Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Gospođa! torba koju sam osmislila - za svaki dan

Tražite torbu koja će biti jednostavna, lagana, a opet izdržljiva? Sjajnog uzorka, baš one veličine koja vam paše? Da! Napravite ju sami!
Objava 29. svibnja 2019. 0 komentara 608 prikaza
100 bofora -  torbe za svaki dan
100 bofora - torbe za svaki dan
100 bofora - torbe za svaki dan

Napravite sami svoju torbu za trgovinu, kako biste osigurali sebi sigurnu torbu i po mjeri koja vam odgovara. Najbolji projekt za početak vaše avanture šivanja je upravo jednostavna torba!

Od kada sam krenula pisati blog o šivanju, prije devet godina, a posebno u posljednje četiri godine otkako vodim domaću radinost  pa do danas sašila sam zaista puno različitih torbi za kupovinu. 

Nazivam ih Gospođe! Ideja je od samog početka bila osmisliti torbu koju je jednostavno napraviti, koja će biti lagana bez podstave, a opet dovoljno čvrsta i pouzdana. Francuski šav (o kojem sam već pisala kako se radi) je odgovor koji je pokrio sva pitanja.

Sada ih mogu podijeliti u dvije skupine. Torbe za kupovinu koje presavinu ili zarolaju i nose u ruksaku ili torbi koju već nosite taj dan sa sobom i one Gospođe! koje su robusnije i veće i nose se baš s tom isključivom namjerom.

100 bofora šivanje torbe

Ove prve su najjednostavnije i šivane su iz laganih, ali opet dovoljno čvrstih materijala, pamuka ili lana gramaže do 150 g/m2. Jednostavne su, bez dodanih džepova i dodataka. Eventualno s dodatnim uzicama koje služe i da se torba kada je zarolana može zavezati ili kada je puna namirnica da ih se tako osigura da ne poispadaju.

Druga vrsta Gospođe! je šivana od debljih dekor materijala, gramaže oko 200 g/m2 i više.
S obzirom na to da šivanje francuskim šavom podrazumijeva gomilanje materijala u šavu, jer se tkanina nekoliko puta mora presavinuti, tome sam doskočila posebnim unutrašnjim obrubom, kojeg sam iskoristila da na njega stavim i magnetnu kopču i dodatni džep za mobitel, ključeve ili sitnice. Ovo se sve sjajno posložilo s namjenom torbe.

Ova Gospođa! je torba koju možete nositi i na plažu, kratak izlazak, kavu u kvartu...

100 bofora - šivanje

100 bofora - šivanje

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.