navigacija

Zašto smo trebali Kolindu Grabar Kitarović, a ne Ivu Josipovića?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ivo Josipović imao je ogromnu šansu nešto napraviti u pet godina svoga mandata! A nije napravio baš ništa! To mu zamjeraju i oni koji su glasovali za njega za prvi mandat, a sada za drugi mandat nisu jer ih je iznevjerio. To je glavni razlog zašto je izbore izgubio i ušao u povijest kao predsjednik koji nije uspio dobiti drugi mandat! Josipović je izgubio onog trenutka kad se počeo baviti samo sobom i svojim rejtingom, a ne problemima.

Josipoviću bi se svašta moglo zamjeriti, kao što mu valja i priznati dobre poteze. Iako su mu ovlasti najviše u vanjskoj politici, diplomaciji, oružanim snagama i u sigurnosnom sustavu, njega to nije previše zanimalo, to ga je zapravo umaralo. Najviše se zanimao za unutarnju politiku i igre iza zavjese, gdje nema nikakvih ovlasti i morao je biti nadstranački. On je upravo tu najviše petljao. Kao što je neprestano petljao po "regionu", umjesto da smo danas čvrsto vezani uz zapadne strukture i najjače zapadne zemlje, gdje prirodno i pripadamo. To mu se ne može oprostiti, jer nas je svojom politikom držao u balkanskoj močvari!

Josipoviću se i te kako može zamjeriti što je sekundirao Zoranu Milanoviću, čija je četverogodišnja vladavina, prema procjeni ekonomista Željka Lovrinčevića, Hrvatskoj nanijela štetu od oko 200 milijardi kuna, ravnu izravnoj ratnoj šteti koju je Hrvatska imala do 1995. godine! Nije li to zvono za uzbunu? Josipović je na sve to uglavnom šutio! Zašto? Jer je njemu dobro, on je izvrsno situiran, izvrsno zarađuje, elitist, kao i Milanović. To nije zločin, ali proizvodi socijalnu bešćutnost koju vidimo svaki dan!

Neću ovdje spominjati ZAMP, Emporion, Komercijalnu banku, Štedionicu Zlatica, Posmrtnu pripomoć, EPH... Za to jednog dana mora pravosuđe donijeti pravorijek, ako ima ičega spornog. Neću ni o njegovim ideološkim pogledima, zabludama, njegovom titoizmu, političkom jugoslavenstvu, to su razlike nepremostive, ali zato smo u demokraciji gdje svatko od nas ima mjesto za sebe, bez obzira na razlike. No druga je stvar kad je Josipović poziciju šefa države koristio za ideologizaciju društva, za ideološke podjele, za sotoniziranje svih koji ne misle kao on ili ga kritiziraju, za cenzuru medija, za narušavanje i tako krhke mlade hrvatske demokracije.


Upravo kad je o demokraciji riječ, o demokratskim vrijednostima, o europskim vrijednostima koje želimo kod nas usaditi, tu je Josipović pao do kraja, i tu je moj glavni argument zašto više nije bio sposoban za predsjednika države. Njegov je glavni krimen "LEX PERKOVIĆ"! Mnogi, na žalost, ne shvaćaju, što je to bio taj propali zakon, neki drže da je to bila samo neka greška! Taman posla, to je bio pokušaj tihog udara na hrvatsku demokraciju! Ivo Josipović ne govori istinu kad danas tvrdi da se on prvi zalagao da se taj zakon povuče. O tome da ne govori istinu govore mediji koji su bilježili njegove izjave.

Što se htjelo s tim zakonom? Vlada, vladajuća stranka, predsjednik države, državni odvjetnik, tajne službe, svi su stali u obranu Josipa Perkovića. Oni su svi pogazili nacionalne interese i međunarodne obaveze te tako nanijeli ogromnu štetu Hrvatskoj. Samim time srušen je ustavni poredak RH, jer po zakonima i Ustavu RH, i Vlada, i stranke, i predsjednik, i državni odvjetnik, ali i tajne službe trebaju štititi hrvatske interese, a ne interese pojedinaca. Imaju obvezu poštovati Ustav i zakone. "Lex Perković" je jasno pokazao da u Hrvatskoj, na neki način, i dalje vlada stara komunistička garda te da u ključnim pitanjima u RH demokracije jednostavno nema, da je se gazi i ruši. U slučaju "Lexa Perković" i svih događaja oko njega sigurno da nije bila samo ugrožena nego i srušena cijela trodiobna podjela vlasti. Posljedice toga slučaja morat ćemo još dugo ispravljati. To osjećamo još i danas!

Predsjednik države mogao je spasiti situaciju, a po ulozi koju ima u Ustavu, sigurno je on to i trebao. No, problem je u tome da je sam predsjednik postao član odvjetničkog tima Josipa Perkovića. Ali važnija i opasnija za naš demokratski sustav jest činjenica da je baš predsjednik iskoristio svoju ustavnu ulogu kako bi Vladi, vladajućoj stranci i državnom odvjetniku dao legitimitet u cijelom tom slučaju. Posebice svojom izjavom da se Perkovića uopće ne bi trebalo izručiti Njemačkoj.

