Blogosfera 100 bofora

Jaja ukrašena salvetnom tehnikom - napravite sami

Objava 06. travnja 2017. 0 komentara 1 prikaza
Decoupage jaja na dječji način, foto: 100 bofora
Decoupage jaja na dječji način, foto: 100 bofora
Decoupage jaja na dječji način - foto: 100 bofora

Upoznajte decoupage tehniku izrađujući ova jednostavna jaja. Sami obojite salvetni papir, a većinu izbora boja i oblika prepustite najmlađima.

Iako ovaj projekt ne može konkurirati majstorstvima koje se decoupage - salvetnom tehnikom mogu napravit - on svakako ima sve osnovne korake za uvod u ovu tehniku. Salvetna tehnika je u osnovi vrlo jednostavna, no ovisno koliko volje, vještine i vremena i to odlučimo uložiti - ona zaista može biti vrlo izazovna. No, za početak, potrebna su:
stiropor jaja, lak ljepilo za salvete, salvetni papir (jedan arak će biti dovoljan za dva srednja jaja), akrilne boje i kistovi.

Krenite bojati arak, pustite mašti na volju. Dozvolite djeci da pošaraju, ukrase, odabiru boje. U konačnici sve kombinacije će dati fantastičan rezultat. Eksperimentirajte s otiscima kistova. Kada se papir osušio potrebno ga je izrezati na manje komade u obliku krugova ili elipsi. Slijedite upute proizvođača lak ljepila i nanosite odrezane komadiće na jaje. 

Nanesite malo ljepila na papir, pa ga premažite i tako dalje preklapajući papir po jaju. Premazujte i dodajte komadić po komadić papira dok se nije cijelo jaje obložilo. Onda još jednom pređite cijelo jaje lak ljepilom. Sve nepravilnosti, početničke nesigurnosti, svinuti papiri i slično - samo će dati dodatnu dražest vašem prvom decoupage projektu. Ostavite da se osuše!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.