Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Čarobni izbor poklona sa srcem, koje nećete naći na policama trgovačkih centara

Donosim vam mali, izbor što biste ove godine mogli odabrati za poklone, a da budete super kul s jeden strane,a s druge strane... S druge strane biste podržali malo zdravo poduzetništvo, rukotvorine, lokalne proizvođače... Poklanjajte sa stilom!
Objava 04. prosinca 2017. 0 komentara 863 prikaza
pexels.com
pexels.com
izvor pexels.com

Ono što vam želim predložiti na samom početku Adventa nije ni malo jednostavna stvar. Kako biste uspjeli u ovom, morat ćete se potruditi i potražiti, istražiti, ali ne treba vam daleko gledati, sve vam je u susjedstvu! Donosim vam mali, izbor što biste ove godine mogli odabrati za poklone, a da budete super kul s jedne strane, a s druge strane... S druge strane biste podržali malo zdravo poduzetništvo, rukotvorine, lokalne proizvođače... Dovoljno je da obiđete lokalni božićni sajam.

Ja vam prvo preporučam posjet Samoboru u nedjelju 10. prosinca od 10 do 16 sati. Tamo se održava 3. Božićni sajam u Waldorfskom dječjem vrtiću Neven. Osim prigodnoga prodajnog dijela gdje ste pozvani pronaći poklon koji su izradili roditelji i djeca vrtića, očekuje vas i lutkarska predstava, koncert. Dječji vrtić Neven se svake godine pobrine da pozove goste na sajmu koji svojim rukotvorinama uvijek iznova inspiriraju svojom ponudom.
Čarobna atmosfera je osigurana!


Rukom oslikani tanjuri, foto: Waldorfski vrtić Neven


Svaki grad, sigurna sam, krije svoje male dragulje, ljude koji svojom vještinom i kreativnosti ispunjavaju naša srca. MALK woodart su jedni od njih. Oni dolaze iz Makarske.
Na Božićnom zimskom gradu u Makarskoj možete naći prekrasne i razigrane rukotvorine nastale kroz obiteljski hobi mladih roditelja. Četveročlana obitelj stvara u drvu kojeg oslikavaju na vesele načine. Veseli ih koristiti prirodne materijale i reciklirati. Osim prekrasnih rukotvorina, bave se uzgojem smilja i lavande, koje također imaju u asortimanu. Njihove proizvode možete pronaći i naručiti putem njihove Facebook stranice MALK woodart

malik woodart - Makarska

drveni ukrasi MALK woodart, foto: MALK woodart


Vrbani su zagrebački kvart u koji vas želim pozvati. Želim vas pozvati na njihova Čarobna jutra. Dobrodošli ste na kvartovska ČAROBNA JUTRA, subotom 10-12h u prostorijama Udruge Vestigium. Ove godine preskočite blagdansku ludnicu po gradu, dođite na topli čaj i kavicu, popričajte sa susjedima, podružite se sa obitelji. Ako želite biti super kul ove godine poklonite nešto zaista korisno: domaće limune, fini ajvar, najbolji livadni med ili bilo što iz ponude Eko placa gdje se promoviraju lokalno i organski uzgojena hrana. A ako vam ni to nije dosta u Vestigiumu su pripremili i kreativne radionice gdje ćete moći i sami izraditi nešto za ukras ili poklon.

Radionice - sušena žemljica

Radionice heklanja kod Sušene Žemljice u centru Zagreba, foto: Sušena Žemljica


Kad smo već na izradi sam ideji, najčarobniji poklon koji možete pokloniti je zaista onaj koji ste sami izradili. Zato je tu Sušena Žemljica! Pronađite je na Facebook stranicama i prijavite se na radionice heklanja u centru Zagrebu. Propustili ste na žalost predblagdansku radionicu heklanja ukrasa za bor... no možda se i ponovi. Svakako pratite Žemljicu i nemojte propustiti priliku naučiti heklati čarape, šalove, kape... Još se stigne i to naheklati do Božića!

Veselo stvaranje!!!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.