Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Strip i ilustracije

Vukovarski motomrazovi

Objava 27. prosinca 2014. 3 komentara 371 prikaza
mm2
mm2
mm2

U ovom postu neću se doticati stripa i umjetnosti, već još jedne svoje aktivnosti - motora. Iako kod mnogih postoje predrasude da su bikeri loše osobe, kriminalci ili što već ne, istina je zapravo uglavnom posve drugačija. Kroz sve ono što čini bikere bikerima, jedna od važnih stavki je humanost.

Povodom predstojećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana, Sportski moto klub "Golubica" Vukovar, kao i svih prethodnih godina, nastavio je sa humanitarnim radom. Proveli smo svoju već tradicionalnu akciju približavanja Božićnog ugođaja naših najmlađih i najdražih - djece sa posebnim potrebama, kao i osoba sa posebnim potrebama, pod nazivom "Vukovarski motomrazovi".

Prvo smo, nakon mjesec i pol dana priprema, sve skupili na jednu hrpu, a onda 18.12.2014. godine napravili proizvodnu liniju "Vukovarskih motomrazova" u našem klub house-u na 2 reda stolova (svaki dužine 10 metara) u popodnevnim i večernjim satima, sve što smo prikupili satima smo slagali uz druženje uz pucketanje vatre u velikom kaminu i uz zvuk božićnih pjesama u 340 bogato opremljenih paketića, u koje smo stavili čak i naljepnice "Vukovarski motomrazovi".

Bikeri našeg kluba, zajedno sa prijateljima i simpatizerima kluba, na atraktivnim i okićenim motorima i trokolicama u pratnji kombija i automobila sa paketićima i ostalim poklonima, sa razglasom specijalno montiranim na trokolicu, uz božićne pjesme odjeveni u odijela Djedova Božićnjaka, vozali su se kroz grad čitavo prijepodne na radost svih građana u prolazu koji su nam oduševljeno mahali i pridruživali u našim stajanjima, jer smo u svakoj prilici iste darivali slatkišima. 


...po točno utvrđenom vremenskom protokolu obišli smo i u svim ustanovama za osobe sa posebnim potrebama podijelili poklon paketiće koje smo radili po prethodno zatraženim brojčanim popisima iz istih ustanova, a paketiće smo podijelili svoj zatečenoj djeci koji se nalaze na ležanju ili koji su bili na terapiji na Odjelu pedijatrije OB Vukovar, kao i svoj djeci u Bogdanovcima predškolskog uzrasta i učenicima od 1-4. razreda. 

.....Uzosio "Golubica" Vukovar .....
......Udrugu "Vukovarski leptirići"....
......Školu za djecu sa posebnim potrebama OŠ Josipa Matoša Vukovar .....
......Udrugu za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom "Vukovarske iskrice" .....
......Odjel pedijatrije OB Vukovar ....

......zadržavali smo se na gradskom trgu i uveseljavali građane, stare i mlade, dijelili slatkiše i poklon paketiće, gdje su nas lijepo počastili Kavana Navis i Caffe bar 032. Družili smo se s njima i dječicom u prolazu, fotografirali ih, veselili su se i poklonima, i nama, i tome što su mogli sjediti na motorima i fotografirati se. Ovdje smo podijelili i par poklon paketića obiteljima stradalih vukovarskih bikera, kao znak da ih ne zaboravljamo. Više starijih građana nas je pohvalilo i reklo da smo napravili nešto najljepše u ovoj godini. Neki od njih razgledavali su svaki detalj na pojedinim motorima, a neki su i zaplesali uz božićne pjesme sa razglasa. Napravili smo grupnu fotku na gradskom trgu, kada smo dozvali gradonačelnika gosp. Ivana Penavu, kojemu smo također uručili prigodni poklon paketić tek kada je stavio na glavu kapu Djeda Božićnjaka i priključio se Vukovarskim motomrazovima.


Završili smo svoj veseli pohod obilaskom mjesta Bogdanovci, gdje smo također veselo dočekani i ugošćeni. 


U sklopu akcije uručili smo posebne paketiće na nekoliko mjesta van protokola, kod osoba koje nisu bile u stanju doći po njih na lokacije gdje smo išli po protokolu. Prije i poslije akcije proveli smo u djelo 2 humanitarne akcije popunjavanja Socijalne samoposluge u Vukovaru higijenskim potrepštinama i namirnicama, kako bi socijalno ugrožene obitelji dočekale radost Božića u kakvom-takvom obilju i sigurnosti. 


REZIME: Ovogodišnja akcija darivanja od strane Moto kluba "Golubica" je do sada najobilnija od osnutka, iako smo donacijama uspjeli pokriti tek maksimalno oko 60 % potreba i troškova, dok je ostalo pokrio MK "Golubica" Vukovar vlastitim i osobnim sredstvima. Za razliku od svih prethodnih godina, ove godine se zbog lijepog vremena nismo smrzli na motorima i po običaju završili kod urologa ili kirurga..... Međutim, ono što Vam želim reći i time Vam uljepšati božićni i novogodišnji ugođaj jeste slijedeće: suze jedne sretne majke bolesnoga djeteta koje je upravo primalo infuziju na Odjelu pedijatrije kada je od potpuno nepoznate osobe, bikerice u odijelu Djeda Božićnjaka dobilo paketić; zahvalnost gladnog beskućnika na ulici u prolazu obdarenog paketićem i pokojom kunom, zahvalnost jedne starice koja je na dan 19.12.2014. godine punila 90 godina života i koju smo oduševili pojavom i pristupom te je poklonom vratili u dane djetinjstva kada je i jedan bombon bio ogromna vrijednost; starog čovjeka kojem je oduvijek bila želja sjesti na motor, posjesti ga na motor chopper i dozvoliti mu uhvatiti se za upravljač, dodavati gas i trubiti, a u ruci kojom dodaje gas drži stisnutih par bombona, lizalo i čokoladnog medu na štapiću; a posebno radost i smijeh na licima osoba sa posebnim potrebama bez gledanja na vjeru i naciju.....

Možete ponešto pročitati i ovdje: https://www.vecernji.hr/slavonija/motomrazovi-i-ove-godine-darivali-najmlade-vukovarce-980412

Prijatelji sa Večernjakove blogosfere, Vama i Vašim obiteljima, u ime Moto kluba "Golubica" Vukovar i u svoje osobno ime želimo sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2015. godinu!