Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Ukrasi koje biste mogli sami izraditi

Nekoliko ideja koje možete provesti u stvarnost. Donosim vam jednostavne upute kako ih napravit. Možete ih ostaviti ovako jednostavne, a možete ih i prigodno ukrasiti...
Objava 08. prosinca 2020. 0 komentara 330 prikaza
100 bofora
100 bofora
Šumska stvorenja, zimski ukrasi od drva i vunenog filca.

Kukičana stabalca

Kukičanje  - božićni ukrasi
Razne su mustre koje se mogu naći na internetu za heklanje ovakvih stabalaca. Izrada za sve počinje od vrha prema dolje, a podnožje stabla se kukiča zasebno i onda se zašije. Ja sam inače uvijek spremna heklati iz više komada. Posebno kada se traži smanjenje boda. Meni to često ne ispadne dobro. Trik je uvijek u tome, treba li hvatati prednju ili stražnju očicu. Tako sam loptice kukičala (vidi mustru) iz dva dijela. Međutim, za ova stabla nije mi se svidjela ta ideja, pa sam modificirala sve te mustre u moju mustru.

Ono što sam htjela dobiti je da stabalca budu u podnožju debeljuškasta. Kao što sam to radila sa stabalcima od filca. S tim volumnim dnom stabalce nije posebno stabilno, ljuljuška se i to mu baš daje neku posebnu čar. Dodatno, tome se može doskočiti kada ga napunimo nekim težim punjenjem. Ovdje sam koristila suhe pice od trešnje, koje se koriste kao zatežno punjenje za lutke i ovakve slične stvari.

Mustra je zaista jednostavna i možete po želi odabrati visinu stabla i tako izraditi pravu raznoliku šumu. Nije ideja imati dva ista stabla, zar ne? Cijelu mustru pronađite ovdje

Kukičana stabalca - mustra za izradu

Ukrasi od filca

 


Za izradu samo jednog stabalca poslužit će ostaci filca od nekog prethodnog projekta. No za cijeli šumoviti kraj predlažem filc u barem tri nijanse zelene boje i za vrh stabla filc u bijeloj ili bež boji. Punjenje – ovisno što vam je na raspolaganju, vuna – najbolje, a puniti možete s poliesterskim punjenjem (najpovoljnije je kupiti neki obični ukrasni jastuk), vata, vatelin, ili što vam je već pri ruci.


Donosim vam upute kako napraviti ove prekrasne ukrase koji također mogu poslužiti kao kulisa za neku zimsku priču ili kao ukras za bor. Ono najbolje je da se ovi, u ostalom kao i svi ostali ukrasi, najbolje izrađuju u društvu, uz topli čaj i kekse. Zato okupite ukućane oko kreativnog stola i poslužite, uz čaj i kolačiće i želju za stvaranjem.

Planine
 

Drvene planine, jednostavni ukrasi

Do ovih planina smo došli tako jednostavno da smo izrezali jedan komad stare jelove daske koju smo imali, eto slučajno na balkonu. Ne znam koliko je često kod vas slučaj, ali na četvrtom katu bez dvorišta se svašta nađe. Daska je već prethodno bila glatka i obrađena, tako da ju je samo trebalo izrezati na trokute veličine oko 10 do 12 centimetara. Boju koju smo koristili je na bazi vode, prikladna za dječje radove. 

I sve kada se okupi, dobili smo zanimljivu kulisu koju smo stvarali zajedno. Sada ostaje, kome je na volju da ih ukrasi za ovo predbožićno vrijeme. 

Oh, skoro sam zaboravila na naša šumska stvorenja... o njima više nađite ako upratite 100 bofora na Facebooku i Instagramu

Veselo stvaranje!

 

100 boforaFoto: 100 bofora 1 / 16

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.