublja." ........ Jesi kupil koju kilu?. ......Dobro bi ti došla.
  13 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 18:18h

  čujovo "skrušeno priznaš "Jesam, lopina sam""........ Nemoraš priznati.
  9 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 18:44h

  igi125 "Možda se boje da ce svaki ustupak veteranima " ....... Di si ti videl da branitelji v Savskoj traže ustupke? ........ Ne podvaljuj.
  9 82% 2
 • doktorica doktorica

  22.12.2014 u 10:34h

  ovakovim temama skreće se pozornost sa propasti našeg gospodarstva,nezaposlenosti,lošom kupovnom moći građana,bijede i siromaštva.Da je svima dobro bilo bi dobro i braniteljima.Umjesto da se naši političari pitaju kako je moguće uopće preživljavati sa lošim plaćama i mizernim mirovinama njima je vlastita promocija najvažnija.Ljudi na "trulom"Zapadu nemaju pojma tko su im ministri,jer su zadovoljni,a mi moramo svakodnevno slušati gdje i zašto,kuda i kome idu naši.Umjesto nagrade za rad dobije se otkaz,umjesto Božićnice neplaćeni prekovremeni.Pa dokle tako?!
  8 89% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 16:23h

  marty_bez_misterije "Oduvijek je bilo i biti će onih koji tuđe zasluge i žrtve pripisuju sebi" ......Aha. Martija je navek bilo i bu.
  7 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 18:41h

  čujovo"ni kliještima ne mogu iz tebe izvući" ......... Znam ja da si ti jedan od onih ..... koji su iz ljudi ........... navikli klještima izvlačiti.
  7 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  22.12.2014 u 10:19h

  Robinzon"poslije njih su civilne žrtve rata" ....... definiraj ..... civilne žrtve rata.
  7 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  22.12.2014 u 10:33h

  Robinzon"Istina je da su protesti narihtani kako bi se destabilizirala vlast i zaustavili procesi razotkrivanja pljačkaša i kriminalaca svih boja." .......... Nekaj se tebi grdo pobrkalo ...... Pa dečki i jesu tam da se razotkriju .......crveni pljačkaši i kriminalci.
  7 70% 3
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 18:14h

  Robinzon "ak garateraš da među manipuliranim nema manipulanata" ...Je ...... A kak da ti ja to garantiram ..... kad je celi svet v šatoru videl Josipoviča, Matiča i Leku?
  7 70% 3
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 16:58h

  Robinzon ", a tamo bih prošao kao da bi na četničkom mitingu u Beogradu razvio hrvatski barjak" ............. Si v Beogradu probal?
  6 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 16:57h

  Robinzon "Jurek, onome koji postavlja ultimatum ne vrijedi ništa objašnjavati" .......? ? ? ..........Nis ja tebe poslal "manipulatorima" ....nego po tvom mišljenju ....manipuliranima.
  6 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  22.12.2014 u 10:14h

  Vito "Tako da mi nije jasno tko se 1990. g. od njih borio protiv jugoslavije, a tko se od njih 2014.g. bori protiv jugoslavije" ............................ Vidi se.
  6 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  22.12.2014 u 10:16h

  Vito " ti si ih i regrutirao i učio" .......... Bormeš ......da sam vas ja regrutiral ..... ni ti ni čujovo ......... nebi prošli na regrutaciji.
  6 100% 0
 • hrvoje horvat

  22.12.2014 u 13:14h

  Gospođo (drugarice?) Cigler.Jasno je da ovaj Vaš tekst nije kritika Mamića i Thompsona već napad na one jadnike što Vas uporno iritiraju u Savskoj.I ja braniteljima zamjeram puno toga.Zamjeram nam što nismo mijenjali ime trga nazvanog po najvećem zlotvoru u povijesti.Zamjeram nam što smo dopustili da hrvatsku mladost antihrvati opet tjeraju iz domovine učinivši ju nemogućom za život.A najviše nam zamjeram što smo dopustili Vama i Vašima da preuzmete sve medije i samozvano "zastupate čitatelje".I gledatelje.Koje?Zagrepčane kozaračkih korijena?Nas prave Zagrepčane "večernjak" i HTV odavno ne zastupaju.Možete li vjerovati da je Oliver Frljić Vaše novine nazvao desničarskim?Dajte malo njega zastupajte i prosvijetlite mu pamet,a čitatelji su Vas davno pročitali.
  6 86% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 22:12h

