Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Napravite sami ukrase: šumoviti kraj od filca, ručnim šivanjem

Okupite se oko kreativnog stola i podijelite želju za stvaranje
Objava 05. prosinca 2019. 0 komentara 789 prikaza
Ukrasi od filca - ručno šivanje, foto: 100 bofora
Ukrasi od filca - ručno šivanje, foto: 100 bofora
Ukrasi od filca - ručno šivanje, foto: 100 bofora

Donosim vam upute kako napraviti ove prekrasne ukrase koji mogu poslužiti kao kulisa za neku zimsku priču ili kao ukras za bor. Ono najbolje je da se ovi, u ostalom kao i svi ostali ukrasi, najbolje izrađuju u društvu, uz topli čaj i kekse. Zato okupite sve oko kreativnog stola i poslužite, uz čaj i kolačiće i želju za stvaranjem.

No, prije toga pripremite pribor. Za izradu samo jednog stabalca poslužit će ostatci filca od nekog prethodnog projekta.
No za cijeli šumoviti kraj predlažem:
- filc u barem tri nijanse zelene boje i za vrh stabla filc u bijeloj ili bež boji.

- punjenje - ovisno što vam je na raspolaganju, puniti možete s poliesterskim punjenjem (najpovoljnije je kupiti neki obični ukrasni jastuk), vata, vatelin, ili što vam je već pri ruci.
- konac koji odgovara boji filca, po meni je najbolji ovdje neki Unitasov konac tipa Runolist ili Tulipan.
- gla za vezenje - oštra s velikim uhom
- škare i iglice za pridržavanje.
 

 

A post shared by Maris (@maris.100bofora) on


Moja šuma ima nekoliko različitih visina stabalaca. Najveći ima osim osnovnog stabalca još tri nadogradnje u obliku plašta s valovitim rubom. Srednji ima na osnovi još dva plašta s valovitim rubom i najmanji ima samo jedan plašt na osnovnom stabalcu.

Šivanje

Prvo je potrebno spojiti osnovno stabalce.
Plašt se svine na pola i prošije se bodom obamet po ravnoj strani. Zadržavajući isti konac na igli, nastavite šivati bazu na plašt.
Prije nego se zatvori osnovno stabalce potrebno ga je napuniti punjenjem. Napunite ga dobro, ne štedite na punjenju - potrebno je dobiti malo bucmasto stabalce. Zatvorite šavom bazu i plašt i imate gotovo osnovno stabalce. Plašt s valovitim rubom sašijete jednako kao i plašt osnovnog stabalca. Svinite i spojite bodom obamet ravnu stranu plašta.

100 bofora - ručno šivanje filca

Plašteve s valovitim rubom možete, po želji učvrstiti na osnovu vezom T-boda na ovaj način: Pratite oznake A-B-C-D-E na slici. Izađite iglom na mjestu A od ispod plašta i ubodite odozgo u mjesto B. izađite odispod na mjestu C pa ubodite u D, nemojte stegnuti nit, samo lagano izađite s iglom na mjestu E. Provucite odispod konca na potezu C-D. Ubodite opet ispod E i nastavite isti vez na drugom mjestu na plaštu.


100 bofora, vezenje T-boda

Želite li pokloniti sebi li nekom drugom želju za stvaranjem, set za izradu šumovitog kraja pronađite u ponudi boforske radionice.

Veselo šivanje!

 

100 bofora

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.