Blogosfera 100 bofora

Krojevi za šivanje i kako danas do njih

Sada već imate šivaću mašinu, izradili ste već neke jednostavne komade za dom, prepravili odjeću i svojoj djeci i susjedinoj. Sad su na redu veći zahvati. Želite sašiti neki jednostavan i nosiv komad odjeće koji će pasati po svim zahtjevima. Nema problema - samo odaberite kroj.
Objava 01. ožujka 2018. 0 komentara 5422 prikaza
Šivanje - krojevi i šivanje
Šivanje - krojevi i šivanje
Šivanje - gdje se mogu kupiti krojevi

Sjećamo se naših baka, nona, mama, susjeda kako su listale žurnale, posuđivale ih međusobno i izvlačile krojeve iz Burdi, Mani di fatta…

A gdje su danas Burde? Istina, ima ih za kupiti na kioscima, uredno izlaze i kod nas ih možete i dalje kupiti u verzijama na talijanskom i na njemačkom jeziku, nekada se pojavi i engleska verzija.

Danas se može i kupiti samo jedan kroj, ne morate kupovati cijeli časopis. Na web stranicama Burde i ostalih časopisa možete izabrati kroj i kupiti samo njega. Također odabrati da vam dođe poštom ili da ga downloadirate i isprintate sami. Ova komotnija opcija da ga skinete odmah na računalo je samo naizgled komotna. Naime, onda kroj dođe u obliku desetak za dječju veličinu i preko 30 listova A4 papira za odraslu veličinu. Onda se taj bunt papira treba izrezati, pospajati i tek onda precrtavati na krojački papir. Posla preko glave. 
Krojevi popularnih brendova kao Burda, Simplicity, McCalls često, rekla bih čak i u redovitim intervalima su na raznim akcijama i rasprodajama. Simplicity je svako malo na 50% popusta. To uglavnom znači da je na tom popustu u svim online trgovinama koje nude krojeve za šivanje. 

Važno je znati da krojevi obično dolaze u nekoliko varijacija i nekoliko veličina koje možete prilagoditi vašim jedinstvenim mjerama. Drugo je važno da provjerite koji se materijali preporučuju  za pojedini kroj. Sve piše u opisu kroja koji se nudi ili se može pročitati na omotu. 

Pretraživanje krojeva

Moja metoda pretraživanja krojeva ide ovim redom. Prvo posjetim stranicu sewingpatterns.com. Iako se na ovoj stranici mogu i kupiti krojevi, ja je koristim kao pretraživač, jer su tu uglavnom svi krojevi na jednom mjestu. Osim toga ovo je jedna od stranica gdje možete i kupiti kroj za download. Ako ste u potrazi za nekim starim krojem, koji više nije u prodaji - ovdje ćete ga naći u digitalnoj verziji. Digitalna verzija je jeftinija, utoliko jer ne uključuje dodatne troškove poštarine. Posao koji vas čeka za spajanje svih tih A4 papira koje isprintate treba uzeti u računicu. Nećete potrošiti puno tinte, papira hoćete, ali i vremena. 

100 bofora - krojevi

Jednom kada ste odabrali krojeve koji vas zanimaju možete krenuti u potragu povoljnijih ponuda. Predlažem posjetiti stranice brenda kojeg ste odabrali. 

Budra online krojevi - osim mogućnosti kupovine krojeva u papiru, digitalnih krojeva, na stranicama Burde se mogu naći i upute za preuzimanje i korištenje digitalnih krojeva. Također ima nešto i besplatnih krojeva za preuzeti.

Simplicity - meni najdraži brand kad su u pitanju krojevi. Često promoviraju mlade dizajnerice i jednostavne  i moderne krojeve za početnike.


Nekoliko UK online dućana nude krojeve za naručiti i dostavljaju u Hrvatsku. Preporučujem Sewing Belle trgovinu, koja nudi i besplatnu poštarinu. Tako, ako se poklopi akcija i ponuda kroja koji ste odabrali - pobjeda! 

100 bofora - krojevi za šivanje

Kod nas, u Zagrebu ako ste u prolazu po Trešnjevci u Ozaljskoj, možete baciti pogled u dućan Nana-San koji također nudi izbor Burdinih krojeva. Iako imaju veliku bazu krojeva, po vrlo povoljnim cijenama (usporedit ćete) savjetujem da se prvo raspitate o dostupnosti. 

Veselo šivanje!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.