  čujovo "To ti mačku o rep, Jurek" ................ Je ........pa zato celo vreme i mrnjavčete.
  5 100% 0
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  21.12.2014 u 22:09h

  čujovo "Vjerojatno se bojiš ovih svojih" .......... Ne sudi posebi. ......... Ne bojim se ja niti tvojih ..... a di bi se bojal ...svojih.
  5 83% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  22.12.2014 u 10:29h

  Robinzon "Jel znaš kaj je to singerica? E pa civilne žrtve rata su ti čist nekaj drugo" .......... daklem ............ Bagatica.
  5 71% 2
 • obirisite_mi_racun obirisite_mi_racun

  22.12.2014 u 11:21h

  Iskreno, znam da su se dečki tamo okupili, ne znam točno zašto, ali siguran sam da imaju svojih razloga i imaju pravo na prosvjede ma koliko oni trajali jer svatko ima pravo prosvjedovati. No, kako je jedan komentator napisao branitelji žive fantastično, ma žive neki koji su sredili papire, a imali ogrebotinu na ruci, ali ti ne prosvjeduju. Drugo, štedjeti na braniteljima je glupost, da netko baci realne brojke koliko ti strašni pranitelji potroše, a koliko se baci na neprofitne udruge (koje su većinom potpuno beskorisne) i na razne druge stvari shvatili bi da trošak branitelja, kao i prosvjete ili zdravstva je zanemariv. Kako se nitko ne sjeti HŽ-a koji ima takav minus da ti pamet stane, ali se dijele super otpremnine, pa onda autoceste, ali tamo se ne dira, ne reže, nema smisla, bolje skresati ono što je svima potrebno i taknuti u domoljublje kako bi mi pričali o tim braniteljima, podijelili se zbog nekih komenentara i objava u novinama. Razdor hrvatske im je cilj i to je jasno kao dan. Napadnim učitelje, zdravstvene djelatnike, branitelje, ali nikako ministre, predsjednika ili sabor.Ali meni to neće prodati jer znam tko lijepo živi i prima plaćicu dižući ruke protiv hrvatske.
  4 67% 2
 • miso miso

  21.12.2014 u 15:27h

  Draga Ružice, ''Ustabi bane'' najradje smo pjevali kad je to bila 'zabranjena' pjesma, mislim, nije ona bila zabranjena ali smo svi zanli da radi nje mo'š u zatvor. Kad je ban ustao, pjesme je nestalo. ... Jel' netko može u zatvor zato što posjeti branitelje u Savskoj? Ne može. Lijepo! Onda to nije interesantno. A što nije interesantno prave novine ne objavljuju. Hoću reći, pustite ih neka dolaze koliko hoće, jer se radi toga ne ide u zatvor, prestat će kao i pjesma o banu i novinski napisi o tome. ... Istina, sad kad bi opet netko počeo pjevati 'Ustani bane' mislim da bi ponovo mogao završiti u zatvoru, jer ban je oslobodio Hrvatsku, ali ju zapravo nije oslobodio (320 tisuća porobljenih) pa bi to bilo jako sumnjivo, kako je oslobodio narod, a narod porobljen, pa bi to mogla ponovo postati budnica koju će se opet rado pjevati ukoliko netko bude završio u zatvoru zbog toga. A onda je pitanje zašto je ban uopće ustajao i što smo mi to zapravo obranili?
  3 60% 2
 • livoguza2 livoguza2

  22.12.2014 u 16:43h

  "krseljak.srnova 22.12.2014 u 14:15h "Ne razumijem,zašto je dolazak Josipovića opravdan,popraćen medijima,a drugi ne bi trebali doći.Tamo su bili i HDZ ovi,naši parlamentarci Plenković Štier,Miletić"___________ Bilo je tamo svakakve bagre, sa svakakvim savjetima i ponudama. A branitelji odbili svačije škude jer ne žele prihvatiti da su ranjeni i ginuli u građanskom ratu. Žalosno je što ovo ne shvaća ni sveučilišni profesor g. Kristijan Krkač. Teško je onima kojima je novac jedina vrijednost shvatiti druge vrijednosti. Krklec je takve nazivao starom kozom. Lp.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  29.12.2014 u 16:42h

