Blogosfera Strip i ilustracije

Bez obzira na rezultat, mi pobjednici! Nije zlato sve što sja....

Naviknuti na trčanje za antilopama i bježanje pred leopardima, lavovima, tigrovima i slonovima, dugonogi francuski reprezentativci čudnih imena bježali su pred hrvatskom reprezentacijom, a pobijedili čistom srećom. Francusku zastavu nosili su na dresu, jer tamo žive, a ne u svojoj domovini. Vatreni? Vatreni su se borili za svoju Hrvatsku i bez obzira na rezultat, Hrvatska je pobijedila: moralno, fair play-em, igračkom kulturom, dušom, taktički, hrabrošću i pokazivanjem pružanja maksimuma kada se igra za svoju zemlju. Bez obzira što je trofej srebrni, vi ste zlatni i treba vam pripremiti najljepši doček po povratku u zemlju, jer ste pokazali čitavom svijetu što znači boriti se ponosno srcem i dušom za svoju zemlju!
Objava 15. srpnja 2018. 0 komentara 277 prikaza
ponos i slava
ponos i slava
ponos i slava Hrvatske

Zapravo, biti ću kratak ovaj put.

Prvi put u životu gledao sam nogometnu utakmicu, jer me sport uopće ne zanima pa je samim time i ovaj osvrt gledište nekoga tko se u sport ne kuži, a ponosi se time što je Hrvat. Sve zapravo piše u uvodnom tekstu....Naviknuti na trčanje za antilopama i bježanje pred leopardima, lavovima, tigrovima i slonovima, dugonogi francuski reprezentativci čudnih imena bježali su pred hrvatskom reprezentacijom, a pobijedili čistom srećom. Francusku zastavu nosili su na dresu, jer tamo žive, a ne u svojoj domovini.  Vatreni? Vatreni su se borili za svoju Hrvatsku i bez obzira na rezultat, Hrvatska je pobijedila: moralno, fair play-em, igračkom kulturom, dušom, taktički, hrabrošću i pokazivanjem pružanja maksimuma kada se igra za svoju zemlju. Bez obzira što je trofej srebrni, vi ste zlatni i treba vam pripremiti najljepši doček po povratku u zemlju, jer ste pokazali čitavom svijetu što znači boriti se ponosno srcem i dušom za svoju zemlju!

Vatreni....Ponosne suze klizile su sa jakom kišom.... i nebo je plakalo, znajući da je zlato otišlo u druge ruke. Suze je lila i naša Predsjednica sa vama, koja se pred čitavim svijetom pojavila ponosno u hrvatskom dresu, ne mareći za protokol. Zato valjda jedino za nju nije ni bilo kišobrana. Vaš šok je bio šok i za nas, ali vaš uspjeh ne mjeri se rezultatom. Bravo i čestitam! Na terenu, na trgovima, kafićima, posvuda pratila vas je i za vas navijala cijela Hrvatska i Hrvatska u iseljeništvu. Navijali su i drugi za vas....u Sarajevu Trg oslobođenja je bio pun nepregledne mase navijača kao i na mnogim drugim mjestima... Seizmološki zavod zabilježio je potres kada ste sašili gol u polufinalu u istu sekundu - onda znate koliko vas je grla bodrilo i koliko je ljudi skočilo. Massai su plesali svoj ples u dresu koji vi nosite... svećenici su držali mise sa prikladnim navijačkim obilježjima, ministranti ministrirali, vojnici salutirali. Ponosni smo na vas.

...i za kraj: sjetimo se legendarnog "Run, Forrest, run!", danas je bilo: "Run, Mandžo, run!". Jer, francuski golman od sada ima naviku da kada dobije loptu, prvo leži na njoj makar 10 sekundi dok ne provjeri da li na njega trči "Banzai" Mandžukić.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.