Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Ostanimo kreativni

Prošle godine smo dobro usporili našu svakodnevicu, naš život i usredotočili se na ono što je zaista važno, svakom ponaosob. Dobili smo priliku u miru pogledati sebe i sagledati oko sebe. Sada kad je okopnio strah i polako se u život vraćaju druženja, izlasci, možemo reći da smo u mnogim situacijama bili kreativni u smjeru održivosti.
Objava 12. kolovoza 2021. 0 komentara 615 prikaza
Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com
100 bofora - ostanimo kreativni

Svatko može biti kreativan. Do sada smo za kreativnost trebali stvarati prilike. Prošlih godinu i pol prilika je sama dozvala kreativnost u nama. Ostanimo kreativni. 

Održivo kućanstvo
Oduvijek smo znali da uz alkohol, octo i limunsku kiselinu i malo sapuna možemo sve očistiti. Kroz prošlu godinu smo se uvjerili da to zaista funkcionira. Alkohol je u jednom trenutku bio najtraženija roba (uz kvasac, dođem i do toga). Kombinacijom eteričnih ulja ili limunovog soka napravili bismo izvrsno sredstvo za čišćenje. 

100 bofora: Jednostavni recepti za čišćenje stana - uštedite, vaš dom će prodisati, a i priroda će vam biti zahvalna!

Ostanimo i dalje kreativni s osnovnim sastojcima čijom kombinacijom možemo prati i držati čistim naš dom uzduž i poprijeko. 
Štedimo, znamo točno koje sastojke koristimo - one koje ne štete ni nama ni prirodi. Primjerice, jedan od najčitanijih postova s ovog bloga u prošloj godini je onaj kako napraviti sapunicu za balone i zašto se više ne mogu puhati dobri baloni samo od običnog sredstva za pranje suđa. 

100 bofora: Napravite sami: sapunicu za puhanje balona s nekoliko testiranih recepata


Održiva kuhinja
Dobili smo priliku sagledati vlastiti utjecaj na okoliš. Ostali smo doma, radili od doma i mnogi su se susreli s činjenicom da odjednom pripremaju sve obroke kod kuće, koriste ostatke od ručka za drugo jelo. Mnogi su krenuli raditi kruh, iako nije bilo ni dana da ga se nije moglo kupiti u trgovini ili pekarnici.

Najvažnije, konačno smo dobili priliku i osloniti se na lokalne proizvođače. Nekima je ovo normalno, ali mnogi su se tek kroz prošlu godinu ukrcali na ovaj val osvježenja. Kreativnost je nabavka hrane, kao i njena priprema. Ostanimo kreativni i dalje obilazimo i tragajmo za dobrim proizvodima iz okolice. Pripremimo zimnicu. Pogledajte vaš najbolji recept za zimnicu i ostanimo kreativni. Sredite te teglice i spremite ih za najbolje božićne poklone

Održiva kreativnost
Ručni rad je u ovoj pandemiji konačno došao na svoje. Tko nije sada imao potrebu ili dobio želju nešto sam izraditi nazvat ćemo ga tvrdim orahom. Iako nismo u ni jednom trenutku bili pred time da nemamo priliku kupiti neki komad odjeće, mnogi su pomislili upravo na onaj prvi korak u kreativnosti, a to je: kako ovaj komad odjeće popraviti ili prepraviti.
Moja krojačica iz kvarta kaže da nikad nije imala više posla. Nije li to sjajno? Naše kreativne ideje održavaju male obrtnike na poslu.  

Tko se prošlo ljeto okušao u šivanju po prvi puta, sigurno je jedna od prvih stvari koja je napravljena bila platnena vrećica. Uz ovu vrećicu nadam se da do sada svi imamo i bocu za vodu, pribor na poslu za užinu... Mali set osmišljen da traje.
Hoće li nam novi nameti u poštanskom prometu iz dalekih zemalja dati dodatni motiv da neke stvari izradimo u vlastitom aranžmanu? Popravimo, prenamijenimo?


Ostanimo kreativni i dalje i razmislimo što bi mogli unaprijediti sljedeće.
Moguće je da ovo čitate kod bake na selu ili na plaži, jer sam ja ovo pisala s pogledom na neočekivani jadranski turistički rezultat. Moguće da ste već nazad na poslu i slažete utiske. Doba je godine kada se roje razmišljanja, što bismo mogli od ove jeseni započeti. Jesen je svojevrsna Nova godina, posebno za roditelje djece i školaraca. Ostanimo kreativni, po vlastitim uvjetima. Neka kreativnost bude novi hobi, a održivost stil života. 

Kako održati kreativnost na životu za vrijeme škole


Vraćamo se u normalu i druženja su češća. Dajmo si vremena i nemojmo napustiti stečene navike. Ostanimo kreativni i oplemenimo druženja i svakodnevicu sjajnim idejama koje smo stekli u prošlih godinu i pol.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.