  Robinzon 28.12.2014 u 07:16h_________________Nema toga bezbožnika i agnostika koji ne bi potpisao ovaj tvoj komentar, bez obzira koje su obrazovanje stekli. Jer takvi nemaju pojma što govore i što se ne slaže sa zdravim razumom. A zdrav razum ne može podržati tvrdnju da je celibat uveden u RKC zbog sprječavanja nasljedstva crkvene imovine. Svatko pametan zna da katolički svećenici nisu vlasnici ničega što pripada Crkvi ida nitko ne može naslijediti tuđu imovinu. Isto tako svatko pametan zna da je makar danas lako utvrditi očinstvo i da bi i vanbračna djeca imala pravo naslijediti imovinu vanbračnog oca. Isto tako svatko pametan zna da postoje i drugi muškarci koji nisu ženjeni ili koji nemaju djecu pa njihovu imovinu mogu naslijediti drugi bliski rođaci. Nije jasno kako onda celibat može spriječiti pravo nasljeđivanja. Nije jasno nikomu pametnu, ali je jasno ljevičarima i bezbožnicima. Lp.
  0 0% 0
 • Robinzon

  28.12.2014 u 07:16h

  Pa ako misliš na papu Aleksandra Bordžiju koji je imao sedmero vanbračne djece, celibat za njega i nije značio nikakvu zabranu.A ti meni dokaži da se oni koji se drže dekreta o celibatu razmnažaju, odnosno, da sudjeluju u začeću.Celibatom im je određeno da nesmiju imati djecu, jer bi svojoj djeci u ostavštinu davali crkvena materijalna dobra (nekretnine naročito), pošto nemaju svoja, jer ih ne stvaraju.To je suština celibata, a ti vjeruj i dalje u priče tipa Adam i Eva.
  0 0% 0
 • livoguza2 livoguza2

  27.12.2014 u 20:51h

  "Riječ je o ZABRANI ZAČEĆA, a to je monstruoznije od pobačaja."___________Pustolove, nadao sam se da će te Ružica besplatno poučavati što je CELIBAT jer svoje neznanje ne širiš na momu, nego na njezinu blogu. Kako ona ne ispunjava svoju obvezu s ciljem istinitog informiranja javnosti, ja ću te tek upozoriti na činjenicu da celibat ne znači ZABRANU ZAČEĆA. A što znači, potraži u Klaićevu Rječniku, na Wikipediji ili neka te Ružica pouči. Jedan bi ti moj već pokojni poznanik rekao: "Od.ebi, druže!" Lp.
  0 0% 0
 • Robinzon

  27.12.2014 u 17:28h

  @ljevogušče, nitko ovdje ne dokazuje to što ti tvrdiš da dokazuje.Normalno je da se ne može ubiti onoga koji nije ni začet.Riječ je o ZABRANI ZAČEĆA, a to je monstruoznije od pobačaja.Žena koja razmišlja o pobačaju najčešće to i ne učini, odnosno slobodom odlučivanja žene o pobačaju mnogi će životi doći na svijet.Zabranom začeća NITI JEDAN. Celibat je direktni razlog tomu. Sam celibat čak nema nikakvo uporište u Svetom pismu, već dapače, sv. Peter ga osuđuje. Celibat je dekretom pape uveden, a jedini je razlog sprječavanje odlijeva crkvenih materijalnih dobara.Sve ostalo je priča za malu djecu.
  0 0% 0
 • livoguza2 livoguza2

