Blogosfera 100 bofora

Novogodišnje odluke - usudite se biti kreativni!

Za kreativnost je ipak potrebno imati ono nešto - potrebna je hrabrost. Usudi se!
Objava 07. siječnja 2019. 0 komentara 431 prikaza
rawpixel
rawpixel
drveni stol i razmišljanja o kreativnosti

Danas mi se čini da je najveća prepreka za svakodnevnu kreativnost nedostatak vremena. Točnije, osobni stav o nedostatku vremena. Ovo mogu sa sigurnošću reći temeljem mnogih pitanja koje dobivam bilo od čitatelja, bilo poznanika. Glavno je pitanje "kada ti to stigneš". Iako je nevažno kada ja to sve stignem, a već sam pisala o tome kada ja to sve stignem.

Za kreativnost je potrebno usuditi se, usporiti i prestati sumnjati u sebe.
Za početak si postavite pitanje: što je najgore što se može dogoditi? Dopustite si da to što napravite bude i loše i nikako i klimavo. U stvari, to što vam se učini kao strašno loše i neprihvatljivo, nemojte baciti. Ako zadovoljava osnovnu funkciju, spremite ga u ladicu i pogledajte ga za pet - šest dana. Mogli biste biti zadovoljniji.

Započnite nešto raditi. Znate što vas inspirira i čime se želite baviti. Blok za slikanje, vuna za pletenje, glina za oblikovanje... Jednostavno krenite. Ovo je osnovni korak, nakon kojeg kreativnost neće više biti izazov, nego dio svakodnevice. Jasno, to je proces koji treba započeti. Organizirajte prostor i pribor. 

Dobre mjere koje možete poduzeti su da si dopustite da se dosađujete. Dopustite si da budete sami sa sobom, isključite se iz društvenih mreža, budite u tišini i ugodite sebi.

Sve to će dozvati hrabrost da se upustite u neku kreativnu avanturu i da sami stvorite nešto. Onda, kada se to dogodi ili nakon ovih pet-šest dana - pokažite svijetu što ste napravili. Pohvalite se, pokupite lovorike. Odmorite se i krenite u novu kreativnu pustolovinu. 

Svi mogu biti kreativni, ako se usude!

Pročitajte i ostale postove na temu kreativnosti:
 
Buđenje kreativnosti - dva koraka kako prihvatiti vlastitu kreativnost

Svakodnevna kreativnost - kako do novog hobija

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.