Predsjednik je po Ustavu osoba koja bi trebala biti iznad svake stranke. Problem je da je i sam predsjednik također pokazao kako je igrač stare nomenklature koja vlada u pozadini, koja brani svoje interese, ponajprije financijske, koja želi sačuvati svoju moć, svoju mrežu... Kako Hrvati ipak vjeruju predsjedniku malo više nego drugim političarima, tako je Josipović koristio taj kredibilitet kako bi narod privukao na svoju stranu. I na taj se način narugao hrvatskoj demokraciji.

Ako predsjednik države kaže da Perkovića nakon donošenja zakona ne treba izručiti, onda predsjednik prvo konstatira da će on zakon u svakom slučaju potpisati, jer bez njegova potpisa zakon ne stupa na snagu. Znajući mišljenje Europske komisije, da je zakon prekršaj ugovora s EU, Josipović je ipak spreman potpisati takav zakon. U Njemačkoj, ali i svakoj drugoj zemlji EU, takav bi predsjednik morao dati ostavku. No kod nas se još želi uvjeriti narod da su on i njegova nomenklatura bili u pravu. To je možda i najveći skandal u ovoj epizodi.

Eto, svatko neka iz ovoga izvuče zaključak za sebe!

Zašto nam je trebala Kolindu? Zato što je ona neuprljana, zato što je Hrvatskoj potrebna promjena, zašto što je potrebna protuteža Milanoviću koji je sa svojima svakim danom sve više izvan kontrole, i koji nas uništava iz dana u dan, zato jer je izvrsna osoba za predsjednicu države, poliglotkinja i diplomatkinja, viđena u svijetu... Naravno, i ona će biti nagrađena za dobro, ali i kažnjena ako bude još jedna u nizu onih koji obećavaju brda i doline, a nakon zasjedanja u fotelju na sve zaborave.

Ne, ne očekujem čuda, ne mislim da će se preko noći svašta promijeniti, ne mislim da ćemo odmah imati zemlju meda i mlijeka. Ali promjene su nam nužne, izbori su zato da se kazne oni koji su dobili povjerenje, a izigrali su ga, kao Josipović. Zato na izborima biramo druge, dajemo im šansu, jer ćemo samo tako naprijed. To je ta demokracija koja Josipoviću ide na živce. Ali na kraju, i on je morao spakirati stvari i otići! Koliko god mu teško bilo. No zato je Hrvatska odahnula i dobila novi zamah.


 

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (115 ocjena)

Komentari

Registracija
 • yohana yohana

  15.02.2015 u 16:35h

  Hvala gsp.Despot.Moj najbolji i moj favorit od svih novinara u Hrvatskoj.Potvrdujem svaku vasu napisanu rijec i nadam se da ce i svi ostali shvatiti zasto nam promjene trebaju.Cestitam nasoj predsjednici.
  65 78% 18
 • teoodd teoodd

  15.02.2015 u 16:54h

  Konačno neko napisa ono što jeste I ono što treba da bude...Josipović nije zaslužio povjerenje a I Kolnda treba da zna da će tražiti ponovno povjerenje glasaća ....Nerad I narcizam se ne nagradjuju a rad,skromnost I rodoljublje svakako su za pohvalu....sretno najdraža Predsjednice....
  55 81% 13
 • radilova kosa radilova kosa

  15.02.2015 u 17:24h

  Jedno je sigurno: Zatvara se tamna strana naše povijesti, krećemo naprijed! Kolinda će biti europski lider, a Hrvatska ponosna zemlja. Zasučimo rukave, nema skrivanja iza raznih partija, samo rad, red i disciplina!
  46 82% 10
 • 4mazge 4mazge

  15.02.2015 u 15:47h

  Daj bože da ostvari dio obećanja, smatrati ću to njezinim uspjehom, i uspjehom domovine!
  47 77% 14
 • jabarabaagodinaslaba

  15.02.2015 u 17:07h

  Šansa je velika da se krene naprijed , ali se bojim da s Milanovićem ne može biti ni dijaloga , a kamoli suradnje.
  41 76% 13
 • mikrogrizzly mikrogrizzly

  15.02.2015 u 17:01h

  Kolinda Grabar Kitarović figurira kao neka vrsta Rta Dobre Nade za dosta Hrvata i Hrvatica - dok nije moguće biti lošiji predsjednik od Josipovića jer taj nije bio čovjek od akcije, ozario bi se samo kad bi gladio trogrbu partizansku kapu na mitingu u Srbu i dok je Dodiku svirao "Moj galebe!" na klaviru. U par riječi: na Pantovčaku se skida eliptična YU naljepnica i stavlja HR!
  35 73% 13
 • bokida 2 bokida 2

  15.02.2015 u 16:55h

  Dolaskom na čelo države Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatska se zadnji tren spasila totalne vlasti projugoslavenskih kadrova koji su i dalje jaki ali su doživjeli žestoki udarac od kojeg se više neće oporaviti.
  37 66% 19
 • abbott

  15.02.2015 u 18:30h

  Danas je bio jedan fantastican dan. Hvala Kolindi .
  29 85% 5
 • abbott

  15.02.2015 u 18:38h

  Bravo Zvonimire , skoro pa ne mogu da vjerujem da su vam dopustili da ovo napisete na ovom portalu . Bravo !
  29 81% 7
 • tom tom

