Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Strip i ilustracije

Promocija knjige stripa "Vukovar: HAŠ" i izložba "Domovinski rat u stripu" u Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj

Vukovarski ratnici iz Vinkovaca u - Karlovcu: Od 03. ožujka pa skoro do 21. lipnja 2021. moći ćete pogledati izložbu "Domovinski rat u stripu" autora Nenada Barinića u Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj gdje će istoga dana u 12,00 sati za medije biti održana i promocija knjige stripa "Vukovar: HAŠ" o nestalom hrvatskom branitelju MLADENU ČUPIĆU-HAŠU.
Objava 01. ožujka 2021. 0 komentara 1003 prikaza
Nenad Barinić
Nenad Barinić
pozivnica MDR Karlovac-Turanj

Slabo poznata stinita priča o Mladenu Čupiću-Hašu kojega se nakon 30 godina sjeća samo uži krug ljudi, nakon godina i godina prikupljanja podataka, zahvaljujući strip albumu "Vukovar: HAŠ" i svemu što se pokrenulo oko stripa (dokumentarni filmovi i podaci), širi se i postaje poznata svima u Hrvatskoj. 

Priča o Rokerima Vinkovaca, Ratnicima Vukovara, Hašu i Caju, sada je popularna tema među mladima. Znak "RV" opet se šije crvenim koncem u spomen na branitelje, jednostavne likove iz gradskih četvrti, koji su svoje motore zamijenili automatskim puškama i otišli u rat. Rat iz kojega se mnogi nisu vratili i za koje se još uvijek ne zna gdje su im kosti....

Velika izložba skica, ilustracija i stripova sa tematikom Domovinskog rata autora Nenada Nenoosa Barinića i promocija strip albuma trebala se održati u Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj (popularnog naziva "Hotel California) za Dan državnosti 05. kolovoza 2020. Očekivao se i veliki odaziv braniteljskih udruga obzirom na najavu doniranja 20% prihoda od prodanih albuma od strane autora udrugama za branitelje u zdravstvenoj i socijalnoj potrebi.

Pojavila se dobro poznata situacija sa Covid-19 koja nam je svima izmijenila živote, a kako tek ne bi utjecala na održavanje ovakvih kulturnih događanja. Događaj je odgođen za idući Dan državnosti ali nažalost termin je već zauzet.

Velika izložba Domovinski rat u stripu autora Nenada Nenoosa Barinića i promocija strip albuma "Vukovar: HAŠ" će se sukladno mjerama Kriznog stožera održati u Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj 03.03.2021. u 12,00 sati (istina, za medije), a nakon toga će biti otvorena za javnost u vremenu do 21. lipnja 2021. (tako da će postav izložbe biti i za Dan državnosti). Izložba će biti popraćena B2 plakatima, Roll Up Bannerima i City Light-om, onako kako se i priliči.

Pa eto, pozvani ste i dobrodošli... Saznajte i vi priču o Hašu. Svakako Vam preporučujem pogledati film Kad vrane zapjevaju (redatelj Zdravko Fuček, HRT, 2019.) gdje je istinita priča iz ovog stripa temelj dokumentarca sa 4 ratne priče u trajanju 52 minute, a film je izrazito drugačiji od takvih drugih filmova. 

Priču o Hašu možete pročitati i pogledati u dokumentarcu o Mladenu Čupiću u Nestali u Domovinskom ratu/24 sata.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.