Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Inspiracija: veseli Uskrs u zadnji čas

Objava 13. travnja 2017. 0 komentara 1450 prikaza
Bojanje jaja ljuskama luka
Bojanje jaja ljuskama luka
Bojanje jaja ljuskama luka 001 - 100 bofora

Kod nas su ukrasi su već davno napravljeni. S prvim zrakama toplog proljeća smo već počeli raditi i izrađivati razne ukrase. Ostaje još utanačiti jelovnike za naredne dane. Ah, da i pengati jaja. Ove ćemo godine probati osim kora luka i bojanje jaja u ljubičastom kupusu. Jaje je glavni simbol Uskrsa i kod nas je običaj da se bojana jaja i jedu, pa tako pazimo da je i taj dio zdrav i prirodan. Nabavili smo već domaća jaja, a i točno znamo gdje idemo u berbu bilja za ukrašavanje. 

A ako ste više tip koji voli jednostavno uživati u proljeću i nadolazećem Uskrsu, ali sada biste par dana prije možda ipak htjeli imati neke ukrase - evo mali sažetak za brzinsku inspiraciju. Još stignete napraviti ove ukrase i k tome još i uključiti najmlađe u njihovu izradu.

Jednostavna decoupage jaja

Upoznajte decoupage tehniku izrađujući ova jednostavna jaja. Sami obojite salvetni papir, a većinu izbora boja i oblika prepustite najmlađima. Potrebna su: stiropor jaja, lak ljepilo za salvete, salvetni papir (jedan arak će biti dovoljan za dva srednja jaja), akrilne boje i kistovi.

Jednostavna jaja od filca

Tkanine izrezane u obliku jaja i jednostavan bod obamet, je poziv svima da krenu s pripremama. Iako se ovako izrezani oblici filca mogu nekim jednostavnim bodom izvesti i tako dodatno ukrasiti - ja sam baš za ovaj prvi post na temu Uskrsnih ukrasa to preskočila. Pratite na mom Facebook profilu ostale ideje za ukrašavanje jaja od filca, a sada prionimo na ovaj jednostavan projekt. Što mi treba: osnovni šivaći pribor - igla i konac (koristila sam Unitasov runolist), iglice tkanine, filc punjenje. Vještine - osnovni bod obamet.

 

Vunena filcana jaja 

Jednostavan ali vrlo dekorativan ukras Osim vune potrebni su sapun, voda, zdjela... osebno je iskustvo sudjelovati u procesu izrade predmeta od sirove vune. Iako mnogi, sasvim nepravedno vunu povezuju isključivo sa zimom i zimskim ukrasima - to zaista nije i ne mora biti tako. Vuna je materijal za sva godišnja doba. Raditi s vunom opušta samo po sebi, a usvajanje vještine mokrog ficanja će vas sigurna sam, odagnati od svakog stresa. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.