  15.02.2015 u 16:39h

  kolinda je već obavila velik posao. maknula je josipovića! pa da i ništa više ne napravi, a hoće, i to puno toga dobrog, ispunila je svoju misiju. hrvatska konačno mora biti svoja. mora se osloboditi okova i utega komunizma. sve one koji su sada na vlasti, treba zbog nanošenja ogromne štete državi i građanima - procesuirati. nije dovoljno da samo izgube izbore. njihov krimen daleko je veći te stoga moraju biti kažnjeni. za primjer svima ostalima koji ulaze u politiku da bi ukrali, da bi se uhlijebili, bez znanja i pameti, štetočinama i veleizdajnicima. jednom se ipak mora uvesti red a političarima prvi i jedini zadatak mora biti prosperitet države i blagostanje građana!
  31 65% 17
 • AnteMostar

  15.02.2015 u 16:51h

  Mislim da treba otkriti ko financira odvetnike Josipa Perkovića.Mislim da ZAMP ima prste duboko uvučene u ovaj slučaj
  29 69% 13
 • plimni_val

  15.02.2015 u 18:47h

  Trebali smo gospođu Grabar Kitarović da predahnemo, da dođemo do zraka. Trebali smo nju jer nam na mjestu predsjednice države treba osoba koja voli Hrvatsku i hrvatski narod. A ljubav se ne može odglumiti, niti su je dva njezina prethodnika glumili, niti imaju ljubavi prema zemlji i naciji. Štoviše, osjećaj za Domovinu prisutan kod drugih hrvata, omalovažavali su i nastojali iskorijenili. Postalo je nepodnošljivo venuti u sjeni takve dvojice, pogotovo Josipovića koji je svakim svojim potezom zatirao svaki nacionalni osjećaj. Užasavam se i same pomisli da je uspio ostati na poziciji predsjednika dodatnih pet godina i produbljivati grozotu pustoši do konačnog sloma države i nacije. Njega ne treba ostaviti na miru već ga politički do kraja dotući jer u svome mandatu posijao je mnogo kukolja s kojim ga treba skupa počupati. Tužbe su već pripremljene, mnoge sate provodit će u sudnici.
  23 85% 4
 • vjerni vjerni

  15.02.2015 u 18:34h

  Bravo gosp.Despot svaka napisana riječ je na pravom mjestu i mislim da će ubuduće neki kokošarski novinarčići naučiti nešto od ovog.
  20 80% 5
 • ivica 288 ivica 288

  15.02.2015 u 20:36h

  Prihvaćam teze iz vašega komentara, zadovoljan sam stavovima koje iznosite, utemeljeni su na ispravnom pristupu, povijesnim činjenicama i analizama stavova i rada pojedinaca. Nemam što dodati. Vrlo me smetaju pojedini komentari iza ovoga članka, dapače, ojećam se nesretno i bijedno i postavljam pitanja : vama koji sustavno godinama omalovažavate sve što je hrvatsko, Hrvatsko ime, Hrvatsku državu, Hrvate i političare i obične građane. Dokle ćete to činiti? Spreman sam prihvatiti činjenicu da sve to mrzite iako nemate razloga. Jedini razlog je što u Hrvatskoj u posljednje vrijeme ne prolaze vaše ideje i politički stavovi komunizma i komunističke internacionale, od kojih se ne možete odmaknuti. Shvatite da nema povratka. Znajte da je ideologija vaših djedova i otaca prošla i nema povratka dok je nas koji dišemo ljubav ove domovine i za koju kuca srce u grudima. Vi niste naučili biti ravnopravni, za vas nema demokracije. I ono što ste nazivali demokracijom bio je privid jer od te vaše demokracije, mi smo i naši očevi patili, povijali rane i obilježavali grobove svojih najmilijih koji su umirali od posljedica Stare Gradiške i Požege (gdje su u tamošnjem logoru mučili i sakatili naše majke i sestre). Kada sam ja bio student, gladan i prezebao, politički obilježen, drug Josipović je uživao privilegije komunističkog i titoističkog sustava, živio u obilju a njegovi kolege s iste strane uživali smještaj u studentskim domovima i dobivali državne stipendije. Zato su odgojili svoje sinove da mrze sve što je hrvatsko i samu Hrvatsku. Mi smo zato svoje učili domoljublju, poštivanju svakog čovjeka, da ostanu vjerni Domovini, Crkvi i Narodu. A onda ih slali u Vukovar, Osijek, Zadar, Vinkovce i na druga bojišta dok ste vi tjerali biznis i opet živjeli na račun naše države. Ojađen sam i želim vam dati savjet: Idite iz te države koju toliko mrzite, ostavite nas u miru, da radimo i volimo ono što nam je najsvetije, Hrvatsku domovinu i Hrvatski narod.
  19 76% 6
 • dsusko10 dsusko10

