Blogosfera 100 bofora

Napravite sami - krpene kokice, neočekivani ukras korpice s pisanicama, upute za izradu i predložak

Razveselite svoje malene prijatelje s jednom, ili više ovih zgodnih kokica. Ako se nađe u korpici za razmjenu pisanica sreća će biti još veća!
Objava 30. ožujka 2018. 0 komentara 561 prikaza
Kokice - upute  za izradu, 100 bofora
Kokice - upute za izradu, 100 bofora
Kokice - upute za izradu 100 bofora

100 bofora - šivanje ukrasa - kokice

Još imate taman vremena da do Uskrsa napravite ove male zgodne kokice. Za izradu vjerujem da imate sve što vam treba. Ostaci krpica ili čak možete reciklirati i prenamijeniti neki komad tkanine koji vam više ne služi. Razveselite svoje malene prijatelje s jednom, ili više ovih zgodnih kokica. Ako se nađe u korpici za razmjenu pisanica sreća će biti još veća!
Za jednu kokicu je potrebno:
· 2 komada 10 x 12 cm tkanine, pamuk ili slično
· dvije puce (dugmića, botuna, ukrasnih zrna) za oči
· malo filca za krestu, rep i kljun ( izrezati iz priložene forme ili po volji) po jedan komad od svakog
· šaka vunice, vate ili punjenja za jastuke, a može i riža ili sl. za punjenje

Na izrezani komad tkanine na vanjskoj strani (strani na kojoj je deznen) postavimo krestu i kljun da gledaju prema unutra – kljun, odnosno kresta prema dolje. Drugi komad tkanine postavimo preko da su vanjske, prave strane jedna prema drugoj. Zahvatimo i pričvrstimo iglicama.

Prošijemo od gornje strane od desna prema lijevo, pa prema dolje ostavljajući na donjoj strani otvor za preokretanje. Desnu stranu ostavimo  otvorenu. Rep od filca postavimo na neprošivenu desnu stranu, tako da su šavovi u sredini, pričvrstimo iglicama i prošijemo. 

100 bofora, upute za izradu kokica

Preokrenemo kroz rupu koju smo ostavili neprošivenu. Dobro izguramo rubove iglom ili sličnim predmetom i napunimo odabranim punjenjem.

Zašijemo otvor ručno ili na mašinu. Puce prošijemo kroz cijelu kokicu. Opcija – oči se mogu i prije punjenja zašiti, ili čak prije šivanja.

Upute s predloškom za izrezivanje filca preuzmite ovdje: 100 bofora - kokice PDF

100 bofora, korpice i ukrasi za Uskrs

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.