Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Šivanje za potpune početnike - napravite jednostavne predmete za svakodnevnu upotrebu

Donosim nekoliko jednostavnih uputa za šivanje predmeta za svakodnevnu upotrebu, kojima ćete smanjiti količinu otpada u svom domu.
Objava 25. siječnja 2019. 0 komentara 2095 prikaza
avsiktlig-ikea fabrics -100 bofora 001
avsiktlig-ikea fabrics -100 bofora 001
Tkanine i uzorci - šivanje, 100 bofora

Šivanje je vještina koja oplemenjuje i vas i vaš dom. Šivanje je sjajna terapija nakon stresnog radnog tjedna. Osim što opušta um i dopušta kreativnosti da izađe na vidjelo, onda dodatno stvara osjećaj zadovoljstva. Prvo zbog trenutka kada ispod igle izađe potpuno novi uporabni predmet, a drugi je trenutak kada ga pokažete svijetu i narodu i okrunite ga zasluženim lovorikama. 

Odaberete li napraviti jedan od predmeta koji će još dodatno služiti u vašem domu tako da u budućnosti s njim smanjiti količinu otpada koji se u vašem domu gomila bit ćete dugotrajno zadovoljne. Ako još pri tom iskoristite neke stare tkanine, jastučnice ili slično i ponovno im date drugu svrhu - pa gdje vam je kraj??? Već ćete sljedeći vikend sve to ponoviti i tim proizvodima darivati bližnje, daljnje i susjedu s prvog kata. 

Upute za šivanje platnenih maramica

Jednom kada uvedete platnene maramice u upotrebu, pitat ćete se kako ste do sada mogli bez njih. Kombinacije materijala su razne, isprobajte ih sve. Možete koristiti stari frotirski ručnik, flanel pidžamu za koju smatrate da vam je pretopla... što god imate pri ruci, a da je na redu za reciklažu. Idealan prvi projekt. 

Upute za šivanje vrećice na konopčić

Vrećica, sama po sebi kada je platnena govori sama za sebe. Može poslužiti kao vrećica za užinu, za sendvič, voće. Može zamijeniti bilo koju plastičnu vrećicu dok trepnete. Osim toga idealne su za sortiranje svega i svačega, posebno ako gledamo dječje igračke. Sjajne su za putovanja... 

 

Upute za šivanje jastučića punjenim mirisnim biljem

Ovo je proizvod koji možete koristiti u vašem domu svakodnevno. Osim što će vas ovi jastučići razveseliti svaki put kad ih ugledate u ladici s rubljem, također mogu biti izvrsna dekoracija u poklonu koji ste osmislili od srca.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.