  15.02.2015 u 20:28h

  Moram priznati, osobno sam ljevičar, no ne i komunista, ali tekst je odličan u potpunosti realan, i opisuje stvarni razlog poraza Josipovića na izborima. Slušajući danas inauguraciski govor gospođe Kolinde nadam se da će bar malo ponukati trenutnu vladu na promjenu kursa ka poboljšanju stanja u gospodarstvu brige za malog čovjeka i svega što je potrebno da Hrvatskoj i Hrvatima bude bolje. Želim joj sreću u mandatu i puno uspjeha.
  18 78% 5
 • Kroettelsfrkatsch

  15.02.2015 u 21:33h

  Napokon jedan pošteni komentar, pozitivna i racionalna analiza! (Mora da se je VL zabunio kad je ovo objavio!) Tekstu gospodina Despota nema se bilo što dodati. Hvala
  12 63% 7
 • Bergers Bergers

  16.02.2015 u 08:45h

  Bravo majstore; čista 5-ica.
  10 71% 4
 • TAJSAM

  16.02.2015 u 10:07h

  Više puta sam upozoravao na zlo "Lex Perković" iako nisam čovjek sa faxom ali i mala djeca vide kad muljaju mađioničari bolje vide od "visoko školovanih" . Više puta sam bio i obrisan te kažnjen zbog iznošenja svoje istine iza koje uvijek stojim te me se može lako nači i porazgovarati o napisima ali ja ne mogu doći do "pametnih" koji rade zlo cijeloj naciji i nikome ništa kao da se ništa nije desilo. Naime "oni su uvijek u pravu a mi ih moramo pratiti i služiti bez pogovorno. Ne znam do kad če biti tako da su oni na vlasti uvijek u pravu. A Narod če vrlo brzo vidjeti tko ih je vodio i lagao ove tri godine, to su večinom (sa časnim iznimkama kojim skidam kapu) mrzitelji hrvatske i hrvatstva te koju su štetu napravili a svakodnevno lažu o šteti koju je učinio HDZ iako priznaje da i tu nije bilo sve za pet ali to je mala beba za ova nedjela koja če isplivati a naj značajnije je uz Lex Perković svakako ne činjenje. Pozdrav dobrim ljudima dobrim ljudima
  7 70% 3
 • Auslenderica Auslenderica

  15.02.2015 u 19:35h

  Zivi bili pa vidjeli, 5 godina brzo projde.
  8 62% 5
 • Lavica7 Lavica7

  15.02.2015 u 19:54h

  Kad bi napravila reviziju pretvorbe I privatizacije, porijeklo imovine I procesljala off shore racune... Bila bi moja Predsjednica, a bogme bi vratila I nadu I osmijehe na lica milijuna Hrvata. Samo...
  9 56% 7
 • mar06mir mar06mir

  16.02.2015 u 10:04h

  Sanjao sam da je Josipovic predsjednik jos 5 godina! Uzas!! Trebalo mi je pet apaurina da se smirim nakon budjenja obliven znojem.
  5 63% 3
 • Mak071 Mak071

  16.02.2015 u 09:09h

  Vi svi jugo nostalgicari i bezvjernici sliku juge pregrlite cvrsto jako da vam se ne omakne
  5 63% 3
 • Velebit12 Velebit12

  16.02.2015 u 02:56h

  Despot kao i uvijek genijanalan. Ovi jugonostalgičari jad i bijeda.
  7 54% 6
 • Pravi Hrvat

  16.02.2015 u 12:42h

  Kolinda Grabar Kitarović je baš takva predsjednica kakvu balkanska Hrvatska treba jer dobro gura domoljubne bajke i zavičajske čajke, djeluje dovoljno ženstveno i odlučno i daje nadu na nešto što se dokazano nezna i nemre postiči.
  4 67% 2
 • jurko_zg

  16.02.2015 u 10:11h

  Ivo je imao svoju priliku i nije se bas proslavio, zasto mu dati drugu priliku kada se pored njega stvorio kandidat poput Kolinde.
  4 67% 2
 • teutina

  15.02.2015 u 23:23h

  Ovo je najbolje napisani komentar!!! Tako jasan i ne dvosmislen !!! Komentator je napisao sve do u detalje svaku sitnicu!!! Ponosna sam i neizmjerno sretna zbog današnjeg dana kada smo dobili Predsjednicu koja srcem i dušom voli Hrvatsku !!!!
  6 55% 5
 • astor1990 astor1990

  16.02.2015 u 09:46h

  Jedan od najboljih članaka, slažem se u potpunosti sa svim. Jedino ne u dijelu da nisu glasali za njega oni iz prvog mandata jer jesu, oni uvijek glasaju protiv onog koji iskazuje nacionalne interese, no ovaj put je nas izašlo više i ima nas više jer smo većina jer smo ponosni Hrvati , a naši mrzitelji morat će se pomirit s tim da će na parlamentarne izbore izaći hrvatski potcjenjeni narod i pomesti sve neprirodne koalicije i sve mrzitelje hrvatsva i Hrvatske.Bravo, gosp.Despot bar da netko brani stavove većinskog naroda.
  5 56% 4
 • malaliba malaliba

  16.02.2015 u 09:49h

  Istina!
  4 57% 3
 • Urazumitelj Urazumitelj

  16.02.2015 u 10:01h

  Gospodine Despot, hvala na ovakvom tekstu......"u sridu"
  4 57% 3
 • bijeliptic bijeliptic

