Blogosfera 100 bofora

Napravite sami: uskršnji ukrasi od papira, aktivnosti za najmlađe

Jednostavan i brz projekt kojeg možete (i trebate) raditi s najmlađima. Dječica predškolske dobi su po mom mišljenju pravi majstori koji će uživati u igri boja koja će kasnije postati ukras papirnatim pisanicama.
Objava 22. ožujka 2018. 0 komentara 963 prikaza
100 bofora - jaja od papira
100 bofora - jaja od papira
100 bofora - jaja od papira

100 bofora - uskrs, ukrasi od papira

Za ovaj jednostavan projekt je potrebno:
- ljepilo, škare
- podloga s obrisima jaja koju možete preuzeti i isprintati ovdje ili ju sami napraviti
- pastelne boje, preporuka je one u komadu 
- papir,malo deblji barem 120 g
- uzica i perlice za ukras

Bojanje pastelama
Pripremite papir s predlošcima oblika jaja. Papir je potrebno obojiti koristeći pastelne boje i nijansirajući. 
Djeca u stvari ne vole bojiti unutar zadanih granica, to sam primijetila kod obje svoje kćeri. Dok im se grafomotorika ne razvije do te mjere da uopće mogu poštovati zadanu granicu rezultat koji oni očekuju, a i mi će ih samo razočarati. Oni su svjesni i vide da se nisu uspjeli zadržati unutar zadanih granica i to ih može demotivirati, a često i razljutiti. Zato ovdje obrisi jaja služe samo za rezanje - bojite preko njih!
Ako imate pastele u komadu, koje nisu u obliku bojice, lakše ćete obojiti papir. Možete koristiti njihove dulje stranice za potezanje širih i debljih otisaka... Hrvatske pastele čiji se kompletan sustav proizvodnje nalazi u Hrvatskoj su takve pastele. To su Boya bojice

100 bofora - uskrs, ukrasi od papira

 

Izrada
Izrežite obojeni papir prema obrisima jaja. Svako jaje svinite na pola tako da bojani dio bude unutra, a neobojeni izvana. 
Za jedan ukras su potrebna četiri svinuta papira u obliku jaja. Nanesite na jednu bijelu polovicu jaja ljepilo i zalijepite drugu polovicu drugog jaja na nju. Pažljivo pozicionirajte rubove jaja da se poklapaju. Nastavite tako lijepiti jaja dok ne iskoristite po četiri komada za svaki ukras. 
Prije nego zalijepite posljednje dvije polovice uzmite konopčić i umetnite ga u sredinu. Ostavite s gornje strane dulji komad koji će služiti da se ukras objesi. Na donji komad uzice možete nanizati drvene perle ili slično. 

100 bofora - uskrs, ukrasi od papira

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.