Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Festivalski korneti - projekt za kraj godine - ukrasi koji skrivaju poruke, odluke, želje, zahvale

Objava 29. prosinca 2016. 0 komentara 317 prikaza
Festivalski korneti - 100 bofora
Festivalski korneti - 100 bofora
Festivalski korneti - 100 bofora

 

Na koncu godine donosim vam tutorijal u slikama za ove festivalske stošce, kornete - kako god ih želite zvati. Možete ih ukrasiti kako vam je želja, koristiti za kao avangardna zamjena čizmama i čarapama, ili u manjim dimenzijama kako osvježenje u blagdanskim dekoracijama koja mogu skrivati razne slasne slatkiše ili novogodišnja iznenađenja ili možda skrivene poruke, zahvale ili želje, da ne kažem odluke...

A evo i kako se to radi: preuzmite predložak u pdf - formatu 100 bofora -festivalski stošci s moje stranice.


Za izradu ovakvih stožaca, korneta su portebna dva komada tkanine dimenzija oko 30x30 cm, vrpca, trakice ili konopčić. Preporučam koristiti pamučne tkanine. Osim ovog predloška potrebni su konac i ostali osnovni krojački pribor. 

 

- Izrežite dva komada tkanine prema predlošku – jedan komad unutarnje (ovdje korištena žutica) i komad vanjske tkanine s uzorkom (ovdje točkasto crveno). - Pripremite i trakicu koju možete sami izraditi, uz pomoć alata ili jednostavno koristiti gotovu, nekakav konopčić ili slično.
- Postavite komad s uzorkom prema gore i na njega učvrstite traku od prilike na ¼ udaljenosti od rubova. Na njega postavite unutarnju tkaninu (koja ako ima uzorak neka gleda prema unutra) i prošijte po zaobljenom rubu.

- Rastvorite sada komad kako bi dobili stošce kao na slici. Pozicionirajte šavove od ruba da se poklapaju i učvrstite iglicom. Prošijte po rubu stožaca počevši od sredine unutrašnjeg stošca kako je prikazano na slici. 

- Završite prošivanje donje strane unutrašnjeg stošca ostavljajući otvor za prevrtanje. Uvijek je zgodno šav oko otvora za prevrtanje učiniti „naprijed-nazad“ koji put. Prevrnite! Zašijte otvor unutrašnjeg stošca i po želi prošijte ukrasni vanjski rub!

Možete raditi razne varijacije veličine, širine korneta kao o načina ovješenja... 

Veselo šivanje i svako dobro u novoj!!! 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.