Blogosfera Bez dlake na jeziku

Mali praktični vodič kroz 3. tromjesečje trudnoće, part I

Objava 01. lipnja 2015. 2 komentara 550 prikaza
27 weeks
27 weeks
Naš 27. tjedan :-)

Konačno da se opet malo javim na blogu!

Nije me bilo neko vrijeme zbog sve sile drugih obaveza, no kako vrijeme protiče, došlo je i doba za porodiljni pa, u miru doma svoga, napokon uživam u nesmetanom rastu sedmomjesečnog ploda utrobe svoje!

A da raste - raste. A kad spominjem obaveze, među njima svakako mislim i na kupanje!

Znate ono, jednostavno  - idem se okupati pa ću nastaviti dalje sa svojim danom i životom? To je svakako i bilo tako do prije kojih mjesec-dva, no sada, kada kažem da se idem okupati, pod time podrazumijevam svu silu improvizacija i prilagodbi potrebnih da uđem u kadu i posvetim se npr. nožnim prstima! To više nije tek kupanje, to je pothvat!

Prvo s čime se suočavate jest potreba odvezivanja tenisica i skidanja istih s nogu. Kada se, elegantno poput prežderane žirafe, konačno latite posla u podnožju bića svoga i zgulite prvo obuću, pa potom i odjeću, nastavljate svoje putovanje u kadu - ako je, poput mene, imate umjesto tuš kabine!

A ulazak u to čudo je nešto što bi trebala dokumentirati ekipa Nacional Geografica, majke mi! Da se kojim slučajem nađem negdje na otvorenom, mislili bi da svjedoče pojavi nove vrste tuljana!

U kadu se u visokoj trudnoći, naime, ne ulazi - u nju se jednostavno prevaljuje!

Pljus!

A-ha! Tu sam!

Kada ste jednom u kadi, ovisno o prioritetima i ustaljenom redoslijedu radnji, sljedeća faza je - barem u mom slučaju - dohvatiti već spomenute nožne prste i efektivno pročačkati prostore među njima.

Ako se pritom mislite dostojanstveno sagnuti i zguliti si damski pete, radije odustanite odmah i potražite stručnu pomoć!

Jedini način da ovo obavite jest da vlastitu nogu dignete na prihvatljivu visinu na kojoj vam trbuh neće toliko smetati, balansirajući pritom da drugoj i oslanjanjući se bokom o zid… ili samo balansirajući na drugoj!

Nakon uspješne borbe s vlastitim kanđžama nakon koje se osjećate kao pijetao lišen ostruga, pristupate brijanju dijelova svoga tijela koje više ne vidite.

Ukoliko još uvijek želite biti samostalni i istovremeno "cakum-pakum" na mjestima gdje inače rastu dlake, pa ovo umjesto vas ne čini vaš muž ili dečko, imate dvije opcije: a) nabaciti košnju na slijepo, povodeći se iskustvom, ili b) pomoći si ogledalom.

Opcija b) zvuči zgodno, no u praksi, nema previše efekta - zbog magljenja ogledala i prtljanja s njim, ionako naposljetku nabadate na slijepo - pa čemu onda muka? 

E, sad, da ne ispadne da je pačanje u prirodu baš nužno - uvijek imate i opciju zapustiti šikaru i prepustiti raskrčivanje osobama u rodilištu na Veliki Dan!

Osobno, kao ljetna trudnica, preferiram košnju na slijepo! Ne znam više kaj konkretno delam, još manje išta vidim, ali se tješim mišlju da kaj god da iz tog cirkusa ispadne, ima smisla dokle god ne odlučim snimit pornić! 

Dobro je! Ajmo sad dalje! 

Uklanjanje dlaka s nogu!

Postupak je isti kao i sa pranjem stopala - diži papak dok te ne počne prehitat, nasapunaj površinu i deri dok te ne ulovi bol u kičmi!

Potom se, dame moje, posvetimo i pazusima! To je već lakše! 

Dignete ruku gracilno kao nilski konj u pirueti i linjate se dok ne sastružete sve…Jednostavno je, pokušajte!

Sad, kada je sve od dlaka uklonjeno, sve ide lakše!

Nasapunajte cijelo tijelo, ribajte i isperite vodom iz tuša!

Ako nakon svega još uvijek stojite, bez brige - nećete više dugo!

Kada ste konačno čisti, ispolirani i izribani, krećete na sljedeću fazu - brisanje i mazanje kremama! 

Brisanje je, poput sapunanja, lako - osim ukoliko ne rabite novi ručnik prenatopljen sredstvima za omekšavanje! To ne preporučam ni najgorem neprijatelju jer izgleda poput hrvanja sa Sotonom! Radije uzmite staru, ispranu i propisno isfrutiranu krpu kojoj svaka dlaka strši na svoju stranu i - ožežite!

Suhi i svježi, dohvatite kremu i nanesite je na područja na kojima ju smatrate potrebnom!

U mom slučaju, prije samog čina, mrači mi se pred očima! Zašto?

Radi se, naime, o tri (brojkom:3!) različite kreme, iz ne znam kojih razloga … no dobro, znam… 

Jednu imam za intimnu zonu - onu Baby Love za dječju rit; drugu po defaultu nanosim po svuda - onu Baleinu za tijelo od kokosa, a treću sam dobila u vražjem DM-u đžabe u sklopu nekog trudničkog programa pa mi je šteta ne koristit je! Eto…

Tako da sada trkeljam s tim svim u kombinaciji - malo ovako, malo onako ...malo simo, malo tamo!

Treća krema - ona đžabe, neka "Mamma" od Biobaze -  je navodno i protiv strija kojih, na sreću, još  nemam, ali nek se nađe!

Pa, sad, kad je već hranjiva (čitaj: masna), raskelji ti to čudo pravo preko trbuha! Dok sve to nanesem, razmažem i "dopustim da se upije" - maltene dočekam i termin!

I potom, sva onako pljackava i masna i sjajna od svega toga njegujućeg za moju i Vašu kožu, jednostavno ispadnem van iz kade, samo se prevalivši preko ruba, sveudilj se ljeskajući pod svjetlošću žarulja koje me, uza sve tegobe, griju poput pilića u inkubatoru! 

Jedino s čime nakon svega toga skupa nastavljam je zavlačenje u sjenu svoje sobe u kojoj dopuštam 
tvarima koje obećavaju hidrataciju, dohranu i elasticitet mojoj i Vašoj koži da se upiju!

Da se sada kojim slučajem samo i pokušam obući natrag u dnevnu odjeću - koja se, silom prilika svodi većinom na tajice - sa svime time po sebi, keljila bi se od nemila do nedraga i naposljetku bila prisiljena zvati si hitnu da mi navuče nogavicu do dupeta, ili nešto…

Dakle, drage naše trudnice i sve koje to žele postati - dobro nam došle u 3. tromjesečje, uz još pregršt korisnih savjeta o tome kako preživjeti do termina u svakodnevnom životu, ljeti ili zimi, kojima se možete uteći na ovim stranicama!