Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Heklanje za početnike: izradite višekratne blazinice za njegu lica

Više je razloga zašto biste trebali prihvatiti ovaj izazov. Prvi je smanjenje nepotrebnog otpada koji svakodnevno gomilamo.
Objava 25. kolovoza 2019. 0 komentara 680 prikaza
heklanje
heklanje
Heklanje - napravite sami

Napravite sami ove heklane blazinice za njegu lica i skidanje šminke.
Više je razloga zašto biste trebali prihvatiti ovaj izazov. Prvi je smanjenje nepotrebnog otpada koji svakodnevno gomilamo. Za razliku od kupovnih jednokratnih blazinica, koje su također izrađene od čistog pamuka, ove vaše će biti perive i višekratne.
Moći ćete ih koristiti opet i opet.Blazinice koje sami naheklate će biti, vaših ruku djelo. Dodatna doza zadovoljstva kada ih ugledate u kupaonici. Mogu biti šarene, kakve god pređu već odaberete. Osim toga, ako ste početnik u heklanju ovaj projekt će biti dobra motivacija. Za jednu blazinicu ćete potrošiti nešto malo pređe i možda 20 minuta. Eto, već računice kako biste mogli riješiti neke fora poklone.

Pogledaj kako još možeš smanjiti otpad u svom domu - zero waste na 100 bofora

Ovakve blazinice se suhe mogu čuvati u staklenki ili u mrežastoj vrećici koja kasnije također može poslužiti i kao zaštitna vrećica u kojoj će se blazinice prati u mašini. S obzirom na to da su malene, mogu se zavući ili u drugu odjeću ili u prostor brtve od vratašaca, pa je bolje da su na okupu.

Kukičanje

Za moje šarene blazinice koristila sam DROPS Safran pređu od čistog pamuka i kukicu veličine 3.5.
Sive i bež su mješavina lana i pamuka, DROPS Bomull-Lin.

Mustra za cvjetne blazinice

Koriste se ovi bodovi:
lančić: rukom oblikujte omčicu, pa kukicom zahvatite konac i provučete kroz omčicu, nastavljate tako kroz svaki prethodno stvoreni bod, očicu.
poluštapić (pš): ubosti kukicu u očicu, zahvatiti konac, provući kroz očicu, pa kroz očicu na kukici.
visoki štapić (vš): zahvati konac na kukicu, ubosti kukicu u očicu, zahvatiti konac, provući kroz očicu – sada su tri očice na kukici, namotati konac na kukicu i provući kroz dvije očice, sada su dvije očice na kukicu – privući kroz obje očice.

heklanje za početnike

1 krug: 4 lančića

2 krug: U četvrti lančić od kukice izradi 11 vš. (ovdje se prvi lančić koristi kao centar, a tri ostala lančića koriste kao prvi vš), spojiti s pš u treći lančić s početka i zatvoriti krug. 12 očica

3 krug: 3 lančića u isto mjesto gdje je napravljen pš, *2vš u svaku očicu* ponoviti 11 puta, završiti sa pš u treći lančić s početka. 24 očice

4 krug: radimo latice, u prvu očicu radimo *4 vš, u drugu očicu 1pš*, redom do kraja gdje nakon posljednjeg pš spojimo sve s još jednim pš u prvi bod prve latice. 12 latica

Odrežite konac i podvucite ga, kao i konac s početka.

Ako niste zadovoljni laticama možete napraviti još jedan dodatni krug, tako da u svaku očicu izradite jedan pš 
 

heklanje za početnike 100 bofora

Veselo heklanje!

Pogledajte i ostale objave na 100 bofora na temu heklanja:

Heklanje za početnike - što mi sve treba. 
Kukićanje loptica - mustre
Kukićanje cvjetića - mustre 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.