Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Ispravljanje krive Drine

Momačka večer Aleksandra Vučića na sjeveru Kosova

Ono što smo znali i prije, sad je Vučić i javno priznao. Ne zamjeraju on i velikosrbi Slobodanu Miloševiću to što je on poveo ratove protiv Slovenije, Hrvatske, BiH i Kosova, nego to što je te ratove izgubio.
Objava 11. rujna 2018. 4 komentara 2847 prikaza
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
REUTERS

Vučić dlaku mijenja, ali ćud nikada. Govorom u Kosovskoj Mitrovici srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić do kraja je u političkom smislu ogolio sebe, ali je u potpunosti razotkrio i radikalsku velikosrpsku politiku koju, na žalost, i dalje podupire većina birača iz Srbije. Ono što smo znali i prije, sad je Vučić i javno priznao. Ne zamjeraju on i velikosrbi Slobodanu Miloševiću to što je on poveo ratove protiv Slovenije, Hrvatske, BiH i Kosova, nego to što je te ratove izgubio. Pa, onda Vučić kaže za Miloševića da je bio "veliki srpski lider, namjere su mu svakako bile najbolje, ali su nam rezultati bili mnogo lošiji". Imali bi što reći o tim "najboljim namjerama" stanovnici Vukovara, Dubrovnika, Škabrnje, Gospića, Karlovca, Srebrenice, Višegrada...

Priznavši da je Srbija "službeno i neslužbeno pomagala braći, da su Srbi ginuli za Knin, za Sarajevo, za Prištinu", Vučić izvaljuje povijesnu neistinu da se "u Kninu danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo". Pa ga treba podsjetiti da Knin bio ne samo prijestolnica hrvatskog kraljevstva u vrijeme kralja Dmitra Zvonimira (otuda naziv Zvonimirov grad) nego i da je u doba hrvatskog narodnog preporoda Knin bio utvrda hrvatstva. U bivšoj SR Hrvatskoj, koje je Knin bio sastavni dio, doduše "šahovnice" nije bilo na zastavi, ali je bila sastavni dio službenog grba.

Hrvatska se danas nema što bojati Srbije, sve i da nismo u NATO-u, ali treba jasno istaknuti da je velikosrpska politika tolika zla nanijela (ponajviše Hrvatima i Bošnjacima, ali i Srbima), a Vučić, koji je očito njezin sljedbenik, sada čak i predvodnik, ima obraza da o tome i dalje govori.

Njega je možda najbolje ignorirati jer je on danas ponajprije problem Srbije i Srba, ali ako baš želimo zagrepsti ispod onoga što je "najveći Srbin" želio u podijeljenoj Mitrovici poručiti Srbima i svijetu, onda ćemo jasno vidjeti da je to labuđi pjev njegova velikosrpstva.

Ili, da budemo slikovitiji, bila je to njegova momačka večer na Kosovu. Kao što mačo muškarci dan prije ženidbe organiziraju momačku večer da bi se na njoj još malčice mogli raskalašeno i slobodno ponašati (prije nego postanu papučari), tako je i Vučić sebi dopustio da još malo srbuje prije neumitnog priznanja Kosova do kojega će ubrzo doći.

A Srbi bi valjda trebali pronaći utjehu u tome da je Kosovo predao "najveći Srbin" a ne netko drugi...

 • Avatar FrancJunior
  FrancJunior:

  Radikal i ratni huskac Vucic jos nije "Persona non grata" u Hrvatskoj??? To je samo njegov pijun, sramota svih Roma Vulin! Sramota!

 • mobitel20:

  Velikosrpski jugonacionalist i u Hrvatskoj vec godinama trolaju ovo sto Vucic javno govori. To je koalicija ovdasnjih juginacionalista i svetosavskih velikosrba. Sve je potpuno jasno. Preedoobroo je sto njihov Aca govori kako govori. To otvata oci i najpovrsnijem Hrvatu koji ... prikaži još! pada na te velikosrpsko-jugonacionalisticke spinove kako "nema opasnosti", kako "treba suradjivati", itd..Prva namjera je oduvijek bila RELATIVIZIRATI krivnju za agtrsije...Prebacit to na Vatikan, Zidove,NATO, Tudjmana, izvanzemaljce...samo oni nisu, oni su jadni , "samo se branili", hahaha...Pa dodje Aca i jasno kaze, ginuli smo po Kninu, pomagali sluzbeno i nesluzbeno. To on velikosrbima otkriva toplu vodu. Zid sagraditi, iskoristiti ovo sto Slovenci i Madjari rade...

 • Avatar ZvanicniBeograd
  ZvanicniBeograd:

  A kako je on poceo ratove? Ako moze neko da objasni?