Blogosfera Strip i ilustracije

Za Dan grada Moto Alka u Vukovaru!

Objava 02. svibnja 2017. 0 komentara 0 prikaza
Plakat
Plakat
Foto: MK Golubica, Vukovar

Povodom obilježavanja Dana grada Vukovara 03.05.2017. godine, Sportski moto klub “Golubica” Vukovar nastavlja sa svojim akcijama sigurnosti motociklista i drugih sudionika u prometu. Bikeri našeg kluba povodom Dana grada Vukovara 03.05.2017. godine, osmislili su prigodni sadržaj koji će provesti zajedno sa prijateljima i simpatizerima kluba, u svrhu promicanja grada Vukovara kao grada otvorenih vrata, a posebno u svrhu prometne preventive za bajkere. Obzirom na održavanje „Sinjske alke“ u Vukovaru i očekivanje više tisuća turista već i na sam ovaj datum, proširili smo opseg i plan aktivnosti dodatnim sadržajima posvećenim istoj manifestaciji.

Tijekom održavanja „Sigurne vožnje motociklista u prometu“ planiramo dane „Sinjske alke“ u Vukovaru podići na viši nivo sljedećim dodatnim sadržajima:

1. U dosadašnje discipline natjecanja povodom održavanja „Sinjske alke“ u Vukovaru 2017.godine, uvodimo disciplinu „Moto alke“, u kojoj bi disciplini motociklisti u vožnji motociklom kopljem gađali alku.

2. Pripremili smo vrijednu donaciju od strane SMK „Golubica“ Vukovar i UHBM „Istočna Slavonija“ povodom 70-te godišnjice Gradske knjižnice i čitaonice Vukovar.

3. Dijeljenje moto priručnika iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, za sve sudionike natjecatelje i zainteresirane građane i motocikliste turiste.

4. Obzirom da je događaj „Sigurna vožnja motociklista u prometu“ ove godine u duhu održavanja „Sinjske alke“ u Vukovaru, planiramo povećati podjele nagrada natjecateljima (po tri nagrade za tri discipline, kao i prigodne nagrade iznenađenja).

5. Prezentacija i predstavljanje uređaja namijenjenog brzom obavještavanju i zvanju pomoći za unesrećenog motociklista Moto SOS Locator od strane autora Siniše Brođanca – dobitnika Zlatne medalje i specijalnog priznanja KIP-a (Korejska asocijacija inovatora) na 45. Internacionalnom sajmu inovacija Geneve-2017.

6. Nakon završetka programa i natjecanja svi motociklisti predvođeni policijom i članovima SMK „Golubica“ Vukovar u defileu odlaze na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata položiti vijence i zapaliti svijeće, kojim završava program događanja.

PROGRAM:

Moto klub „Golubica“ Vukovar uz podršku motociklista iz drugih klubova, u suradnji sa Policijskom postajom Vukovar, Gradskim društvom Crvenog križa Vukovar za Dan grada Vukovara, dana 03.05.2017. godine organizira „Sigurnu vožnju motociklista u prometu“, uz slijedeći program, koji počinje u 11.00 sati.

Program počinje u 11:00 sati okupljanjem motociklista od 10:30 sati u blizini centra grada Vukovara na parkingu preko puta gradske tržnice (dio parkinga gdje se prodaje cvijeće za Dan mrtvih) u ulici Kardinala Alojzija Stepinca: pozdravom predstavnika Grada Vukovara, predstavnika alkara, MUP-a, Crvenog križa i predstavnika MK Golubica, te predstavljanje i prezentacija uređaja “Moto SOS Lokator” koji je predstavljen na 45. međunarodnom sajmu inovacija u Genevi, 2017. Sudionici, građani i turisti bi istovremeno isprobavali i „pijane naočale“ koje bi dale uvid u to kako pijana osoba vidi.

Slijedi demonstracija pružanja prve pomoći unesrećenom motociklistu, koju provode aktivisti Gradskog društva crvenog križa i bikeri, pa prolaženje poligona za motocikliste, postavljen od predstavnika Prve autoškole, koji nakon toga provode natjecanje u sporoj vožnji i natjecanje spretnosti prolaska poligona. Slijedi natjecanje motociklista i suvozača u gađanju alke uz stručno vodstvo.

Po završetku natjecanja dodijelit će se nagrade najboljim motociklistima natjecateljima i svima koji su potpomogli održavanju skupa, kao i zahvalnice MK i pojedincima koji će sudjelovati u natjecanju. Nakon toga napuštamo parking ispred tržnice u defileu motociklima u pratnji policijskih službenika PP Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje ćemo položiti vijence i zapaliti svijeće, nakon čega nastavljamo defile ulicama Vukovara.

Za napomenuti je da će redarsku službu obnašati članovi moto kluba, a tijekom cijeloga događanja na mjestu događanja strogo je zabranjeno tzv. „divljanje“ sa motorima ili dovođenje u bilo kakvu opasnost samih sudionika događaja ili njegovih gledatelja. Za sudjelovanje u natjecanju kaciga je obavezna.

Kako bi što bolje organizirali i proveli u djelo ovu inicijativu, molimo za dolazak predstavnika i sudjelovanje u natjecanju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.