Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Jesenska maska - napravite sami

Objava 06. listopada 2016. 0 komentara 1280 prikaza
Proslavite jesen  maskom od lišća
Proslavite jesen maskom od lišća
Proslavite jesen maskom od lišća

Jesen je moje omiljeno doba godine. A omiljena zabava mojih djevojčica je preoblačenje, maskiranje i igranje raznih uloga (da ne kažem glumatanje).  Tako smo odlučile napraviti ovu jednostavnu jesensku masku. Osim što smo se zabavile odabiranjem pravog lišća za masku, naučilo se i koji list pripada kojem stablu i kojem plodu. Kad je prikupljanje bilo gotovo upustile smo se u izradu ovih vilinskih maski.


Jedina nezgodna stvar s ovakvom maskom je što traje vrlo kratko, pa uživajte u njoj dok se lišće ne opusti... a onda, ako vam se zaista svidi uloga jesenske vile, možete napravit drugu s nekim drugim lišćem ili razmislite o nekoj metodi čuvanja lišća.

Što nam sve treba:

- za masku neki tanji karton i oblik maske za izrezivanje. Ja sam prvo iscrtala na papiru obris maske, a zatim ga prenijela na karton. također možete naći na internetu neki zanimljiv oblik maske i otisnuti ga.

- ljepilo, škare, elastična vrpca i bušilica za papir

- suho lišće

Kako se to radi:

-Izrežite oblik maske iz kartona, probušite dvije rupe i provucite elastičnu vrpcu na duljinu koja paše glavi kojoj je maska namijenjena.

- Krenite lijepiti lišće. Ja sam krenula od sredine i slagala listove simetrično s jedne pa s druge strane.

- Kada ste gotovi s prednjom stranom i popunili masku, okrenite je s druge strane pa izrežite lišće koje prekriva otvore za oči.

 I to je to.

Veselu jesen!!!
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.