Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Mama i ja: što bismo mogli šivati

Objava 23. lipnja 2016. 0 komentara 1798 prikaza
foto: 100 bofora - torba mama i ja
foto: 100 bofora - torba mama i ja
01-torba mama i ja - 100 bofora: Torba za kupovinu: 45x40 cm s dugačkim naramenicama za mamu i mala 21x21 cm za gospođicu.

Nema li bolje zabave za djecu nego kada ravnopravno idu obavljati neke zadatke ili aktivnosti s mamom, ili tatom? 
Bilo da se ide samo u običnu šetnju uz možda ispijanje kavice, odlazak u knjižnicu, vrtlarenje ili jednostavno idemo nas dvije na plažu. Velika je razlika kada ti mali slušači (a oni slušaju pozornije kada se čini da to uopće ne rade) čuju kako kažemo "evo vodim malu na šišanje" ili da ih ravnopravno uvodimo u svakodnevnicu. To su posebni trenuci. 
Oni obožavaju da im se zadaju ozbiljni zadaci. Kada im se objasni da to nije igra, nego ozbiljna stvar - e tada prava igra tek počinje. Uloga koju preuzimaju im daje ogromno samopouzdanje, a mašti i idejama kasnije nema kraja.

Meni je najdraže kuhanje! Krenemo tako da zajednički osmislimo što bismo mogle skuhati za večeru ili možda koji kolač napraviti i onda zaista otići u nabavku tih namirnica. Našim malim velikim ljudima možemo pri tom podijeliti važne zadatke. Čuvar popisa za kupovinu je, na primjer, zadatak velike složenosti, a i odgovornosti. Ako već znaju pisati neka i napišu što nam sve treba.
U tim posebnim trenucima je u ustvari najvažnije vrijeme koje im posvećujemo. Provjeriti listu svaki put prije nego se krene na potragu za sljedećom namirnicom. Oni to osjećaju i znaju da je kupovina u kojoj oni sudjeluju taj poseban trenutak - za razliku od one kupovine kada ih utrpamo u kolica i jurimo kroz koridore brašna i šećera tražeći ulje i sol. 


100 bofora: žuta torba mama i jaAko pri tom dodamo i set jednakih torbi za dućan (a kod kuće možda i pregače u istom tonu) - mislim da nam se sprema najukusnija večera svih vremena! 

Što nas dovodi do ideje - što bismo mogli šivati? Torbe svi volimo, pa su tako one jednostavnog kroja i najčešći projekt na koji se u početku šivačkih istraživanja odlučujemo. Koji god kroj ili materijal odabrali, sigurno će vam ostati nešto viška krpica. Iskoristite ih da napravite i koju manju torbicu za njih. Pri tome nemojte misliti da joj trebate pridodati manje pažnje pri šivanju - ni sami nećete vjerovati u kojim će sve pričama ta torba završiti i koje će avanture doživjeti. Ako mislite da će nositi samo par plišanaca - fino ćete se iznenaditi kad vam u njoj s plaže donese kilo morskog žala. 

Veselo šivanje!


100 bofora: yelena torba mama i ja100 bofora: yelena torba mama i ja

100 bofora: plava torba mama i ja


 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.