Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Strip i ilustracije

Vikend?!? Hvatajte pravac na Crtani romani šou - Zagreb Comic Con

Novi strip albumi na jednom mjestu: Crtani romani šou - Zagreb Comic Con 2020. koji se održava ovaj vikend, donosi niz novih naslova. Osim velike ponude stranih stripova, u sklopu ovog strip događaja uz postavljene izložbe stripa i gostujućih crtača, održat će se i promocije novih strip albuma hrvatskih autora. Vrijeme počinje teći - SAD!
Objava 26. rujna 2020. 0 komentara 249 prikaza
Crtani romani šou - Zagreb Comic Con
Crtani romani šou - Zagreb Comic Con
Crtani romani šou - Zagreb Comic Con 2020. plakat

Tradicionalna godišnja proslava stripa Crtani romani šou ili prilagođeno - Zagreb Comic Con 2020., održava se od 25. do 27. rujna u Tvornici kulture u Zagrebu, u organizaciji Udruge CRŠ i strip knjižare Torpedo.

Moderatori su Lana Brčić, Goran Pavlov, Danijel Kuzmić i Jakov Novak, a gosti crtači za vas će i crtati i potpisivati stripove: Štef Bartolić, Krešimir Biuk, Marko Dješka, Zoran Đukanović, Frano Petruša, Josip Sršen, Fran Strukan i Stjepan Šandrk.

Ukratko od sadržaja festivala: sajam stripa sa ponudom domaćih izdavača i knjižara, školica stripa za najmlađe pod vodstvom Ivana Maka iz Artoratorija, strip kviz koji priređuje Franjo Paraga, niz predavanja Zorana Đukanovića, paneli, promocije novih strip izdanja, predstavljanja nakladnika i časopisa, dodijela nagrada za najbolji strip pristigao na natječaj "Mladi lav", tri izložbe: 1. slike mladog akademskog slikara Stjepana Šandrka (1984.) nastajale posljednjih pet godina - ciklus "Spektakl" 2. Ponavljajuća izložba "Hrvatski strip za djecu" pod nazivom "Julio Radilović Jules: Izviđači" posvećeno je stripovima o izviđačima nastalima 1950-ih i '60-ih godina u suradnji Julija Radilovića Julesa, Zvonimira Furtingera, Norberta Neugebauera i Rudija Aljinovića. 3. Najmlađi strip autori predstavit će vam se kroz "Mladi lav 2020.", izložbu radova pristiglih na ovogodišnji CRŠ-ev natječaj u crtanju stripa za djecu do 15 godina.

Radno vrijeme festivala:

Petak, 25. 9. 20.
16:00 - 21:00

Subota, 26. 9. 20.
10:00 - 21:00

Nedjelja, 27. 9. 20.
10:00 - 19:00

Izlagači:

- UDRUGA CRŠ
- FIBRA (moj apsolutni favorit, pogotovo jer čekamo Interliber sa Sin City sagom!)
- STRIP CENTAR TINO
- STRIPOVI NA KVADRAT
- VBZ
- SANDORF
- BOOKARA
- NOVA STVARNOST
- HIGHER GROUND COMICS
- UMJETNIČKA ORGANIZACIJA “PET RUSA”
- STRIPOVI COLUMBO
- TIHOMIR TEKLIĆ
- MATIJA BARTOLČIĆ

Više o festivalu na linku.

 

Sa ovim već kasnim, ali ću makar spomenuti. 25.09.2020. u 18:00 u Tvornici kulture predstavljen je OHOHO zine. OHOHO zine alternativni je fanzin nastao u sklopu istoimenoga festivala ulične umjetnosti i stripa koji se održava svake godine u AKC Medici. Svaki broj je tematski te okuplja autore iz cijele regije. Na promociji predstavljen je OHOHOzin #2 koji se bavi slavenskom mitologijom i folklorom ali i OHOHOzin #1 koji je pokrenuo cijelu priču, a bavi se temom subverzije i antifašizma.

 

Danas u 13 h u Tvornici Kulture u Zagrebu na CRŠ festivalu promocija je strip albuma "Nove dogodovštine Baroknog Čovjeka". Strip razgovore i promociju voditi će Saša Paprić, a strip album se može nabaviti po promotivnoj cijeni od 80 kn.

Strip-album Cvijeće na šanku je prvi strip-album Tihomira Matijevića, a bit će predstavljen u vremenu od 14-15 sati. Objedinjuje scroll stripove od jedne table!

 

Među nizom odličnih stripova koje su objavljivali vrsni domaći autori svoje mjesto našao je i serijal "Mzungu Luka" Domagoja Domigorgona Rapčaka, koji je crtao po prepričanim iskustvima o boravku u Tanzaniji svog osječkog kolege, profesora na Filozofskom fakultetu u Osijeku – Luke Pejića. Promocija je sutra u 16 sati.

 

Ekipo, sretno!

Crtani romani šou - Zagreb Comic ConFoto: Crtani romani šou - Zagreb Comic Con 1 / 5

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.