Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Uradite sami: krpice za zimnicu

Objava 29. rujna 2016. 0 komentara 2272 prikaza
Ukrasite svoju zimnicu . Foto: 100 bofora
Ukrasite svoju zimnicu . Foto: 100 bofora
Ukrasite svoju zimnicu . Foto: 100 bofora

Kada darujete rukotvorine, kažu da onda darujete srcem. A kada darujete nekome teglice svoje zimnice to je srce i duša u jednom!

U ostalom, kad smo se toliko potrudili oko same zimnice, zašto ih ne bismo još malo ušminkali - eto tek tako i izradili za njihove poklopce platnene pokrivke.

Osim etiketa, možemo koristiti i oznake izrezane od tankog kartona. Ovo mi se pokazalo puno boljim rješenjem za označavanje od samih naljepnica. Neka je ljepila jako teško skinuti sa staklenki, a znamo da je čistoća staklenki, kao i cijele kuhinje i alata koje koristimo pri izradi zimnice ključna.

Što nam treba: tkanine, konop ili vrpca, karton, bušilica za papir, škare...

Za jedan poklopac standardne teglice od 700 ml potreban je krug širine 17 cm tkanine po izboru. Najbolje je pripremiti formu iz nekog papira. To može biti cijeli krug promjera 17 cm ili četvrtina takvog kruga. Tkaninu izglačamo prije nego krenemo na rezanje.

Ako se odlučimo na četvrtinu kruga, onda tkaninu svinemo učetvero i izrežemo krug. Preciznost  ovdje zaista nije bitna. Jednom kad se tkanina natakne na staklenku, sve nesavršenosti će biti potpuno neprimjetne.
Tkaninu možemo rezati običnim ravnim škarama, a ako imamo zig-zag škare, možemo koristiti i njih.

Karton za oznaku možemo izrezati u bilo kojem obliku. Pustite mašti na volju, kao i najmlađima da ih ukrase i ispišu. To bi moglo biti zabavno! Rupu možemo probušiti bušilicom za papir.

Konopčić ili konac za vezenje ili kakvu vrpcu već koristimo, zavežemo  preko tkanine ispod poklopca. Konac za vezenje možemo oviti nekoliko puta oko teglice, a u nekom trenutku provučemo ga kroz rupicu na oznaci. 

I eto ga - savršen dar za bilo kakvu prigodu!

Ako nosite teglicu na poklon, zgodno je da za transport stavimo gumicu da se slučajno konop ili konac ne bi odvezali. 

Veselo rezanje!

ah, da  - možda vas zanima moj savršen recept za zimnicu iz prošlog posta? Pogledaj ga ovdje: najbolji recept za zimnicu!

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.