Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

Čudesna mudrost feromona!!!

Objava 10. prosinca 2013. 0 komentara 18 prikaza
foto: thinkstock
foto: thinkstock
čudesna mudrost feromona

 

Čini se da je ljudski život nešto poput  pozornice na kojoj se odigravaju raznolike i stalne predstave. Kod nekih su to dosadni i monotoni igrokazi dok drugi žive mjuzikle, parodije i drame koje su pune uspone, padove, avantura i izazova.

Neke predstave traju duže dok su neke vrlo kratke što ovisi o dužini našeg zemaljskog života. Gotovo sve predstave počinju s rođenjem malog, neiskvarenog i božanskog bića koje je lansirano na pozornicu  u naručje svojih zemaljskih roditelja, a koje s godinama prerasta u pravog  glumca. Rijetki su oni koji ne prkose prirodi svojeg pravog odnosno višeg bića. a najčešće toga nisu ni svjesni. Razlog  je društvo u kojoj živimo jer od nas traži savršenstvo.

Tako godinama postajemo pravi glumci i prikrivamo svoje pravo nevino dječje lice jer ako smo djetinjasti i razigrani smatra se da s nama nešto nije u redu. Maske postaje dio nas i prikrivaju naše pravo lice.

U svijetu je bilo puno divnih i luckastih ljudi kojima nije bilo bitno što drugi misle i nisu se bojali trivijalnosti. Živjeli su svaki trenutak potpuno i intenzivno te su bili ispunjeni ljubavlju, životom i smijehom. Pokušajte ih imitirati i postanite luckasti, a to ćete uspjeti kroz sjećanje na djetinjstvo i trenutke bezbrižnosti, razigranosti i sreće.

Skinimo maske 

Ako na vrijeme ne skinete maske s lica najvjerojatnije ćete početi osjećati sputanost koja se može pretvoriti u vrlo loša stanja poput strahova i tjeskoba. Da bi se to spriječilo postanite iskreni  i otvoreni u komunikaciji te izraziti svoje stavove, ali na vrlo suptilan način. Ako ih ne iznesete već potiskujete, vjerujte osjećaj manje vrijednosti i strahovi će vas obuzeti.

Nakon toga počinju problemi kako otkloniti i amputirati sva ta negativna stanja iz svog bića? Strah zna biti vrlo moćan pa se mali čovjek nekad povuče, ode na bolovanje i tek kada izađe iz klatna svakodnevnice može bolje sagledati stvarnost.

Svima treba odmor, a ako drugačije ne ide, tijelo je u stanju oboljeti i izazvati ne samo umor, strahove, tumore već se počne rušiti, padati, lomiti i imitirati raznolike poremećaje samo da se odmori i odmakne od starog klasičnog obrasca života.

Bilanca osjećaja

Kraj je godine i vrijeme kada svi rade bilance, uspjeha-neuspjeha, davanja-uzimanja, brakova-krahova, rođenja-smrti i pravi trenutak da se zaroni u sebe i razotkrije kakve ste osjećaje projicirali. Ako su dominirali ljutnja, mržnja, poniženje, prezir, nerazumijevanje (nije tajna, ali svi smo protkani svim osjećajima, to je normalno, ljudski) tada ih je potrebno preoblikovati u suprotne pozitivne i plemenite vibracije poput ljubavi, suosjećanja, opraštanja i prihvaćanja.

 

Ljubav kao ljekovito sredstvo  

Poznato je kako svako živo biće traga za ljubavlju. Zbog ljubavi se manipulira drugima, a spremni smo i razboljeti se kako bi dobili malo pažnje. Čovjekova je potreba da bude voljen. Ako toga nema, život postaje beznačajan te je moguće da se javi osjećaj “emotivnog umiranja“. Mnogi su navikli prikrivati i štititi svoje osjećaje jer njima upravljaju strahovi i nesigurnosti, što bi značilo da više energije koristi djelujući protiv sebe nego u skladu s obrascem svoje vrste, a to je obrazac ljubavi.

Srce predstavlja ljubav, a krv radost. Kada si uskratimo ljubavi i radosti srce postaje hladno, ispuni se bolom i ako osoba na vrijeme ne prihvati radost življenja može doći do poremećaja.

Do srčanog napada dolazi kada je osoba nesposobna da prima i preradi stresove svog života. To je eksplozija energije koja se pokušava probiti ili slomiti emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.

Ljubav je ljekovito sredstvo koje liječi sve bolesti tijela i duše i to je najjača ikad stvorena terapija.

    

U stanju zaljubljenosti obuzeti smo osjećajem sreće, ispunjenosti i ugode, a zanimljivo je da u tom ushićenom stanju rijetko tko oboli jer tijelo tada luči feromone koji podižu imunitet i savršena su zaštita od bolesti. To su iznimno sitne čestice, ali su vrlo moćne. Putuju kroz zrak i stimuliraju živce u nosu. Signali se prenose do mozga i potiču djelovanje kemijskih reakcija koje rezultiraju snažnom privlačnošću između dvije osobe.

Osjećaj zaljubljenosti nije samo za odabrane, mislim na one koji su u partnerstvu, već se može potaknuti kroz meditaciju, molitvu ili neke druge metode koje djeluju na otvaranje srčane čakre (energetski centar u predjelu srca). Tada se osjećate opčinjeno i blaženo. To je stanje bezuvjetne ljubavi.

Upravo je LJUBAV najveća pokretačka snaga koja iscjeljuje, obnavlja i pokreće svijet i bez nje nema opstanka, smisla i života.

Zato volite se, zaljubite se i zadržite taj osjećaj dugo, dugo, vječno…

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.