Blogosfera 100 bofora

Izradite sami pticu od filca u duginim bojama

Objava 02. veljače 2017. 1 komentara 313 prikaza
Izradite  jednostavne ptice od filca, 100 bofora
Izradite jednostavne ptice od filca, 100 bofora
Izradite jednostavne ptice od filca, 100 bofora

Laste nisu ni blizu, ali nakon ovog niza hladnoća i temperatura ispod nule - možemo reći da je malo proljeće i zamirisalo. E, pa tim povodom evo jedne ptičice, koja možda ne čini proljeće... ali...
Naučite šivati ove jednostavne ptice od filcane tkanine. Potreban je bijeli ili bež filc, narančasti komadići filca za kljun, komadići filca u drugim bojama za krila i konac u tim bojama, satenska vrpca za visilicu i noge te drvene perlice i punjenje.

1. REZANJE Za tijelo ptice iz bijelog komada izreži para za oblik tijela. Za krila izreži po jedno u svakoj boji prema obliku za krilo. Za kljun izreži tri trokuta iz narančaste tkanine.
2. OKO sa smeđom bojom konca izvezi oko ptice. Isto ponovi za drugi dio ptice, za drugo oko.
3. KONAC Za svaku boju krila odaberi pripadajuću boju konca. Konac provuci kroz iglu i na jednom kraju zaveži sigurnosni čvor.
4. ŠIVANJE KRILA Uzmi jedan komad tijela i na njega smjesti krilo. Pričvrsti iglicom. Provuci iglu s koncem sa stražnje strane tako da čvor ostane s te stražnje strane. Nastavi šivati uokolo krila bodom provlačenja. Vodi računa da su razmaci ubadanja igle i izvlačenja jednaki. Isto napravi s drugim krilom, ali kada završiš nemoj odrezati konac.


5. SPAJANJE TIJELA Uzmi drugi komad tijela i pričvrsti ga iglicom za dio na kojemu je zašiveno krilo. Budući da je konac i dalje na igli, samo nastavi šivati uokolo bodom. Zaustavi se na mjestima za umetanje VISILICE, KLJUNA i NOŽICA.
6. UMETANJE VISILICE Od satenske vrpce napravi omčicu i krajeve pričvrsti iglicom između dva komada tijela ptice na mjestu za visilicu. Kada si s iglom i koncem s donje strane, provuci iglu na vanjsku stranu tako da zahvatiš oba kraja vrpce. Sada s iglom gore vrati se unatrag i provuci iglu prema dolje. Još jednom, vrlo blizu iglom prema gore zahvati vrpcu. Tako je vrpca za visilicu osigurana s dva boda.
7. UMETANJE KLJUNA Kljun umetni na mjestu za kljun kada s iglom i koncem s donje strane ptice. Provuci iglu prema gore tako da zahvatiš prvi dio trokuta kljuna. Iglom prema dolje zahvati i drugi kraj kljuna.
8. UMETANJE NOŽICA Kao i za kljun, za trakice za nogu nema potrebe da se osiguravaju dvostrukim bodom. Umetni trake s drvenom perlom i proši ih bodom kako napreduješ u šivanju na mjestu obilježenom za umetanje nožica.


9. PUNJENJE Kada je ostalo oko 2 cm nezašivenog dijela ptice potrebno je u nju ubaciti punjenje.
10. ZAVRŠNI BOD Kada je cijela ptica zašivena posljednji bod provuci samo kroz jednu stranu ptice i izađi iglom van . Što bliže možeš zaveži sigurnosni čvor i odreži višak konca. Iglom uguraj čvorić unutar ptice.

Veselo šivanje!
Ako ti se sviđa ovaj tutorijal, na mojoj FB stranici ih pronađi još! www.facebook.com/100bofora