  16.02.2015 u 10:09h

  despot molim vas ostavimo prošlost ivi nek razmišlja zbog čega nas je toliko mrzio - već je pola priznao izjavom da je svaki od nas najviše kriv za svoj poraz -slažen se-
  4 57% 3
 • bijeliptic bijeliptic

  21.06.2016 u 09:46h

  to ne znači da su ti koji su se razočarali u ivi su i jedni i drugi i to ne znači da su ivini glasači birali kolindu več su ostali domaili kući- na kraju je i sam pogrišio novim temeljima hrvatske i podvalom da su hrvatsku stvorili ustaš'ki i partizanski sinovi- nek je on otišao još da samo ne proizvodi huligane protiv hrvatske nogometne vrste-
  0 0% 0
 • B Kosa B Kosa

  12.04.2015 u 21:09h

  Gospodin Despot odlican clanak. Ja bi jos dodao mnogo sta. Josipovic je nanio stetu hrvatskoj izjavom u izraelskom parlamentu o ustaskoj zmiji. Svi znamo daje to delikatno pitanje. Poslije je skupa sa jovanovicem napao simunica. pravdao je komunisticke zlocine, velicao i slavio titu
  2 40% 3
 • josipa1

  25.02.2015 u 00:09h

  Zvonimir Despot, jedini Hrvatski domoljubni novinar! Gospodin Despot, skidam Vam kapu!
  2 40% 3
 • Robinzon

  18.02.2015 u 09:22h

  I Despot odlučio da dade svoj obol pobjedi Kolinde.Naum je na mjestu.Još samo da je to učinio bet neskrivene odbojnosti prema Josipoviću i Milanoviću sve bi imalo pravi smisao.Ovako ispada da je Kolinda pobjedila isključivo zbog Josipovićevih mana i niti jedne svoje vrline, osim što je u natjecanje ušla neuprljana hrvatskom svakodnevnicom.Dovoljno bi bilo da pročita samo umotvorine g.Despota i od te čistoće nebi bilo ništa.Despot bi trebao biti uvjerljiviji kada kritizira g.Josipovića.Tvrditi da nije za pet godina učinio baš ništa, a samo rečenicu niže spominje kako mu treba priznati i neke dobre poteze.U nedostatku ozbiljnijih dokaza protiv dosadašnjeg predsjednika, navodi "Lex Perković" kao da bi bez tog slučaja g.Josipović zaslužio i drugi mandat.Što je izručenjem Perkovića postignuto? Dali je raskrinkana udbaška mreža u Hrvatskoj? Što bi bilo da se je Perkoviću sudilo u Hrvatskoj? Kakva je razlika u odluci Srbije da sudi za krimen u Hrvatskoj u odnosu na stav Njemačke da joj se izruči osumnjičenik za krimen izvršen na tlu Njemačke? Nije li ligično i suvereno pravo i obaveza Hrvatske da ona sudi svojim građanima ma gdje zločin počinili? O Milanoviću kada govori despot, nije u stanju prikriti animozitet prema premijeru.Uz klipe koje mu desnica i razni Despoti stavljaju pod noge, dobro se još drži.Još i danas mi u ušima odzvanjaju riječi Šeksa iz prvih opozicionih dana: Z cijelog njihovog mandata zagorčavat ćemo im život.Vidim da se je i Despot priklonio Šeksu.
  1 20% 4
 • Schreiber

  16.02.2015 u 12:56h

  Bravo gdine. Despot ! Precizno Ste secirali razloge Josipovićevog neuspjeha - nije uradio apsolutno ništa. Nula. Ivo Josipović je bio i ostao jedan od najkonzistentnijih fikusa na ovdašnjoj političkoj sceni, koji je svoj mandat posvetio autističnom podilaženju svima i svakomeu svrhu osvajanja idućeg mandata - glumio je uglađenog građanskog političara na jednoj strani, a na drugoj je koketirao s najprimitivnijim nacionalističkim sentimentom. Stoga smatram da mu s potpunim pravom zabijate čavao u lijes kada mu u već tradicionalnoj maniri proHDZ-eovskog kvazidomoljublja prišivate ove djetinjaste etikete "regiYunaštva", "antihrvatstva" , "jugoslavenstva" i "ideoloških podjela", jer bilo bi uistinu šteta ne iskoristiti ovakvu priliku gdje jedna lignja poput I. Josipovića nudi toliki pregršt politikanskog promiskuiteta i građanskog kukavčiluka da "domoljubi", desničari i nacionalisti mogu do sudnjeg dana namatati svoju izlizanu demagogiju i nastaviti plašiti sami sebe jugo-srpsko-četničko-udbaško-balkanskim babarogama, jer osim vječnog sukoba s fantomskim entitetima i nemaju nešto zrelije. Hvala.
  3 60% 2
 • Pravi Hrvat

  16.02.2015 u 12:42h

  Kolinda Grabar Kitarović je baš takva predsjednica kakvu balkanska Hrvatska treba jer dobro gura domoljubne bajke i zavičajske čajke, djeluje dovoljno ženstveno i odlučno i daje nadu na nešto što se dokazano nezna i nemre postiči.
  4 67% 2
 • MSKoRIsnik MSKoRIsnik

