Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Upoznajte Ravelry.com – društvenu mrežu za sve pleteno, heklano, tkano…

Da, postoji i društvena mreža koja okuplja ljubitelje pletiva, pređa, mustri, rukotvorina nastalih iz ljubavi prema klupku. S preko sedamsto tisuća mustri i uputa za izradu i skoro osam miliona registriranih korisnika, Ravelry.com je mjesto koje morate posjetiti.
Objava 21. kolovoza 2018. 0 komentara 693 prikaza
www.ravelry.com
www.ravelry.com
www.ravelry.com Društvena mreža za sve koji vole plesti, heklati, stvarati...

Ravelry je osnovao jedan bračni iz Amerike još 2007. godine. U osnovi to je nevjerojatno genijalan i zgodan internetski alat koji omogućuje korisniku da definira sve vezano uz vlastite ideje o pletenju, kukičanju.

www.ravelry.com

U profilu možete definirati pribor, pređe, zapisati što smatrate važnim, voditi vlastiti blog i u konačnici postaviti vlastite mustre. Jasno, možete pretraživati i ostale profile, mustre, projekte ideje. Povezati se s drugim korisnicima koji vas inspiriraju. Pretraživati uzduž i poprijeko po kriterijima pređe, boje, sezone, sastavu pređem debljine, po proizvođaču… Sumnjam da će vam pasti na pamet nešto što Ravelry nije pokrio.
Korisnici su učinili da ovaj alat bude još genijalniji, pridonoseći sadržaju svojim idejama, fotografijama, komentarima, mustrama, tekstovima. Primjerice, ako imate na zalihi neku pređu, kao što trenutno ja imam Drops, Safran – dovoljno je da upišete u tražilicu i Ravelry će vam pokazati profil te pređe i u ovom slučaju preko 8500 mustri i izrađenih predmeta upravo tom pređom.

Zanima vas tko iz Hrvatske koristi Ravelry? Nema problema i tako možete pretraživati!  Tamo možete naći i moju omiljenu kreativku - škicnite njen profil – ZBRKA ZDOLA!

Crochet dish scrubbies  Kanarita CvrkutićCrochet dish scrubbies -  Kanarita Cvrkutić, zBRKa zdola na ravelry.com


U svakom procesu stvaranja je važno i odakle dolazi materijal i kako ga što lakše pribaviti. Tako na ovoj mreži nisu izostavljeni i dobavljači, odnosno trgovine pređama. Jedna od njih je i web trgovina koju vodi obrt Igla i kukica također iz Hrvatske. 

O Ravelry.com se može pisati danima i sadržaja ne bi nedostajalo. Za početak toliko od mene. Nadam se da sam vas potaknula da se prihvatite svoji klupka i pređa i da vam ne treba pokazivati kako je pletenje kul!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.