  26.12.2014 u 21:36h

  ciglerru 26.12.2014 u 15:22h Čujovo, ne znam je li Robinzonu zabranjeno komentiranje, no opisao mi je što je napisao, a kako ne vidim nešto sporno, objavila sam njegovo mišljenje. _________Nu! Znači ni vama nije poznato značenje riječi celibat. Ako je pustolov neupućen, mogli ste makar Vi malo proguglati ili se savjetovati s g. Klajićem. A mogli ste i meni dokazati da se može ubiti nekoga tko nije začet. Koliko sam razumio papu Franju, on pobačaj naziva ubojstvom nerođenog djetete. Iz toga se dade zaključiti da je onaj tko nerođeno dijete ubija također ubojica. Vidim da Josipović ubojice potiče na ubojstvo i da je time suučesnik u ubojstvu. Čudi me da i Vi kao i Robinzon stajete uvijek uz ubojice i opravdavate njihove čine. Osim ako su hrvatski vojnici. Da stvar bude grđa, Robinzonov ste komentar ponovili da se nađe na čelu kolone, a "stroj" nikada dvaput ne propušta iste komentare. Ako takav komentar pošaljete, dobijete upozorenje od "stroja" da ste to već jednom rekli. Bit će pravo čudo ako ovaj moj komentar ostane na blogu, a ja na slobodi. Bojim se da ću i ja doživjeti sudbinu sv. Stjepana. Prvomučenika zbog Istine. Lp.
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 19:10h

  Hvala, gđo. Zastupnice.
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 19:08h

  "...pse ko na tracim..."??? ---------Jel' se to tebi ruke tresu, Grk?...Tebi će baš ustrebati jedan prekaljeni prevoditelj....
  0 0% 0
 • zorbas.grk zorbas.grk

  26.12.2014 u 18:01h

  Robinzon je zasluzio malo odmora.....neznam kad ce gluhi da predahne....pse ko na tracim
  0 0% 0
 • ciglerru

  26.12.2014 u 15:22h

  Čujovo, ne znam je li Robinzonu zabranjeno komentiranje, no opisao mi je što je napisao, a kako ne vidim nešto sporno, objavila sam njegovo mišljenje.
  0 0% 0
 • zorbas.grk zorbas.grk

  26.12.2014 u 14:43h

  Misterozni nije potrebno cviliti..kliknes na ikonicu trokuta sa usklicnikom i pises tko ti ide na "djigericu".....ostalo je u "bozjim" rukama
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 14:41h

  Kod dobrog dijela naših "vjernika" pojam "farizejstvo" znači isključivo nešto čime on, jer je vjernik, može častiti drugog. Zamislite, može farizejem nazvati i drugog vjernika sa kojim se u nečemu ne slaže. Iz nekog, meni nepoznatog razloga, takav će se vjernik silno uzrujati u svakoj situaciji kad njega doleti "Farizeju jedan!". Naprosto zanijemi od zaprepašćenja. Osjeti se strašno uvrijeđenim. Misli da mu je samo srce, prepuno ljubavi, potpuno nepravedno, i mučki, da ne kažem podlo, probodeno strijelom zla. Malo morgen! Ako tako osjećate, to je najbolji dokaz da jeste farizej. Ili stvarno mislite da je vaše srce, prepuno ljubavi, vrijednije od ikojeg tuđeg srca? Dakle, još uvijek čekam da student Stojić prorešeta i g. Kujundžića te da mu udijeli i kakvu oštru. Dotle najbolje da mi se ne pojavljuje pred očima...
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 14:25h

  Inače, i da se razumijemo, ja se uglavnom slažem sa stavom g. Kujundžića glede pobačaja. Dakako da se ne slažem sa farizejima koji će mene, zbog takvog stava, proglasiti ovakvim i onakvim, a istovremeno će pohrliti dati svoj glas g. Kujundžiću koji zastupa isto što i ja. Je li to farizejstvo? Jest! I to teško. Utoliko teže ako, u obranu farizejstva, uskliknemo: "Biram manje zlo!". Dakle, farizej bira jednog kandidata koji zastupa, na primjer, pravo na pobačaj, a drugog kandidata kamenuje jer taj kandidat zastupa pravo na pobačaj??? Bogme, ja ne poznajem ni jednu drugu riječ koja tako cjelovito i suštinski pojašnjava tu pojavu- farizejstvo. I nikako mi nije jasno zašto se onda jedan farizej ljuti kad ga nazoveš punim imenom i prezimenom, te mu lijepo nacrtaš i metrom odmjeriš, do u milimetar, veličinu njegove farizejštine? Apsurd.
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 14:09h