  16.02.2015 u 11:20h

  Kolinda je pravi izbor za Hrvatsku a ne Ivo i region! Jer mi smo samostalna država koja se mora izboriti za nezavisnost od regiona i svoj ekonomski prosperitet izgraditi politikom čistih računa!
  3 50% 3
 • hoggy hoggy

  16.02.2015 u 11:19h

  Promasno ,ovo nisu promjene. Vratiti se na HDZ koji je opljackao ovu drzavu je tragedija ovog naroda. OK, SDP ne valja ,rade gluposti ,ekonomski su nepismeni al povratak na provjereno lose rjesenje je ravno hidiotizmu. LJudi moji dok god bude samo SDP ili HDZ na vlasti nema buducnosti. Zivi bili pa vidjeli...
  3 60% 2
 • dosaosam dosaosam

  16.02.2015 u 10:45h

  Dobro zboriš majstore obmana nećemo sporiti Sanadera,bijeg iz ambasade i odlazak u NATO,naravno ni laži i obmane oko preseljenja i famoznog otkaza,nećemo spomenuti ni ekipicu na svečanosti predvođenu Lončarom,Manolićem,Mamićem,Horvatinčićem,Bujancem itd itd. Odabrana za odabrane ,to ti je momak prava istina ostalo je bezvezna tlapnja i neistina.
  3 60% 2
 • jurko_zg

  16.02.2015 u 10:11h

  Ivo je imao svoju priliku i nije se bas proslavio, zasto mu dati drugu priliku kada se pored njega stvorio kandidat poput Kolinde.
  4 67% 2
 • comparator

  16.02.2015 u 10:11h

  Podpisujem! Zaključujem kako nam zapravo još uvijek nad glavom visi damaklov mač .Osječam nelagodu što sam upravo to predpostavljao tokom prohujalih vremena .Znaći zapravo da su naši interesi bili iznevjerani a hrvati prevareni i predani u ruke tuđim interesima. Ako je tako onda su na vlasti bili i sada su veleizdajnici. Kako to sprijećiti i ukloniti s cvlasti ljude koji rade protiv interesa hrvatskog naroda kao večinskog ? Moramo čekati izbore i vjerovati u razum našeg naroda kao i svih građana koji vole Hrvatsku . Konačno će iz ruku komunista biti oduzet kljuć "sefa"tajnih dokumenata ili bar djelomično i tako će Hrvatska saznati istinu . Oni koji je znaju žele sakriti i premjestiti dokaze o izdaji na nedostupna mjesta za javnost no borit čemo se svim demokratskim metodama za uvid u dokumentaciju . Hočemo konačno znati gdje su Tuđmanovi transkripti .
  4 57% 3
 • bijeliptic bijeliptic

  16.02.2015 u 10:09h

  despot molim vas ostavimo prošlost ivi nek razmišlja zbog čega nas je toliko mrzio - već je pola priznao izjavom da je svaki od nas najviše kriv za svoj poraz -slažen se-
  4 57% 3
 • TAJSAM

  16.02.2015 u 10:07h

  Više puta sam upozoravao na zlo "Lex Perković" iako nisam čovjek sa faxom ali i mala djeca vide kad muljaju mađioničari bolje vide od "visoko školovanih" . Više puta sam bio i obrisan te kažnjen zbog iznošenja svoje istine iza koje uvijek stojim te me se može lako nači i porazgovarati o napisima ali ja ne mogu doći do "pametnih" koji rade zlo cijeloj naciji i nikome ništa kao da se ništa nije desilo. Naime "oni su uvijek u pravu a mi ih moramo pratiti i služiti bez pogovorno. Ne znam do kad če biti tako da su oni na vlasti uvijek u pravu. A Narod če vrlo brzo vidjeti tko ih je vodio i lagao ove tri godine, to su večinom (sa časnim iznimkama kojim skidam kapu) mrzitelji hrvatske i hrvatstva te koju su štetu napravili a svakodnevno lažu o šteti koju je učinio HDZ iako priznaje da i tu nije bilo sve za pet ali to je mala beba za ova nedjela koja če isplivati a naj značajnije je uz Lex Perković svakako ne činjenje. Pozdrav dobrim ljudima dobrim ljudima
  7 70% 3
 • mar06mir mar06mir

  16.02.2015 u 10:04h

  Sanjao sam da je Josipovic predsjednik jos 5 godina! Uzas!! Trebalo mi je pet apaurina da se smirim nakon budjenja obliven znojem.
  5 63% 3
 • Urazumitelj Urazumitelj

  16.02.2015 u 10:01h

  Gospodine Despot, hvala na ovakvom tekstu......"u sridu"
  4 57% 3
 • malaliba malaliba

  16.02.2015 u 09:49h

  Istina!
  4 57% 3
 • astor1990 astor1990

  16.02.2015 u 09:46h

  Jedan od najboljih članaka, slažem se u potpunosti sa svim. Jedino ne u dijelu da nisu glasali za njega oni iz prvog mandata jer jesu, oni uvijek glasaju protiv onog koji iskazuje nacionalne interese, no ovaj put je nas izašlo više i ima nas više jer smo većina jer smo ponosni Hrvati , a naši mrzitelji morat će se pomirit s tim da će na parlamentarne izbore izaći hrvatski potcjenjeni narod i pomesti sve neprirodne koalicije i sve mrzitelje hrvatsva i Hrvatske.Bravo, gosp.Despot bar da netko brani stavove većinskog naroda.
  5 56% 4
 • tituš tituš

