Blogosfera 100 bofora

Kroj i upute za izradu dječjih kratkih hlačica

Napravite sami kratke hlačice za vaše najmanje. U prilogu preuzmite kroj i upute za uzrast od 18 mj, do 3 godine.
Objava 02. lipnja 2017. 0 komentara 262 prikaza
Kratke pamučne hlačice,
Kratke pamučne hlačice,
Kratke pamučne hlačice, kroj i upute za šivanje, 100 bofora

Kratke pamučne hlačice, ili šorc kako mi kažemo, su neizostavan dio ljetne garderobe. A ne možete ih imati dovoljno. Bar ne u našem slučaju kada sladoled sa štapića još uvijek curi po svukuda, kada je omiljeni kutak u vrtu – baš onaj komadić blata koji se napravio nestašnim polijevanjem… i da ne nabrajam. Ova jednostavna osnovna verzija je stvarno jednostavna, nema ni džepova, ni zatvarača, ni znački ni ukrasa… što se sve naravno može dodati – ali to nam ionako ne treba. Dobro, možda koji džepić ne bi bio na odmet.

Ipak, da ne bude dosadno u uputama ćete se naći dvije opcije izrade - naborane nogavice s elastičnom trakom ili ravne.

Za ovaj uzrast 18 mjeseci do 3 godine oko pola metra tkanine će biti i više nego dovoljno, u širinu metar. Pripremila sam i kroj koji se može isprintati na A4 formatu papira i dodala kratke upute za „kako se to radi“. Važno je napomenuti da je šav uračunat u crtež i da sam šila s 1,5 cm odmaka od ruba. Kroj sam pripremila za uzrast od 18 mj, do 3 godine. Također je važno da se za sve veličine smatra da su guze bez pelena! 

Kroj s uputama prouzmite ovdje: šorc-kako se to radi. pdf

 

Za izradu ovakvih hlačica potrebno je oko pola metra tkanine. Najbolje pamuk, pamučni popelin, lan a može i jeans ili tako slično. Osim ovog predloška potrebna je elastična traka, konac i ostali osnovni krojački pribor.

Veselo šivanje!!!

 

Pratite 100 bofora na:

FACEBOOK | INSTAGRAM | BLOG | TWITTER |PINTEREST  pitajte na maris@100bofora.net

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.