Blogosfera Aleksom u glavu!

Odrastao sam u selu u kojem postoje dva Božića!

Sretan sam što sam odrastao u selu gdje Djed Božićnjak pije pivo pred dućanom zajedno sa Božić Batom
Objava 06. siječnja 2019. 11 komentara 1983 prikaza
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
U mom selu postoji samo nacionalnost ČOVJEK

Prođeš li večeras mojim selom,vidjet ćeš svjetlost...Prođeš li pored kuće mojih roditelja,osjetit ćeš pravo značenje riječi ljubav,poštovanje i kompromis...

...I upravo od te kuće kreće moja priča...

...Sretan sam što sam imo tu privilegiju odrastanja u selu u kojem postoje dva Božića,gdje dječica 25.12. otvaraju poklone kod jedne bake,a 7.1. kod druge...gdje nije važno dal se prezivaš Milosavljević ili Horvat,gdje četnici i ustaše ne žive u našim glavama,nego su zakopani u najdubljim septičkim jamama,gdje im je i mjesto...Gdje se ne stigneš ni otrijeznit od jednog božićnog slavlja,a već te dočeka drugo..

..Sretan sam što sam odrasto u selu gdje Djed Božićnjak pije pivo pred dućanom zajedno sa Božić Batom,gdje se ljudi ne ocjenjuju po onom što im u domovnici piše pod rubrikom nacionalnost...U mom selu postoji samo nacionalnost ČOVJEK...I sretan sam zbog toga..

...Slobodno večeras prođi pored kuće mog  oca i nasmij se,nasmij se svjetlosti što bliješti,božićnom drvcu koje prkosi mržnji i ratovima,drvcu koje prkosi glupim blokadama u ljudskim glavama i zlim jezičinama neobrazovanih političara...Nasmij se ljubavi i poštovanju koje živi u toj kući različitosti,u toj kući koja me naučila da poštujem sve što je drugačije,sve što nije "čistokrvno" i sve što odudara od većine...Jer točno takav sam i ja..

...Svom ocu,prijateljima i znancima i svima koji slave,želim miran Badnji dan,te veseo Božić...

      ...Hristos se rodi...