  16.02.2015 u 09:19h

  Despote, Despote, koji si ti despot i plagijator. Lijepo si kronički prepisivao moje komentare i lijepo u danom trenutku izašao sa svojim uratkom. Svejedno, umjereno i istinito iznesene činjenice, koje bi poneke trebalo razraditi u DORHU i pravosuđu, ne čekajući da prašina počne padati po njima ..
  3 43% 4
 • Mak071 Mak071

  16.02.2015 u 09:09h

  Vi svi jugo nostalgicari i bezvjernici sliku juge pregrlite cvrsto jako da vam se ne omakne
  5 63% 3
 • Emergo Emergo

  16.02.2015 u 09:06h

  Izvrstan clanak.Dolzak Gospodje Kolinde Grabar Kitarovic na celo drzave osvjezenje je i zadovoljstvo za sve normalne ljude koji vole svoju zemlju i drzavu. Dovoljno sam star da se sjecam politike 60-ih,70-ih i 80-ih godina.Ovo sto nam u zadnje 4 godine serviraju Josipovici,Pusici i Milanovici , neodoljivo potsjeca na mracno doba tih godina i jednu ruznu komunisticku diktaturu.Javni mediji su na nivou onih iz vremena 1972-1990. Stoga je pobjeda Gospodje Kitarovic dosla u pravo vrijeme. To nece osjetno poboljsati zivotni standard mnogih pojedinaca. Za tako nesto treba puno drugih promjena ukljucujuci i nas same.No sve je drugacije kada covjek zna da je na celu drzave osoba koja voli i radi za tu drzavu. Gospodja Kolinda Grabar Kitarovic je sigurno ta osoba.Za razliku od Ive Josipovica,Vesne Pusic ,Zorana Milanovica. I kohorte onih koje su ova trojica doveli.
  4 57% 3
 • Bergers Bergers

  16.02.2015 u 08:45h

  Bravo majstore; čista 5-ica.
  10 71% 4
 • bedakx bedakx

  16.02.2015 u 08:37h

  Da ovo je katastrofična pobjeda Kolinde sa 1% glasova i kako opetovano čitam ovih 1% je velika večina Hrvatskog naroda i ja sam joj dao glas i nije mi žao ali ova pretjerivanja ne vode ničemu!Ništa se neće desit naspram prijašnjih predsjednika u ovoj napaćenoj zemlji mladih penzionera,branitelja lažnih itd. Čeka nas jedno veliko razočaranje!
  2 29% 5
 • sikert sikert

  16.02.2015 u 07:53h

  Ovo je najbolji i najkraći komentar koji kaže sve NenadNikolicZagreb "Bumerang prošlosti! Naprosto mi je bilo strašno gledati veliki broj ratnih profitera koje je gospođa Grabar Kitarović pozvala kako bi s njima kao svjedocima prisegla za hrvatsku predsjednicu. Zašto je toliko veliki broj osoba koje su stekle ogromno bogatstvo u ratu pozvala na taj svečani čin? S druge strane, što oni očekuju od gospođe Grabar Kitarović? Što? I sad dolazi pravi bumerang prošlosti, kako je lucidno nazvao svoj blog gospodin Despot. Vidjet će se hoće li gospođa Grabar Kitarović još snažnije prigrliti sve te ratne profitere i s njima na čelu krenuti u osvajanje biračkog tijela na narednim parlamentarnim izborima? Ako tome bude tako, tada je to toliko velik korak nazad, jer Hrvatska više nema novaca za toliko nezasitnih profitera. Ne možemo više dobiti niti kredite da im damo, možemo uzeti od umirovljenika, od bolesnika, pa i od uposlenika. Jer sve te profitere treba i dalje hraniti, a mi smo na izmaku snaga. Zato sam zabrinut, pravi bumerang koji nam se svima vraća. Ali nakon kojega smo tamo gdje smo već bili, u pljački i korupciji. Neka nam Bog pomogne! "
  1 13% 7
 • sikert sikert