  Gđo. Zastupnice naša jedina! Jel' to znači da je g. Robiju zapriječen pristup VL-u? Mislim, kad se mora javljati direktno vama? Tu mašinu što nas briše treba ukinuti i zaposliti čovjeka od krvi i mesa. Ne bi se događalo da blog vrvi najprostijim i najobičnijim vrijeđanjem čija je jedina svrha da se nekog ispsuje i izvrijeđa??? Jedno je čovjeku reći da je ovo ili ono jer je rekao ovo ili ono, pa obrazložiti zašto ga se naziva ovakvim i onakvim, ali sasvim je drugo ako čovjeka nazivaju ovim i onim samo zato jer se nekakvom prostaku NE SVIĐA to što je rečeno! Ako VL želi takav blog, molim lijepo, prepustit ćemo ga gospodi Guzu, Loleku, Grku, misterijama... itd... itd. ..... Dolje strojevi!
  0 0% 0
 • matildica matildica

  26.12.2014 u 14:08h

  e moj vito a što ti činiš za boga i za ljude ,mrziš i siješ mržnju a isus je rekao što siješ ono češ i žeti
  0 0% 0
 • Vito Vito

  26.12.2014 u 14:03h

  Prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med., specijalist internist – gastroenterolog _________ Da, on stvarno ima stručna saznanja o nastanku života - valjda po staroj narodnoj - ljubav ide kroz želudac ___________ Priznajem, on zna što sadrži svaka kahlica, na sadržaju kahlica je zarađivao kruh svagdašnji sve do prelaska u političare ________ No izgleda da ga sad pritišče u želucu, valjda se previše najeo sadržaja kahlica pa mu neprobavljivo izlazo na sve otvore
  1 50% 1
 • Vito Vito

  26.12.2014 u 13:56h

  zorbas.grk26.12.2014 u 10:43h ______ Nije šija, nego vrat __________ Harem je pun žena isto kao i ženski samostan _________ U oba dolazi "gazda" i uzima si odabranicu za toaj dan ili tjedan _________ U oba su žene vjenčane, jedne za jednog gazdu, druge za "Boga", a cilj obojci je izrada novih naraštaja bespogovornih sljedbenika - razlika je što u haremu žene čuvaju kastrrirani muškarci, dok u samostanu žene čuva vjera u Boga _______ Samo rimokatolički svečenici su licemjerni pa zabranjuju ženidbu i legalizaciju napravljene djece, a "do jučer" su zabranjivalki ženama i da postaju svečenici, zato ove vaše jeftine pripovjetke možete prodavati gluhoslijepima sa zdravim očima i uhima ___________ Da, boza nić je jasan primjerak da nema Boga, barem ne onakvog kakvog su nas učili - poštenog i opraštajućeg, kakvog je Kardinal Franjo Kuharić predstavljao __________ Ovaj ima kapu samo kako bi skrivao rogove, a dugo plašt samo da mu ljudi ne vide kopita __________ Taj se ne spušta među ljude da bi im oprostio, nego da bi ih pokorio u zabludi vlastitog grijeha oholosti i bogačenja _______ Da je pošten, odrekao bi se državnih davanja i ne bi donosio cjenike za služenje misa i drugih vjerskih običaja
  0 0% 1
 • Coriolan

  26.12.2014 u 13:39h

  "Tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen." >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> A ovdje se baca kamenje, a to nitko ne želi priznati da je griješan,ovdje otrovne strelice fijuću žestinom, jačom od svakog kamena.
  0 0% 1
 • Coriolan

  26.12.2014 u 13:32h

  @ "Ne mogu sluge nečastivog i laži oprostiti don Stojiću što je ubojstvo hrvatske djece pobačajem u vinkovačkoj bolnici koje vrše srbijanski ginekolozi s ubojstvom hrvatske djece u Domovinskom ratu od vojnika istog naroda." >>>>>>>> Sam Stojić je rekao da je to čuo, znači on namjerno prenosi glasine i tako širi netrpeljivost i mržnju, a to je grijeh.
  1 50% 1
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 13:27h

