Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Inspiracija: konj na metli

Objava 20. listopada 2016. 0 komentara 162 prikaza
inspiracija - konj na metli
inspiracija - konj na metli
inspiracija - konj na metli -01 - 100 bofora

Rukotvorine su dio naše svakodnevnice. Mojim djevojčicama ukazujem na to kako stvari nastaju, a i same vide kako za je nešto izraditi trebalo nekoliko dana, da smo išli u nabavku materijala, iz čega je to nastalo...
Na kraju i same cijene konačni proizvod više jer su bile dio njegovog nastajanja - barem kao promatrači. Jako puno znači čak i da ih se uključi ne samo u odabir materijala, nego čak i u izradu konačnog predmeta. U početku su to neki jednostavni zahvati, ali kako odrastaju zainteresiranost je veća, a i sudjelovanje.
Onda posebno veseli kada na poklon dobijemo rukotvorinu. Moja stara draga tetka je izradila ovog konja na metli. Moja velika vila je već riješila pola postupka kako se to radi. Prepoznala je čarapu, a u njoj i spužvu koja eto baš nekako paše! Ostalo je jasno.
Moja tetka ga je izradila po sjećanju kakvog je imala u djetinjstvu, a mi ćemo to sjećanje čuvati! A vrlo vjerojatno se i upustiti u izradu još jednog, jer vile su dvije - a i konj je sam!

100 bofora, konj na metli - inspiracija

100 bofora, konj na metli - inspiracija

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.