Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Aleksom u glavu!

Ne ponovilo se...

Danas je dan kada se svjetlo humanosti ugasilo i ljudskost dotakla dno.
Objava 18. studenoga 2018. 0 komentara 68 prikaza
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Vukovar - kolona sjećanja

Dok gledam svu tu patnju i stradanje naroda Vukovara...

Oprostite Ameri, Rusi i Palestinci, oprostite talibani, isilovci i marsovci... oprostite plavi, žuti, crveni i ultraljubičasti... karamarkovci, mrak-taritaševci, oprostite kreditno zaduženi i u ljubavi prevareni, oprostite blokirani i u zdrav mozak jebani.. oprostite dekintirani i zdravstveno neosigurani... ma oprostite svi, al danas ste ipak mrvicu manje važni.

Danas je dan kada se svjetlo humanosti ugasilo i ljudskost dotakla dno. Izgubljeno dijete je izgubljeno dijete, izgubljen otac je izgubljen otac, nebitno sa koje strane nišana bio. Nisu li suze majke koja plače jednako slane i na lijevoj i na desnoj obali Dunava? Okrvavljene su mnoge ruke, nemirne su mnoge duše i sni.

Potekli su potoci krvi nevinog čovjeka, nevinog djeteta i zauvijek natopili staze sjećanja. A to je jedino što možemo - sjećat se, ne zaboravit i poklonit se.

Poklonit se svakom izgubljenom životu, svakoj srušenoj kući. Zagrlit majku bez sina, sina bez oca. Poklonit se žrtvi od krvi i mesa, a ne lijevoj ili desnoj. Respect. Ne ponovilo se...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.