Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Moć životne energije

O seksualnosti

Objava 14. siječnja 2014. 0 komentara 141 prikaza
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
o seksualnosti

 

Tantra kaže, budite stvarni, budite kakvi jeste. Sreća nije loša, dobra je. Nije grijeh. Samo je tuga grijeh, samo je jad grijeh. Biti sretan je vrlina, jer sretna osoba neće drugima  stvoriti nesreću. Samo sretna osoba  jeste i može biti podloga za sreću drugima.

Dalje objašnjava, sve što je negativno nestat će kroz svjesnost- mržnja, bijes, tuga, nasilje. Ljubav, radost, ekstaza po prvi put postat će vam dostupni.

Kada jedete i pijete postanite okus jela ili pića i budite njima ispunjeni. Divno je osjećati okus, divno je biti osjećajan, jer što ste osjetljiviji bit ćete življi, više života će ući u vaše unutrašnje biće. Bit ćete otvoreniji.

 

Bila sam u dilemi da li se otvoriti i pisati o seksualnosti. Odrasla sam u obitelji u kojoj se često pričalo o seksu, ali kroz viceve i humor. Međutim kako sam sazrijevala to je postajala tabu tema i mogla sam samo biti tajni slušač, a za mene je to bilo nešto poput zabranjenog voća. Dominirao je konzervativni odgoj koji je uključivao strogu zabranu druženja sa suprotnim spolom.

Smatram da roditelji mogu imati velik utjecaj na razvoj seksualnosti kao i poremećaja  kod svoje djece. Mnoge impotencije i frigidnosti upravo su izrasle iz tih nezdravih stavova koji su ugrađivani u karaktere svoje još neformirane djece. Često i sami roditelji izbjegavaju grliti svoju djecu jer imaju ugrađen obrazac  kako bilo kakvo dodirivanje simbolizira seks. Jednog dana  toj djeci kada odrastu treba dosta vremena da se otvore i prihvate  svoju seksualnost.  A mnogi oko sebe stvaraju obrambeni oklop jer se boje da će postanu ranjivi te na taj način gube senzualnost i erotičnost.

Povratak kozmičkom jedinstvu

Seks je najosnovnija životna energija i prožima svaku stanicu našeg bića. On je naš izvor, ali ga mnogi koriste kao način dominiranja i eksploatiranja.

Živimo u svijetu dvojnosti. Građa svakoga živog bića, procesi uma i tijela, sve ima muška i ženska obilježja, suprotnosti i zajedničke točke. Božanska je to igra – dijelovi se igraju jedni s drugima u dramatičnoj nekompletnosti, težeći potpunosti.

Taj polaritet stvara strahovitu kozmičku silu. Dvojnost je i izvor svih patnja jer je osjećaj nepotpunosti vrlo bolan. Postoji tehnika koja se zove tantra, a predstavlja prepletanje muških i ženskih energija s ciljem povratka kozmičkom jedinstvu.

Današnja tehnologija, nesklad u obitelji, zagađenje Zemlje, prevelika glad za moći, sve to upućuje na dominaciju muških i osudu ženskih principa. Žene se bore za priznanje, pa se počinju ponašati na muški način, napuštajući snagu svoje ženske energije. Energije su na taj način potpuno neuravnotežene.

Kad postanemo svjesni svoje unutrašnje potpunosti, moći ćemo otkriti božansko u sebi.

Mnoge duhovne discipline pokušavaju nadvladati ili potisnuti seksualne želje smatrajući celibat idealnim. One preferiraju asketizam i odricanje od života.

Pravi se celibat može postići nakon stjecanja seksualnog iskustva i odricanjem od njega prevladavanjem putenosti, pretvarajući pohotu u ljubav.

Poteškoće

Stres je česti uzrok energetskih blokada u predjelu spolnih organa, a kao posljedica toga mogu se pojaviti tegobe kao što su upala jajnika, začepljenje jajovoda i hormonalni poremećaj.

O sterilitetu

Kod mnogih osoba postoji duboko usađeno uvjerenje da je seksualnost na neki način bezvrijedna. Tada se stvaraju energetske blokade u području spolnih organa, odnosno seksualne čakre. Te osobe većinom u seksualnim odnosima pronalaze vrlo malo istinskoga emocionalnog zadovoljstva, a često u njih ulaze samo zbog reprodukcije, odnosno zbog trudnoće.

Seks s partnerom s kojim osoba nije emocionalno povezana ne zadovoljava potrebu za ljubavlju, a i trudnoća se teže ostvaruje.

Postoji teorija da ženska sterilnost upućuje na to da žena zbog nekih nesvjesnih razloga odbija trudnoću.

Muški sterilitet upućuje na strah od prave, duboke veze, od odgovornosti koja bi morala biti ispunjena radi djeteta – u oba slučaja važno je da budete iskreni prema sebi i da si priznate svoje prave želje, ne osuđujući ih pritom. Nakon toga se odlučite za pravi korak. Stres je također česti uzrok sterilnosti .

Miomi

Smatra se da miomi također nastaju zbog neizražavanja osjećaja i mišljenja, zbog čega se blokira protok energije, koji se nakon nekog vremena materijalizira u tvorevine poput mioma, cista i slično.

Ako hranite neku staru povredu stalno je ponovno proživljavajući, brzo ćete otkriti da imate tumor, miom ili neku drugu tvorevinu. Mnoge žene dobiju miom jer emocionalnu povredu doživljavaju kao udarac na njihovu ženstvenost i vrlo je brižljivo njeguju.

Samo zato što je neka ljubavna veza završila ne znači da nešto nije u redu s vama, niti se zbog toga trebate osjećati manje vrijednima.

Infekcije

Energetski promatrano, svaka infekcija ukazuje na konflikt koji nije svladan na razini svjesnosti, odnosno izbjegavali smo ga ili ga nismo priznali, zbog toga se fizičko tijelo počinje blokirati i puštati uzročnike bolesti (viruse, bakterije i toksine), i to na tjelesna područja gdje konflikt nije riješen. HPV – humani papiloma virus se najčešće aktivira padom imuniteta, a navodno se može prenijeti ne samo seksualnim putem već i na javnim mjestima.

 

Savjet:

Možete se pretvarati  da ste nešto što niste ili da budete ono što jeste. Ako se pretvarate  u ono što niste, potiskujete svoju prvu prirodu i vaše pravo biće propada, odnosno dolazi do raznih poremećaja koji se prvo manifestiraju na psihičkom nivou, a kasnije i na fizičkom tijelu.

Znači prijedlog  je- prihvatite se onakvi kakvi jeste te izrazite svoje stavove i želje ali sa dubokom osjećajnošću i ljubavlju.

 

Shiva reče Devi:

„Dok te milujem, slatka princezo, stupi u ljubav kao u vječni život“

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.