Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Inspiracija: šuma

Objava 14. prosinca 2016. 0 komentara 469 prikaza
Izrada papirnate šume
Izrada papirnate šume
Ručni rad za cijelu obitelj - izrezivanje papirnate šume

Nadam se da ste ove godine odlučili sami izraditi ukrase za Božić i darivanje. Nema ništa ljepšeg nego se okupiti oko velikog stola i izvaditi pribor, vunicu, papire, boje krpice na stol...
Svi sudjeluju na svoj način. Pokazati djeci kako stvari nastaju i kako oni mogu biti dio toga je za njih neprocjenjivo.
Posebno u današnje doba kada smo okruženi stvarima za koje ni ne znamo od kuda su, a još manje kako rade ili funkcioniraju, dok uzimamo svijet oko sebe zdravo za gotovo. Uključiti ih možete u bilo koju fazu izrade, od prikupljanja materijala iz prirode, odabira boja, planiranja kada i kako će se nešto raditi.
 

Za početak ručnog rada za djecu je dobar odabir ručno šivanje filca. Filc je mekana i čvrsta tkanina i lako ju se kontrolira, ne gubi i ne izmiče iz malih ručica. Oprezno treba postupati sa iglom, jer se koristi igla oštrog vrha, kao i sa iglicama kojima je zgodno prihvatiti dva dijela koja želimo prošiti.

Papirnati ukrasi također mogu biti zanimljivi. Osim što je papir pristupačan i može ga se nabaviti u svakoj knjižari (za razliku od tkanina), osim ljepila nam još trebaju i škare. Dobra je strana što ga se lako reciklira i nekako nam ga nije žao i baciti na kraju, ako ne ispadne kako smo zamislili. Izrađujući ova papirnata stabalca, odlučile smo se na svako napisati jednu zahvalu.

U ovo doba godine kada darujemo jedni druge i čekamo Božić, vrijeme i odavanja zahvalnosti. Tako svaki dan, za jedno stablo napišemo na čemu smo danas zahvalni... Kod mene se ove godine sve vrti oko šume. Eto tako se dogodilo da su svi ukrasi koje smo do sada napravili ili dobili - bile nekakve šume. Danas smo zahvalni na našim šumama, onim stvarnim šumama.

Ideja i inspiracija, sigurna sam da ćete naći. 
Veselo stvaranje!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.