  Još nešto, prije nego me spopadne muka.... Kad će uzoriti poslati studenta Stojića da presluša predsjedničkog kandidata g. Kujundžića ter mu uputi drugarsku kritiku i vrati ga na pravi put???Vjerujem da je šira javnost jako zainteresirana, obzirom da se radi o mladom kadru koji ima iskrenu namjeru da konačno rasčisti sa svim protudruštvenim elementima i povrati dostojanstvo naciji? Ukoliko g. Kujundžić ne odustane od svojih namjera da i dalje dozvoljava srpskim liječnicima da haraju po našim hrvatskim bolnicama i ubijaju našu dječicu, budućnost naše nacije, ondak g. Kujundžića treba baciti tamo gdje su neki dan istovarili tijelo g. Josipovića, Predsjednika RH. ... Obratite pozornost da nikog nisam opsov'o, a još se manje o ikome ružno izrazio. Sa štovanjem, "zabrinuti domoljub".
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 12:59h

  Eto, toliko te je ta "tvoja logika" zbunila da si počeo krivo pisati... Aferim! ----Ako ti treba sugovornik, nađi sebi bolje od mene a tebi jednakovrijedne logičare... evo ti Grka... izgleda da su Guz i Lolek spriječeni.... Sretan Božić i tebi i Zbogom.
  0 0% 0
 • ciglerru

  26.12.2014 u 12:52h

  Robinzon je napisao, ja prenosim:............................... "Komentirajući pojavu šminkera u prosvjedničkom šatoru na Savskoj, naveo sam i slučaj izvjesnog svećenika (ime mu je potpuno nebitno), koji je polnoćku u šatoru zloupotrijebio propagirajući stav o protivljenju prekidu trudnoće.Naveo sam kako svećenici imaju najmanje pravo o tome upućivati kritike, pošto sami čine još gore.Oni, po celibatu, imaju zabranu samog začeća, a po tome i stvaranja novog života.Usporedio sam njihovu "aktivnost" na povećanju nataliteta sa aktivnošću gejeva i lezbijki.Isti je učinak, odnosno, po pitanju zasluga za natalitet su isti."
  1 100% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 11:28h

  Sinoć sluš'o govor i ovog našeg slovenačkog stećajnog nadškofa. Mada svjestan naših podmuklih hrvatskih liječnika koji potajice dojure u Ljubljanu i na kliničkom centru na brzinu pobiju nešto nerođene djece plus par majki, ter uzmu pare i vrate se u Hrvatsku, Gospodin stečajni nadškof nije ih spominj'o. A ne moram vam spominjati da je ovih naših Slovenaca dva i po puta manje od nas Hrvata. Nas je spram Slovenaca k'o Kineza. Dakle, g. steč. nadškof NIJE iskoristio Božićne blagdane e da nekog ispljuje i iscipelari. U to ime ja mu skidam kapu. Bolje da i ne pričam što je još rek'o, Da ne izbije incident.... Puno mi pozdravite te naše, hrvatske farizeje ... Što bi mi bez njih??
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 11:16h

  "...vito dr. Kujundžic jedino i nešto kaže i to u svakom sučeljavanju nešto novo kao i Sinčić ...- ---------------Dr. Kujundžić za naše je prilike, i za jednog tvrdog desničara, uistinu rek'o nešto novo: Rek'o čovjek da je protiv zabrane pobačaja. To je isto k'o da je Bozanić siš'o među svjetinu i obznanio da Boga nema! Jedina je razlika da se meni čini kako je dr. Kujundžić kudikamo iskreniji i, da prostite, potkovaniji u onome o čemu govori..... Dakako, sad očekujem od hordi naših domoljubaca da razapnu šatore pred Kujundžićevim "leglom udbaša i partizansko-budističkih elemenata" i protestiraju protiv tog hrvatskog izroda! Nek' i mali Stojić dođe i održi onaj isti govor, ne mora pisati novi.......Ma očaj i užas, kažem vam.
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  26.12.2014 u 11:03h

  Ja još čekam da mi pojasniš što si me ono pit'o, Grk... Nešto u stilu: "...sadvse samo bori da poendla porub..."??? Što to, zaboga, ima značiti?
  0 0% 0
 • zorbas.grk zorbas.grk

  26.12.2014 u 10:52h

  vito dr. Kujundžic jedino i nešto kaže i to u svakom sučeljavanju nešto novo kao i Sinčić , dok Kitarović šuti a Josopović priča bajke o nobelovim nagradama...ali je interesantno da glavni šmiker sa rejbankama na očima još nije zašminkao šator :-) ?! nema kad? briselac ha,ha....nije nitko saznao jel sletio na misu avionom na Krk....ha vito? imaš kakvih spoznaja ?
  0 0% 0
 • zorbas.grk zorbas.grk

