Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Kada zaista ne trebate papirnate ručnike

Dovoljno će biti smanjiti bar jedan otrgnuti papir na dan.
Objava 01. veljače 2019. 0 komentara 758 prikaza
kuhinjske krpe
kuhinjske krpe
kuhinjske krpe

Iako bi bilo lakše nabrojati kada zaista trebamo papirnate ručnike, ovaj post ću započeti drugačije. Poglavito, da i sama preispitam kako i mi u našoj kuhinji gledamo na tu beskonačnu rolu papira, koja je uvijek tamo baš kad ti treba.  

Dobar početak je i razmišljanje o toj roli papirnatih ručnika. I dobar je početak razmisliti kada jednostavno treba preskočiti taj korak i učiniti nešto drugo umjesto otrgnuti taj list. 

Sigurna sam da će vas razmišljanje do kraja posta navesti da se opskrbite raznim platnenim krpicama koje će vam biti na raspolaganju u kuhinji. Krpe za pod i slične intervencije ne trebaju biti ništa pametnije od recikliranih komada stare odjeće. Za brisanje kuhinjskih površina mogu opet poslužiti neke stare kuhinjske krpe koje ste izrezali na manje komade... Stari ručnici koje ste opet izrezali na manje komade i odnijeli i najbliži krojački obrt da vam ih porube za vas... 
Kada se opskrbite ovakvom šarenom opremom, možda ćete se i poveseliti da je nešto iskrsnulo u kuhinji da možete intervenirati.

Dugoročno, vaš kućni budžet će biti lakši.

Gulimo i čistimo povrće i voće iznad papirnatog ručnika
Stvarno, nije li to najlakša stvar ikad! Otrgneš list i sve što oguliš, odvojiš... za tren makneš s radne površine na tom papiru i sve je kako je bilo prije. Istina. No, ipak to se sve može raditi na dasci za rezanje. K tome daska se neće početi raspadati pod vlažnim komadima voća, pa nećete morati trgati još jedan papirnati ručnik da spasite situaciju. 

Užina i brzinski zalogaj
Pa... možda mi se ne da uzeti tanjur ili podložak za jelo, jer... tko bi to sad prao, a radi se samo o brzom zalogaju, sendviču? Loša isprika za još jedno trganje papirnatog ručnika. 

Stavi da se ocijedi
Neki komad posuđa koji smo oprali na ruke treba ostaviti da se osuši na rešetkici ili... ili gle, zgodan komad papirnatog ručnika da se ocijedi i osuši čaša na njemu? Daj, možemo mi i bolje. To bilo koja kuhinjska krpa može preuzeti. 

Proliveno mlijeko
Ne plači nad prolivenim mlijekom, nego brzo otrgni pet - šest listova papirnatog ručnika i sve dobro natopi i... Ok, što jedna krpa za pod u pričuvi isto tako ne bi riješila stvar? Osim toga, nema šanse da se pod opere kako treba, ako se samo pobriše proliveno. Beskonačna rola već čeka za drugu fazu - čišćenje. I eto, već smo na koliko ono papira?
 
 

Pranje prozora
Iako se mnogi papirnati ručnici reklamiraju kao idealni za pranje prozora, svatko zna da su za to najbolje dnevne novine. Neću ništa više reći. Tko ne vjeruje, neka pita susjedu. 

Da zbrojimo... Stare komade pamučne odjeće koji dobro upijaju pod škare i pravac krojaču na porubljivanje!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.