Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera 100 bofora

Zabavne aktivnosti za Uskrs koje će zaokupiti djecu i odrasle

Izradite prekrasne ukrase u kojima ćete uživati cijelo proljeće.
Objava 30. ožujka 2021. 0 komentara 1616 prikaza
Kokice - upute  za izradu, 100 bofora
Kokice - upute za izradu, 100 bofora
Kokice - upute za izradu 100 bofora

Aktivnosti i dekoracije ne moraju stati kada se pobojaju uskršnja jaja. Zabava i izrada može potrajati cijelo proljeće. Odaberite nježne proljetne boje i bacite se na izradu uskršnjih i proljetnih ukrasa. 
Izrađenim ukrasima možete ukrasiti stol, napraviti vjenčić, ukrasiti vrt... Niže pronađite poveznice na kojima se nalaze upute za izradu. 

Ptice od filca

Ručno šivanje i filc

Uskrs: kokice kako se šivaju

Koristeći osnovne bodove šivanja i vezenja lako se prema uputama izrade jednostavne ptičice, jaja, cvjetići. Podloge za izrezivanje možete naći na blogu pod rubrikom "besplatna preuzimanja". Oblici jaja se jednostavno mogu i bez šivanja, ali ipak koristeći iglu, nanizati na nit koja se negdje objesi.

Predlošci za izrezivanje

Jaja od filca

Ptica od filca

Jaja od filca

Krpene kokice od šarenih tkanina se također mogu izraditi šivanjem na ruku, no za više komada je svakako šivaća mašina pravi odabir. Viseći stošci su zgodni za skrivanje jaja i kao ukras u vrtu ili na prozoru. Odabirom proljetnih boja i uzoraka sigurno će zasjati u vašem domu. 

Krpene kokice 

Festivalski stošci

Ukrasi od papira

Salvetnom tehnikom ukrasite drvena ili jaja od stiropora. Sami obojite salvetni papir, a većinu izbora boja i oblika prepustite najmlađima. Također pastelama napravite vlastite uzorke na papiru iz kojeg ćete izrezivati oblike jaja i dalje stvarati nizove dekoracija. Idealno za zabaviti najmlađe!

Decoupage uskrs

Jaja ukrašena salvetnom tehnikom

Jaja od papira bojana pastelama

Jaja od papira

Kokice - upute  za izradu, 100 boforaFoto: Kokice - upute za izradu, 100 bofora 1 / 23
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.