  26.12.2014 u 10:43h

  vito, si jalan kardinalu ? nesto si spomešal harem je poznat u islamskim državama a ne u Europi, ti još nisi svjestan da smo mi Europa ????? Po tvom pisanju ti si još u osmanlijskom carstvu :-)
  0 0% 0
 • Vito Vito

  26.12.2014 u 09:26h

  livoguza2 25.12.2014 u 20:16h - Na ovomu blogu zakrvavljenih očiju i srca punih mržnje zagovaraju rasturanje šatora i "šatoraša", kako ih s prijezirom časte. ______________ Što misliš, prosvjetni djelatniče, koliko sati nakon službene objave "nove" predsjednice će šator biti rastavljen???? _________ Ili, hoće li ovi napustiti šator i krenuti prema svojim izbornim mjestima obaviti "izbornu dužnost", ili će i dalje galamiti o svojim nedirnutim pravima i ne otiči na izbore???? ____________ Podsjećam - u šatoru bi morali biti samo 100 %-tni invalidi domovinskog rata - no postavljam pitanje - jesu li stvarno u šatoru samo prosvjednici koji imaju rješenje o 100 %-tnom invaliditetu - budući je na snimkama puno onih koji imaju sve dijelove tijela i bez problema i hodaju i govore i služe se zdravim rukama i nogama __________ Kakvi su to onda 100 %-tni invalidi __________ Jer 90 %-tni i manje %-tni se ne spominju u prosvjedu 100 %-tnih invalida i u ovom zapisniku navedenog šatora
  0 0% 0
 • Vito Vito

  26.12.2014 u 09:14h

  Da, kujunđić se bori za jugoslaviju - želi uvesti obvezatni vojni rok - kaže da je doktor, a zalaže se za više onih koji uče ubijati druge i to na silu - stvarno demokratski, "štoviše" - usklađeno s rimokatoličkim vjerovanjem
  1 100% 0
 • Vito Vito

  26.12.2014 u 09:08h

  zorbas.grk 25.12.2014 u 14:37h - zorbas.grk 25.12.2014 u 14:01h - eto biskup iskreno rekao sto misli i zakopao farizejstvo - taj broj treba treba nadoknaditi pa za Boga miloga jel si ti toliko slijep da nas Hrvata ima brojem sto ima jedan veci europski grad. Stojic nije kriv ________ Za što nije kriv???? Za farizejstvo??? Farizej = licemjer, prenemagalo; čovjek koji samo izvana pokazuje krepost ili privrženost nekoj ideji ___________ Ovi tvoj pripovjedači o vjeri lapradaju o pobačaju, a rade djecu izvan brakova i trude se prikriti pobačaje koje njihove ljubavnice rade, jer ih ne žele javno priznati, a obitelj žene/kčeri odbacuje, jer su se spetljale sa svečenicima malo prisnije od njihov ih očeva _________ Rimokatolički svečenici pripovjedaju o sađanju djece, a sami nemaju niti jedno javno priznato, kamoli da su oženjeni ________ Zato imaju "harem" "časnih sestara" pa bezbrižno rade iza zidova samostana ono što javno osuđuju _________ O pedofiliji je i Papa Franjo javno progovorio pa o neću "produbljivati" _________ Ali morate pogledati tko vozi, tko je za volanom skupog vozila, kojeg ima na raspolaganju boza nić kad se kreće među svojim stadom __________ Pripovijeda o skromnosti i štednji, a troši vozilo po gradu koji ima javni prijevoz _________ Većeg farizeja u Crkvi u Hrvata nema __________ Samo gluhi slijepci mogu takve slijediti __________ Iskrenost takvog stavljati u istu rečenicu s Papom je veće bogohuljenje nego napisati da je boza nič redovno bio dežuran u bačvi dok je "napredovao" na ljestvici farizejstva
  0 0% 0
 • čujovo čujovo

  25.12.2014 u 22:48h

  De ti to prevedi, Grk....Niš' te nisam razumio? Koju si ti ono školu završio? "Jugoslavensku"???
  0 0% 0
Pregledaj sve komentare