Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Blagdansko pakiranje na malo drugačiji način

Objava 22. prosinca 2016. 0 komentara 685 prikaza
blagdansko pakiranje
blagdansko pakiranje
blagdansko pakiranje, 100 bofora, reciklirano , pompon

Jeste li razmišljali kako upakirati poklone ove godine? Vjerujem da ste za darivanje izabrali hrvatske proizvode, posjetili sajmove lokalnih obrtnika i umjetnika. Za trpezu da ste se opskrbili domaćim slasticama i proizvodima.
I sad... sad to sve treba upakirati? Dok još imate vremena i daha pred finale razmislite o nekoj od ovih ideja i zapakirajte poklone u omote koji se mogu ponovno iskoristiti.


Ja sam i ove godine pripremila ovu kombinaciju ekološki prihvatljivih materijala koji se u potpunosti mogu reciklirati. Ali nadam se da će prije toga dugo trajati. Korpe su izrađene od sivog lana i crvene i zelene pamučne tkanine. Čvrste su i kompaktne, a opet, kada ih ne koristimo mogu se složiti i spremiti da ne zauzimaju prostor.

Umjesto čarapa zašto ne iskoristiti zanimljive tobolce. I prošle godine u ovo doba darivanja sam zaključila da bi bilo zgodno sve to u što pakiramo naše poklone – iskoristiti za kasnije. I umjesto čarapa, zašto toliko uloženog truda u ukrase ne bismo sačuvali. Naravno, nikome se ne da gledati zimske ili božićne motive čitavu godinu… Zato treba promisliti unaprijed i zgodno odabrati boje i motive. Za prošlu godinu sam odlučila malo osvježiti kroj ovih visećih tobolaca koji mogu kasnije koristiti kao vreće za kruh, sitnice u kupaonici ili slično. 

Ako baš ništa od toga nije vaš izbor, barem neka omoti budu od recikliranog materijala.

Čuvajmo okoliš i mislimo jedni na druge! 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.