ANTIkujinaa
Elena  Cvjetković

ANTIkujinaa

Elena Cvjetković Više o blogeru
O blogeru

Elena Cvjetković

Imam preko dvadeset godina iskustva u korporativnom svijetu i deset godina iskustva u poduzetništvu. Marketingašica sam po struci i u duši, radim kao poslovna savjetnica, coach, trener i konzultant u području upravljanja ljudskim resursima i „mekih vještina“. Napisala sam mnoštvo tekstova i kolumni za brojne časopise i portale i sudjelovala u nizu uspješnih projekata.

Volim ljude, ljeto, različitosti, ali i pustinje ovog svijeta (u većinu sam zarila nožne prste) i imam čvrsti plan obići – baš sve. Naputovala sam se, ali stvarno naputovala i ne mislim stati. Plešem, ne onako kako je to moja mama zamišljala. Znali su mi reći da imam poveći nos, no i to je moja prednost: pasionirana sam dugogodišnja ljubiteljica nišnih parfema, hedonist mirisa, olfaktorni geek i parfemski blogger.

U svijetu svi-sve-znaju-a-naročito-žene-majke-kraljice o i u kujinaaa - ja sam elijen. Ja sam Ne-majka. Ne-žena. Ne-kuharica. Kraljica itekako. Ponekad kraljica spaljene krpe, ali kraljica! Snalazim se u kuhinji i domaćinstvu, nekad više, nekad manje uspješno ali svakako uz osmijeh, kako moj tako i ukućana i beskrajnu lakoću postojanja.

Često citiram izreku “Walk your talk/Čini što govoriš.” i trudim se živjeti i raditi u skladu s njom.

Foto: Mario Poje

Kujinaa je moj izraz za prostoriju kojoj pridajem najmanje pažnje: pobrala sam ga kad je onaj fora Francuz - profi kuhar hodao po gradu i restoranima ter nastojao objasniti osoblju "kak se to ladi u kujinaaa", frkajući nosom na čistoću radne površine, izbor i obradu namirnica, načine prezentacije hrane i naglašavajući da "svaka dobal kuaarrrrrr ima svoja set nož". Antikujinaa je metafora za život i osobni razvoj. U kuhinji svašta čovjeku padne na pamet.

Ponekad se osjećam kao ET u aktivnostima domaćinstva. Zona sumraka. Kuhinja=portal do svih crnih rupa svemira. Nisam je uopće doživljavala, osim kao prostor u kojem se nalazi hladnjak, sve dok nisam postala majka. Počela sam zaistač kuhati iz ljubavi, u kasnim, jako kasnim tridesetim. Još kao dijete zaklela sam se da nikada, ali nikada u životu neću ustajati u pet ujutro da bi obitelji zgotovila ručak ili u petnaest manje ponoć frkati sarme e da bi lijepo odstajale ili što-god sarma mora napraviti do slijedećeg dana. Izazovi, prepreke, suze i smijeh. Život. To je Antikujnaa.

Foto: Mario Poje

Blog postovi