Blogosfera 100 bofora

Jesenska kruna od filca

Još je uvijek jesen, iako već posvuda polako izviru božićni ukrasi. Kako nam ne bi promaklo da proslavimo ovo prekrasno godišnje doba, evo jedan kratki tutorijal za izradu jesenske krune od filca.
Objava 08. studenoga 2017. 0 komentara 170 prikaza
            Jesenska kruna od filca, 100 bofora
Jesenska kruna od filca, 100 bofora
Jesenska kruna od filca, 100 bofora

Moje djevojčice posebno uživaju u igrama pretvaranja. Tako je skroz logično bilo da za ovu jesen pripremimo jednu jesensku krunu. Starija je već sama krenula u izradu zimske snježne krune, jer je ipak zima njeno doba. Nju ću vam sigurno pokazati kada bude gotova.

Za jednu krunu potrebno je:

- oko 50 do 60 x 30 cm duljine filca za osnovu krune

- oko 10 cm elastične trake.

filc za ukrašavanje u jesenskim bojama

Ovisno o želji i debljini filca potrebno je imati dva ili tri sloja u različitim bojama. Ja sam koristila bijeli filc debljine 3 mm za osnovu, a na njega sam našila narančasti filc debljine 1 mm. Ako se želi, na kraju se može našiti i treći unutarnji sloj filca, koji će sakriti šavove nastale ukrašavanjem. Ovo posebno savjetujem ako imate samo tanki filc. Izrežite prema predlošku filc za krunu.

Izmjerite opseg djetetove glave i umanjite taj broj za 2 cm. Zatim izrežite filc u toj duljini. Predložak pozicionirajte u centar izrezanog komada, a dalje iscrtavajte uzorak krune do kraja komada. Na osnovni komad našijte drugi ukrasni ili odmah krenite sa ukrašavanjem lišćem u jesenskim bojama. Na kraju je potrebno elastičnu vrpcu uštiti i na taj način spojiti krunu.

 

Predložak za krunu preuzmite ovdje: predložak jesenska kruna

Predložak za oblike listova hrasta i javora preuzmite ovdje: predložak listova hrasta i javora.

Oba predloška printajte na A4 format, u izvornoj veličini. 

Veselo šivanje!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.