Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Strip i ilustracije

U 24 sata nacrtaj 24 stranice stripa: 24-satno crtanje stripa 2020. radi Covid19 provodi se - online!

24-satno crtanje stripa 2020. održava se od 12,00 sati u subotu 07.11. do 12,00 sati u nedjelju 08.11.2020. kao međunarodna disciplina testiranja izdržljivosti strip crtača. Radi postojeće situacije, umjesto u dosadašnjim "bazama" u Hrvatskoj, održavati će se - online. Zbog toga se malo mijenja dosadašnji način sudjelovanja.
Objava 06. studenoga 2020. 0 komentara 188 prikaza
24-satno crtanje stripa 2020.
24-satno crtanje stripa 2020.
korina hunjak - plakat za 24-satno crtanje stripa

Na Večernjakovoj blogosferi je unazad više godina napisano više postova o ovoj međunarodnoj strip manifestaciji koja nije natjecanje, ali je natjecanje pojedinca u smislu da na zadanu temu propćenu točno u 12,00 sati u roku od 24 sata (do 12,00 sati idućega dana) sruši svoje granice izdržljivosti i kao kompletni autor smisli scenarij i nacrta 24 stranice stripa! 

Obzirom da dosta crtača nije uspjevalo završiti strip 24/24 što je cilj, organizatorski se popustilo tako da se 24 stranice stripa mogu završiti i u puno dužem roku. Ove godine, 24-satno crtanje stripa 2020. održava se od 12,00 sati u subotu 07.11. do 12,00 sati u nedjelju 08.11.2020. - ONLINE.

Sada je zadnji trenutak za prijavu, crtanje počinje sutra u 12,00.

Kako se navodi na linku organizacije, Zagreb zbog Covid19 situacije neće moći održati 24-satno crtanje stripa u prostorima Akademije likovnih umjetnosti, splitska Škola likovnih umjetnosti kao ni Osijek, zbog nedostatka prostora u kojem bi ugostio sve svoje maratonce nije u mogućnosti ponuditi okupljanje.

Kod 24 satnog crtanja stripa ono najbitnije je druženje i razmjena informacija i iskustava, a ovoga puta, na žalost morat će biti putem internetskih kanala. Odlučili smo se za Discord - aplikacija koja omogućava komuniciranje (chat) putem interneta uz pomoć kamere i mikrofona, a putem nje moguće je i prenositi crtanje u živo. Kao i u sve ostale aplikacije potrebno je registrirati se i stvoriti besplatan račun kako bi ju mogli koristiti, što Vam toplo preporučamo da učinite što prije. Kako bi to učinili molimo Vas da pratite poveznicu DISCORD i pratite upute o registraciji ili instalaciji. Jednom kad se ulogirate možete pristupiti Discord kanalu 24satnog crtanja stripa klikom na 24H COMICS i - dobrodošli!

Jednom kada se ulogirate na kanal 24-satnog crtanja stripa možete postavljati pitanja i kako koristiti različite opcije Discord-a. Preporučamo da ju pokrenete čim prije kako bi izbjegli bavljenje time u subotu u 12.00. Bit će nas puno odjednom, zato su napravljene različite tematske "sobe". 

Daljnje upute, citati:

"TEMA

Kao i svake godine, temu objavljujemo u 12.00h u subotu 07.11.2020. putem svih raspoloživih kanala, pa ćete ju tako dobiti i na Vaš mail kojim ste se prijavili. Budite strpljivi. Javit ćemo se i preko Discorda kako bi malo prokomentirali temu i uveli Vas u crtanje. I nama je novo, stoga imajte razumijevanja i strpljenja. nećete ništa izgubiti i propustiti. Pripremite se. Opskrbite se papirima, olovkama, čajem, kavom, keksima, voćem, ručkom, večerom, doručkom, cigaretama, rakijom, glazbom... šta god Vas motivira i veseli. Na našu žalost nećemo Vas moći maziti i paziti, ali ćemo Vas bodriti cijelim putem. Sa interneta.

SKENIRANJE, UPLOAD i SLIČNO

Tko je kako završio i kada nećemo provjeravati, jer imamo povjerenja u Vas. Nije natjecanje! Ovo je isključivo test za Vas, koliko ste spremni i u mogućnosti isproducirati u 24 sata, pa budite iskreni prema sebi. Nije sramota ne završit i nije sramota odustat, JER OVO NIJE LAKO!

Kad skenirate svoje radove, nemojte nabijat DPI-je i sl. Neće se tiskati u knjigu, već idu na našu internet stranicu. 75 dpi je sasvim dovoljno. Olakšat ćete nam posao i muku, a i prije ćemo postavit sve table na web.

Ako nemate skener, pitajte susjeda, prijatelja, fotokopiraonu, nekog da Vam to skenira.

Ako ne uspijete to u tjedan dana, možete ih fotografirati mobitelom, dozvolit ćemo to ove godine obzirom da nema svatko skener. Samo molimo neka Vam to bude zadnja opcija obzirom da nekada fotografije ispadnu mutne i svakakve. Skoncentrirano.

Uglavnom, snaći ćemo se svi zajedno.

Ove godine prepušteni ste sami sebi... Radove primamo narednih tjedan dana, znači do nedjelje 15.11.2020".

 

Ako uspijete nacrtati i skenirati svoje radove do nedjelje 08.11.2020. u 12,00 znate da ste postigli maksimum i da ste se u stanju nositi sa deadline-om jednog profesionalnog strip crtača.

 

I kao što kažu u organizaciji - Neka je strip s Vama!

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.