  16.02.2015 u 07:41h

  Malo toga će ona moći napraviti za boljitak građana. Mirovine i plaće ne mogu rasti, ministarstva i državne strukture će sada zapošljavati HDZ uhljebe, a i da smijeni sve ministre doći će opet HDZ-ovi ministri a znamo da je najviše njih iz partije prešlo 1991 u HDZ. Kakvo podilaženje -" Zato što je ona neuprljana... zato jer je izvrsna osoba za predsjednicu države, poliglotkinja i diplomatkinja, viđena u svijetu... " . Što nama znači to što je ona viđena u svijetu. Je, utekla iz Amerike i sredila si posao i NATO-u a veleposlanstvo u Americi ostalo 6 mjeseci bez predstavnika. Izvrsna osoba- kakva je to kvalifikacija. Naši umirovljenici su izvrsne osobe jer uredno plaćaju svoje obveze a nitko ih ne pita kako sastavljaju kraj s krajem a one tvornice koje su viškom svoga dohotka izgradili a zvale su se radničke tvornice, u ratu je HDZ sve proglasio vlasništvom države i prodavao ih kako je htio, članovima, simpatizerima a mnoge su namjerno doveli do stečaja da ih lakše otkupe. HDZ je trebao dati radnicima njihove tvornice neka svi koji rade u njima imaju dionice. Ne, oni kreću u pljačku i rasprodaju. Kreče izgradnja autoputa, svi su omastili brkove, dva puta se plaća bojanje tunela, uvećavaju cifre za dodatne radove a novac odlazi u HDZ-ovu kasu. HDZ je dao za Kolindinu kampanju 5 mil. kuna. Od kuda im taj novac?-od članarine sigurno nije. Puno se u kampanji i jučer obećavalo a ništa od toga neće moći. Moći će kao što je rekla ali preko naših džepova. Kaže da će RH biti bogata zemlja. Bila je da dok ju HDZ-ovi jastrebovi nisu opljačkali. Još da smijeni Milanovića moći će vratiti Ivića Pašalića na položaj da nam on ispriča kako umirovljenik ako njegov starac može steći milion maraka u stranoj banci a ostali ne znaju takao štedjeti i zaposliti razne Buljubašiće po državnim firmama na izmišljenim radnim mjestima. Sada kada nam jedan mali MOL kroji sudbinu naših rafinerija, kada financiramo gradnju škola, crkava i bolnica u Bosni, plaćamo im mirovine branitelja HVO-a strane države do tada nema napretka. Svi joj podilaze i hvale a ona je jedna obična osoba koja se samo pričom i lijepim riječima koje puk želi čuti njemu dodvorava. Ništa ona ne može promijeniti u ovoj državi. Može, zaposlit će djecu HDZ-ovaca po raznim ustanovama i firmama, osnovati još po koju državnu agenciju za neradnike i zadužiti zemlju. Za 2-3 godine smo 100 % BDP-a u dugu. Previše pompe i galame oko običnog proglašenje nove predsjednice. Od te pompe i rasipništva samo je rupa u proračunu veća. Sad će joj razni likovi mjesecima pisati hvalospjeve ne bili upali u krug režimski omiljenih pisaca. Već je krenulo.
  1 20% 4
 • odraneol odraneol

  16.02.2015 u 07:05h

  Ma, sve se "pitam" što bi bilo da je Josipović izbacio Hrvatsku iz prisege!?
  2 40% 3
 • miso miso

  16.02.2015 u 05:47h

  Predsjednica, kao ni predsjednik, nisu u poziciji išta napraviti za spas Hrvatske. Hrvatska je potonula kad je uvučena u rat, kad je u ratu ostala bez svojih pogona, kad je potjerala zaposlene u mirovine i na burze. Ni jedna druga stvar od spomenutih zapravo nije važna za naš položaj. Kako bi u tom prikazanom svjetlu (kršenja prava, međunarodnih i unutarnjih) prošla Njemačka (Japan, fašistička Italija ...), koja je osnovala koncentracione logore na svom teritoriju, koja je kršila međunarodna prava, koja je radila genocid židovskog, romskog i ostalih naroda ... da nisu imali snažnu industriju, da nisu bili okrenuti stvaranju, a ne razaranju, krađi dobara, neopravdanom bogaćenju ...Kako? Josipović je bio samo 'kuhana nogica' i ništa više. Glavni razarači Hrvatske su negdje drugdje, a on ih je pustio djelovati. To je njegov grijeh, i to mu građani nisu oprostili. Pored njega je prošao zakon o FINA-i kojom je Jadranka Kosor omogućila 320 tisuća blokiranih i ovršenih, on se nije pozvao na Ustav i to spriječio, stvoreno je toliko robova koji rade prisilno za druge. ... Ako prvi potez nove predsjednice ne bude zabrana ropstva, ona će sutra također pasti. Hrvatska ne može naprijed s tolikim balastom, s pokradenim milijardama i olovom na nogama stvaraoca novih vrijednosti. Pisao sam o tome predsjedniku, nije slušao, kao svojevremeno ni Sanader. Evo pišem i novoj predsjednici. Hoće li čuti? Znat ćemo za 104 dana (100 dana za snalaženje + 3 do stupanja na dužnost).
  4 44% 5
 • Velebit12 Velebit12

  16.02.2015 u 02:56h

  Despot kao i uvijek genijanalan. Ovi jugonostalgičari jad i bijeda.
  7 54% 6
 • ile.kelic ile.kelic

  16.02.2015 u 02:16h

  Svaka čast na tekstu!!!!!
  6 50% 6
 • De.facto.de.jure

  15.02.2015 u 23:24h

  Kolinda nije Josipovicu do koljena
  8 42% 11
 • teutina

  15.02.2015 u 23:23h

  Ovo je najbolje napisani komentar!!! Tako jasan i ne dvosmislen !!! Komentator je napisao sve do u detalje svaku sitnicu!!! Ponosna sam i neizmjerno sretna zbog današnjeg dana kada smo dobili Predsjednicu koja srcem i dušom voli Hrvatsku !!!!
  6 55% 5
Pregledaj sve komentare